Γαβρόγλου – Ας μην συγκρίνουν τους Έλληνες Εκπαιδευτικούς με τους Ευρωπαίους

Δημοσιεύτηκε:

7:17 μμ Δεκέμβριος 6th, 2017

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Δυο θέματα έθεσαν οι Θεσμοί στο Υπουργείο Παιδείας και αυτά δεν ήταν άλλα από την  αύξηση του ωραρίου και του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

Και για τα δυο θέματα η πολιτική ηγεσία ήταν αρνητική και δεν προχώρησαν όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του Υπουργού στην Κέρκυρα που ακολουθούν:

“Οι εκπαιδευτικοί μας δε μπορούν να εργαστούν παραπάνω γιατί όταν μετράμε τις ώρες δεν μετράμε το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί μας πάνε τα παιδιά στο διάλειμμα, στήνουν τα πειράματα, κάνουν τις διοικητικές εργασίες.  Στα ευρωπαϊκά σχολεία, με τα οποία θέλουν να μας συγκρίνουν, και οι θεσμοί και ο ΟΟΣΑ υπάρχουν διοικητικοί, βοηθοί, τεχνικοί εργαστηρίων.

Εδώ ένας εκπαιδευτικός τα φορτώνεται όλα αυτά, συν το γεγονός ότι έχει μια ευθύνη στα παιδιά, τα οποία ξέρουμε, ότι στην περίοδο κρίσης περνάνε και αυτά μια κρίση ταυτότητας, λόγω οικογενειακών προβλημάτων κ.α..

Άρα ο εκπαιδευτικός κάνει και τον κοινωνικό λειτουργό, τον ψυχολόγο. Αυτά όλα είναι διακριτά επαγγέλματα στο εξωτερικό. Όταν λοιπόν πάνε να μας συγκρίνουν, δε μπορούν να συγκρίνουν μήλα με πορτοκάλια. Το έχουμε πει 50 φορές. Σε αυτό θα είμαστε ανυποχώρητοι, όχι επειδή οι εκπαιδευτικοί μας δουλεύουν λιγότερο, αλλά γιατί οι εκπαιδευτικοί μας έχουν στην πλάτη τους μια ευθύνη που στην Ευρώπη δεν την έχει κανένας εκπαιδευτικός.

Την υποχρέωση των εκπαιδευτικών να βρίσκονται στο σχολείο για 30 ώρες την εβδομάδα. Είναι αυτό που υπογράψαμε. Για όσους δεν το ξέρετε αυτό ισχύει από το 1985. Τελεία και παύλα

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ποιοι έχουν δικαίωμα εγγραφής στα ΕΠΑΛ ανά τάξη. Δείτε αναλυτικά

Και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε και αυτό ήταν η γραμμή μας και είπαμε δεν θα υποχωρήσουμε από αυτή την γραμμή“.

Αύξηση μαθητών ανά τάξη

Για το θέμα της αύξησης των μαθητών ανά τάξη που ζήτησαν οι θεσμοί επίσης το Υπουργείο ήταν αρνητικό όπως δήλωσε ο Υπουργός.  Αυτό έχει πίσω του μια πονηριά που λέει λίγα παιδιά στο Καστελόριζο κλείστε τα, λίγα παιδιά στη Φλώρινα , κλείστε τα. Η Ελλάδα έχει μια γεωγραφία που η γεωγραφία της είναι μέρος της πολιτικής της ταυτότητας.

Άρα εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να παίρνουμε υπόψη και τα θέματα της γεωγραφίας όταν κάνουμε εκπαιδευτική πολιτική.

Που κατέληξαν με τους Θεσμούς

  1. Υποχρέωση των εκπαιδευτικών να βρίσκονται στο σχολείο για 30 ώρες την εβδομάδα. Είναι αυτό που υπογράψαμε. Για όσους ενδεχομένως να μη το ξέρετε αυτό ισχύει από το 1985. Τελεία και παύλα.
  2. Είπαμε ότι θα νομοθετήσουμε κριτήρια συγχωνεύσεων και τα κριτήρια συγχωνεύσεων πρέπει να τα αποφασίσουμε όλοι. Δε νοείται να έχουμε ένα σχολείο με τους ίδιους διαδρόμους και να συστεγάζονται δυο σχολεία αντί να συστεγάζεται ένα. Δεν είναι κάτι το λογικό. Επειδή υπάρχουν δυο διευθυντές; Ωραία είναι και 300 τέτοια σχολεία να βρούμε μια λύση. Να γίνουν δυο υποδιευθυντές, αλλά δε μπορούμε να εμπλακούμε και εμείς σε απίστευτες παθογένειες του παρελθόντος.
  3. Στην επιλογή των διευθυντικών στελεχών να εμπλέκονται και άτομα του ΑΣΕΠ. Δηλαδή ο ΑΣΕΠ, να μην είναι αποκλειστικά μέσω του ΑΣΕΠ, αλλά να εμπλέκεται και ο ΑΣΕΠ. Το θεωρήσαμε απολύτως λογικό. Αυτά συμφωνήσαμε.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Καταγραφή λειτουργικών αναγκών σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ

Αυτά συμφωνήσαμε.

Τα είδατε πουθενά στις εφημερίδες ή στις τηλεοράσεις;

Όταν την περασμένη εβδομάδα διέδιδαν αυτά που διέδιδαν.

Είναι στοιχειώδης ενημέρωση αυτή;

          

     

Ένα σχόλιο

  1. Κακός Λύκος

    Και ποιός μας εμποδίζει κύριε Γαβρόγλου μας να έχουμε και μεις τις ίδιες υπηρεσίες στα σχολεία μας; Μήπως ότι ξοδεύουμε απίστευτα λεφτά σε άλλες άχρηστες δραστηριότητες όπως πχ στο να φτιάχνουμε διπλές και τρίδιπλες άχρηστες διοικητικές δομές ενώ τα σχολεία έχουν ακόμα υπολογιστές του 2000;
    Άσε μας κύριε Γαβρόγλου μας. Θέλεις τα σχολεία μας παρακμιακά γιατί αυτό ονειρεύεσαι για τα παιδιά μας. Εξαθλιωμένους που ζητιανεύουν απ’ το κράτος σου.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Επόμενος στόχος η μείωση ωραρίου χωρίς μείωση αποδοχών

Τη μείωση ωραρίου κατά 2,5 ώρες την εβδομάδα χωρίς τη μείωση των ...

Μοιράσου!