Τελευταία Νέα

Thursday, 12/14/17, 09:47Επικοινωνιακή γραμμή άμυνας Γαβρόγλου για το ωράριο των εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε:

6:03 μμ Δεκέμβριος 7th, 2017

Επικοινωνιακή γραμμή αμύνης, εσπευσμένως, στήνει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας και εν πολλοίς μη απαντώντας στην κριτική που του ασκείται –ακόμη και εξ αριστερών– για την πρόσφατη συμφωνία με τους θεσμούς. Εστιάζοντας στον φόρτο των εκπαιδευτικών λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό, τόνισε ότι η συμφωνία με τους θεσμούς για την υποχρέωση των εκπαιδευτικών να βρίσκονται στο σχολείο 30 ώρες την εβδομάδα ισχύει από το 1985. Τότε για ποιο λόγο την υπογράφει εκ νέου;
Μήπως για να ορίσει ότι ο εκπαιδευτικός θα παραμένει υποχρεωτικά 30 ώρες στο σχολείο, ενώ τώρα αυτό γίνεται μόνο όταν έχει αναλάβει διοικητικό έργο;
Επίσης, δεν διευκρίνισε τι μέλλει γενέσθαι με τις δεσμεύσεις του υπουργείου Παιδείας λόγω του τελευταίου μνημονίου που υπεγράφη με τους θεσμούς, τις οποίες ουκ ολίγοι παρουσιάζουν για να καταδείξουν τα επόμενα βήματα.

 

Ο κ. Γαβρόγλου δημοσιοποίησε χθες ομιλία του στην Κέρκυρα, από το απόγευμα της Τρίτης, ως «άμυνα» σε «δημοσιεύματα ιστοσελίδων που επιχειρούν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις και αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα, χρησιμοποιώντας αποσπασματικά δηλώσεις του υπουργού, ώστε να παρουσιάσουν την εφαρμογή των 30 ωρών εργασίας ως υποχώρηση στα αιτήματα των θεσμών και ως νέα υποχρέωση».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  ΠΟΣΥΠ - Προσφυγή της ΑΔΕΔΥ στο ΣΤΕ και ασφαλιστικά μέτρα για αναστολή των προκηρύξεων

Ετσι, υποστήριξε ότι στο αίτημα των θεσμών για αύξηση του εβδομαδιαίου διδακτικού υποχρεωτικού ωραρίου «είπαμε ότι οι εκπαιδευτικοί μας, αυτή τη στιγμή, δεν μπορούν να εργαστούν παραπάνω, διότι, όταν μετράμε τις ώρες διδασκαλίας όπως γίνεται στην Ευρώπη, δεν μετράμε ότι οι εκπαιδευτικοί πάνε τα παιδιά στο διάλειμμα, στήνουν τα πειράματα, κάνουν όλων των ειδών τις διοικητικές εργασίες.

Στα ευρωπαϊκά σχολεία, με τα οποία θέλουν να μας συγκρίνουν και οι θεσμοί και ο ΟΟΣΑ, υπάρχουν οι διοικητικοί, βοηθοί, τεχνικοί εργαστηρίων κ.λπ. Εδώ ένας εκπαιδευτικός φορτώνεται όλα αυτά, συν ότι έχει μία ευθύνη απέναντι στα παιδιά, τα οποία στην περίοδο κρίσης και αυτά περνούν κρίση ταυτότητας είτε λόγω οικογενειακών είτε λόγω κοινωνικών προβλημάτων.
Αρα, ο εκπαιδευτικός κάνει και τον κοινωνικό λειτουργό και τον ψυχολόγο. Αυτά όλα είναι διακριτά επαγγέλματα στο εξωτερικό. Οταν, λοιπόν, πάνε να μας συγκρίνουν, δεν μπορούν να συγκρίνουν μήλα με πορτοκάλια. Σε αυτό θα είμαστε ανυποχώρητοι, όχι επειδή οι εκπαιδευτικοί μας δουλεύουν λιγότερο αλλά επειδή οι εκπαιδευτικοί μας έχουν στην πλάτη τους μία ευθύνη, την οποία δεν έχει κανένας εκπαιδευτικός στην Ευρώπη. Κι αυτό πρέπει να το σεβαστούμε» είπε και το έθεσε ως «κόκκινη γραμμή». Από την άλλη, επανέλαβε ότι υπέγραψε με τους θεσμούς για τη νομοθέτηση κριτηρίων για συγχωνεύσεις σχολείων και για τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ στην επιλογή των διευθυντικών στελεχών.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ…

O Υπουργός διαβάζει το νόμο όπως τον βολεύει, παρερμηνεύοντας τον (του Δημήτρη Τσιριγώτη)

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Η Παν. Ένωση Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων για τη δράση “Η τσάντα στο σχολείο”

Αθήνα, 13-12-2017 Αρ. Πρωτ.: 65 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ «Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ...

Μοιράσου!