Τελευταία Νέα

Tuesday, 04/24/18, 11:47Έγγραφο προκαλεί αναστάτωση στην ακαδημαϊκή κοινότητα της Κομοτηνής. Δείτε το έγγραφο του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής

Δημοσιεύτηκε:

10:54 μμ Δεκέμβριος 13th, 2017

Διευκρινίσεις ζητά το υπουργείο Παιδείας από τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές Κομοτηνής και διαβεβαιώνει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι η συνταγματικά προστατευόμενη ακαδημαϊκή ελευθερία δεν απειλείται

Με αφορμή το έγγραφο του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με το οποίο ζητήθηκαν “τα πλήρη στοιχεία του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο- πεδίο- ειδικότητα, σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου «τουρκική» μειονότητα’’, το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ότι βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να διευκρινιστούν λεπτομέρειες σε σχέση με το συγκεκριμένο έγγραφο, καθότι όπως είναι διατυπωμένο γεννά εύλογες αμφιβολίες.

«Το ΥΠΠΕΘ διαβεβαιώνει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι η συνταγματικά προστατευόμενη ακαδημαϊκή ελευθερία δεν απειλείται και θα προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση μόλις έχει τις αναγκαίες διευκρινίσεις» αναφέρει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση.

Tο έγγραφο:

Με εισαγγελική παραγγελία, η Ασφάλεια Κομοτηνής ζητά εγγράφως από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης  τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας-μαζί με Διευθύνσεις κατοικίας-του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματος (Καθηγητών. Λεκτόρων, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού και Διδασκόντων μέσω ΕΣΠΑ)  του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο-πεδίο-ειδικότητα, σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου “τουρκική μειονότητα”.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  55 ανακλήσεις προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Πήραν πίσω έγγραφο του τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, το οποίο είχε αποσταλεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ζητώντας προσωπικά στοιχεία καθηγητών του Πανεπιστημίου που… ασχολούνται επιστημονικά με τον όρο «τουρκική μειονότητα».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε μήνυση από εκπρόσωπο ακροδεξιάς οργάνωσης κατά συμπολίτη του για χρήση του όρου «τουρκική μειονότητα» και, στο πλαίσιο προκαταρτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης, εστάλη το έγγραφο (κάτω) με το οποίο ζητούνται «πλήρη στοιχεία ταυτότητας – μαζί με διευθύνσεις κατοικίας – του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου».

Μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η ενέργεια αυτή, η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνεται ότι ανακαλείται έγγραφο, το οποίο συντάχθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής και απεστάλη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης την 30 Νοεμβρίου 2017 και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής διερεύνησης της υπόθεσης».

Το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να διευκρινιστούν λεπτομέρειες σε σχέση με το συγκεκριμένο έγγραφο, καθότι όπως είναι διατυπωμένο γεννά εύλογες αμφιβολίες.

»Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. διαβεβαιώνει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι η συνταγματικά προστατευόμενη ακαδημαϊκή ελευθερία δεν απειλείται και θα προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση μόλις έχει τις αναγκαίες διευκρινίσεις».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Το ραντεβού των μουσικών σχολείων στην Ξάνθη. Ξάνθη πόλις ονείρων από 26-28/4/2018

Λέγεται ότι σκοπός της εισαγγελικής και αστυνομικής έρευνας ήταν η αναζήτηση εμπειρογνωμόνων – πανεπιστημιακών προκειμένου να γνωμοδοτήσουν για τη νομική ερμηνεία του όρου «τουρκική μειονότητα». Και όπως φάνηκε, τα κατάφεραν πολύ καλά.

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Υποβολή δικαιολογητικών για την συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών

Ενημέρωση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) ...

Μοιράσου!