Τελευταία Νέα

Tuesday, 04/24/18, 11:51Οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις του Αγίου Ευστρατίου για την μοριοδότηση

Δημοσιεύτηκε:

10:51 μμ Δεκέμβριος 13th, 2017

Προς 

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ,

Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου
ΔΔΕ Λέσβου,
ΟΛΜΕ,
ΕΛΜΕ Β’ Λέσβου

Έχοντας υπόψη την  πρόταση που έχει ήδη κατατεθεί από την πλευρά Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων  ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ και τη νέα πρόταση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την μοριοδότηση ανά σχολική μονάδα, ζητούμε να δοθεί η δέουσα προσοχή και να επανεξεταστεί το ακριβές καθεστώς μοριοδότησης στην Β’ Λέσβου και ιδιαίτερα αυτό που αντιστοιχεί στη νήσο του Αγίου Ευστρατίου.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό,  η πρόταση του Υπουργείου είναι να μοριοδοτηθούν οι  σχολικές μονάδες των περιοχών του Μούδρου και του Λιβαδοχωρίου και του Αγίου Ευστρατίου με τα ίδια ακριβώς μόρια, δώδεκα(12)!

Aυτό είναι εντελώς άδικο για την περιοχή του Αγ. Ευστρατίου για τους εξής λόγους –που όλοι γνωρίζουν αλλά φαίνεται να τους ξεχνούν:

  • οι συνθήκες διαβίωσης και λειτουργίας διαφοροποιούνται σε σημαντικό βαθμό
  • τα τελευταία χρόνια μοναδικός τρόπος μετακίνησης από και προς την ηπειρωτική Ελλάδα αποτελούν τρία(3) δρομολόγια ανά εβδομάδα με πλοίο
  • το πλοίο πολλές φορές κατά την διάρκεια του χειμώνα δεν ελλιμενίζεται λόγω συνδυασμού άσχημων καιρικών συνθηκών και ακαταλληλότητας του λιμανιού
  • τα βασικά αγαθά που αφορούν στην τροφοδοσία και ευρύτερα στην διαβίωση του νησιού είναι περιορισμένα
  • όλα τα σχολεία στη Λήμνο αυξάνουν τη μοριοδότησή τους, ενώ το πιο δυσπρόσιτο σχολείο από όλα  – ο Αγ. Ευστράτιος-  παραμένει στα ίδια.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Γραπτός διαγωνισμός για πτυχιούχους ΑΕΙ για 21 θέσεις Ακολούθων Πρεσβείας

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:  Αν οριστικοποιηθούν τα προτεινόμενα μόρια, να βρίσκεται οπωσδήποτε σε υποδεέστερη θέση η νήσος του Αγίου Ευστρατίου και να μην αποτελεί ουσιαστική επιλογή των εκπαιδευτικών, αναπληρωτών  και μόνιμων και το σχολείο να μην μπορεί να λειτουργήσει.

Να επισημανθεί, τέλος, ότι όσον αφορά στην νήσο του Αγίου Ευστρατίου η πρόταση του Υπουργείου για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι μοριοδότηση με δεκατέσσερα (14) μόρια, κατάσταση που, εάν υλοποιηθεί, θα δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και απορίες για το πώς αντιμετωπίζονται οι σχολικές μονάδες στο ίδιο νησί και μάλιστα, όταν αυτές συνυπάρχουν και συλλειτουργούν στο ίδιο ακριβώς κτηριακό συγκρότημα και στον ίδιο αύλειο χώρο. Η μοριοδότηση πρέπει να είναι ενιαία καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί εργάζονται και στις δυο βαθμίδες.

Αναλογιζόμενοι όλη την προαναφερθείσα διαμορφούμενη κατάσταση και δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι το νησί του Αγίου Ευστρατίου αποτελεί πραγματική μεθόριο που επηρεάζει την ζωή και το μέλλον όλων των πολιτών του και χωρίς ίχνος ανωφελούς αντιδικίας με τις περιοχές της Λήμνου διαμαρτυρόμαστε εντόνως και καλούμε όλους όσους χειρίζονται το σοβαρό αυτό ζήτημα να συσκεφτούμε ξανά για μια δικαιότερη κατανομή των μορίων που αφορούν στις σχολικές μονάδες της Β’ Λέσβου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα σχολεία με 10 έως 14 μόρια θα καταταχθούν στα δυσπρόσιτα

Ο Σύλλογος  Διδασκόντων Γυμνασίου με Λυκειακές  Τάξεις  Αγίου Ευστρατίου

          

     

Ένα σχόλιο

  1. Ελεύθερος

    Όλα σωστά, εκτός από το άτοπο επιχείρημα για την διαφοροποίηση των μορίων στην Πρωτοβάθμιο και Δευτεροβάθμιο Εκπαίδευση. Είναι γνωστό ότι έχουν διαφορετικό τρόπο οι δύο βαθμίδες, και θα έπρεπε να διορθωθεί αυτό για πρακτικούς λόγους, όμως δεν γίνεται καμμία αδικία εξ αιτίας τούτου. Σε κάθε περίπτωση εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που αποσπώνται από την μία βαθμίδα στην άλλη γίνεται αναγωγή των μορίων προς διεκδίκηση των υπαρχουσών θέσεων.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Υποβολή δικαιολογητικών για την συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών

Ενημέρωση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) ...

Μοιράσου!