Τελευταία Νέα

Κυριακή, 28/02/2021, 12:01


Home / Featured / Ειρωνεία του Υπουργού Παιδείας για γκάφα της Υπεύθυνης Τομέα Παιδείας της Ν.Δ.

Ειρωνεία του Υπουργού Παιδείας για γκάφα της Υπεύθυνης Τομέα Παιδείας της Ν.Δ.

Δημοσιεύτηκε: 9:15 μμ Δεκέμβριος 12th, 2017  


Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ δήλωσε εντυπωσιασμένη από «την αύξηση κατά 548% του ποσού που θα διατεθεί για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις», ωστόσο σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση αυτή ανέρχεται στο 12,9%. «Με μόλις 1.913.000 ευρώ δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν Πανελλαδικές»

«Η τομεάρχης της Ν.Δ. οφείλει να είναι προσεκτικότερη και όταν διαβάζει και -κυρίως- όταν μιλά δημοσίως», τονίζει το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με το ποσό που θα διατεθεί για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τον προϋπολογισμού του 2018.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

Όπως σημειώνει το ΥΠΕΠΘ «ο Προϋπολογισμός του 2018 για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις αναγράφει το ποσό των 12.394.000 ευρώ, ενώ πέρσι το αντίστοιχο ποσό ήταν 10.972.000 ευρώ, δηλαδή η αύξηση είναι 12,9% και όχι 548%», σχετικά με όσα δήλωσε η κα Κεραμέως στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού.

«Λαθεμένα, λοιπόν, συγκρίνει το ποσό των 12.394.000 ευρώ (προϋπολογισμός 2018) με το 1.913.000 ευρώ που αναφέρεται ξεκάθαρα στον πίνακα του Προϋπολογισμού ως ποσό “Διαμόρφωσης 2017”. Δηλαδή, ως υπόλοιπο από τα 10.972.000 του περσινού προϋπολογισμού, για δαπάνες που πληρώνονται από τις Κεντρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση,.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ποινή φυλάκισης σε όσους προκαλούν διακοπή ή σοβαρή διατάραξη της ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας

Τέλος το υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι η κα Κεραμέως «θα έπρεπε να είχε “υποπτευθεί” ότι με μόλις 1.913.000 ευρώ δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν Πανελλαδικές Εξετάσεις», προσθέτοντας ότι «μέχρι τώρα νομίζαμε ότι μόνο ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τις λεπτομέρειες των εκπαιδευτικών ζητημάτων. Μας στενοχωρεί ότι και η κ. Κεραμέως δείχνει να μην μπορεί να παρακολουθήσει τις λεπτομέρειες σύνταξης του Προϋπολογισμού για την Παιδεία».


 

Ένα σχόλιο

  1. Η Κεραμέως είναι μία δικηγόρος β΄ διαλογής, βουλευτίνα Επικρατείας (διορισμένη με μέσον και όχι εκλελεγμένη δηλαδή). Δεν περιμένα τίποτε καλλίτερο από δαύτην.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των Ειδικών, η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και ...