Ειδικότητες ενός κατώτερου… ωραρίου

Δημοσιεύτηκε:

3:53 μμ Δεκέμβριος 10th, 2017

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

Μετά από αναμονή σχεδόν δύο μηνών, ήρθε η πρόσληψη σε δημοτικά σχολεία. Η χαρά απερίγραπτη, γιατί  αγαπάμε πολύ τη δουλειά μας.

Η σχολική πραγματικότητα όμως δεν είναι η ιδανική. Πολλά σχολεία (έως και πέντε πολλές φορές), μειωμένο ωράριο (κάτι που έχει γίνει θεσμός στον κλάδο μας), μεγάλα τμήματα με πολλούς μαθητές και συναδέλφους να σε κοιτάζουν υποτιμώντας σε πολλές φορές ή να σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι κατώτερος (επειδή δουλεύεις με μειωμένο ωράριο και διδάσκεις β’ ξένη γλώσσα).

Γιατί να μας αντιμετωπίζουν έτσι; επειδή δεν έχουμε πλήρες ωράριο; δε σπουδάσαμε; δεν κοπιάσαμε; δε δουλεύουμε χρόνια ως εκπαιδευτικοί; δεν έχουμε γυρίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα;

Πολλές οι δυσκολίες λοιπόν, λίγα τα χρήματα που παίρνουμε κάθε μήνα, μεγάλες πολλές φορές οι αποστάσεις που διανύουμε από σχολείο σε σχολείο, όμως με όρεξη και αγάπη πάντα για αυτό που κάνουμε. Και ξαφνικά, ενώ έχουμε μπει σε ένα ρυθμό, παρατηρούμε στις τελευταίες προσλήψεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αναβαθμίσεις συναδέλφων μας σε πλήρες ωράριο. Κάτι που έγινε για πρώτη φορά. Φυσικά και μας χαροποίησε πολύ το γεγονός, αν και πολύ μικρός ο αριθμός.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ»

Γιατί μας κάνει να ελπίζουμε, ότι από Σεπτέμβρη θα δουλεύουμε όλοι με πλήρες ωράριο, όπως όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι ειδικοτήτων. Γιατί είναι εφικτό. Γιατί αυτό είναι το δίκαιο και το σωστό. Γιατί το δικαιούμαστε και το αξίζουμε.

Απαιτούμε λοιπόν ίση αντιμετώπιση. Για τους μαθητές μας. Για να γίνεται πιο αποτελεσματικό μάθημα. Για να νιώσουμε και πάλι σημαντικοί και ισάξιοι με τους άλλους. Απαιτούμε τα αυτονόητα. Το μόνο που μένει είναι να γίνουν πράξη.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

          

     

3 Σχόλια

 1. Αφροδιτη

  Φορτωστε τα παιδια με μαθηματα, πολλα μαθηματα, υπερβολικα πολλα μαθηματα, για να εχουν δουλεια οι ειδικοτητες!

  • Ελεύθερος

   Οι 2 ώρες εβδομαδιαίως για β΄ ξένη γλώσσα στην Ε΄ και στην ΣΤ΄ είναι «πολλά μαθήματα, υπερβολικά πολλά μαθήματα»; Δεν νομίζω.

   Αντιθέτως, οι 2 και 3 ώρες της λεγόμενης «Ευέλικτης Ζώνης» μάλλον έγιναν για να συμπληρώνουν ώρες οι δάσκαλοι και να διώχνουν περισσότερες ώρες οι γονείς τα παιδιά από το σπίτι τους.

 2. Μουσικός ΠΕ16

  Τα κενά ειδικοτήτων είναι πάρα πολλά, δεν φορτώνεται κανένα παιδί με επιπλέον μάθημα.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Αύξηση των ενιαίων θέσεων ειδικών συμβούλων – ειδικών συνεργατών και μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Παιδείας

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αυξάνονται οι ενιαίες θέσεις ειδικών συμβούλων ...

Μοιράσου!