Τελευταία Νέα

Κυριακή, 20/06/2021, 12:52


Home / Featured / Σε ανυπακοή θα καλέσει τα μέλη της η ΟΛΜΕ για την υποχρεωτική παραμονή για 30 ώρες στο σχολείο

Σε ανυπακοή θα καλέσει τα μέλη της η ΟΛΜΕ για την υποχρεωτική παραμονή για 30 ώρες στο σχολείο

Δημοσιεύτηκε: 10:42 μμ Δεκέμβριος 14th, 2017  


Σε ανταρσία στον χώρο της Εκπαίδευσης φαίνεται ότι οδηγεί η συμφωνία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με τους θεσμούς για υποχρεωτική παραμονή 30 ωρών των εκπαιδευτικών στα σχολεία και τις συγχωνεύσει σχολείων.

Δεν δεχόμαστε καμία νέα συγχώνευση σχολείου δηλώνει σχετικά ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος (φωτογραφία) αναφέροντας ότι το θέμα θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας στο τέλος της εβδομάδας, ενώ θα γίνει και σχετική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεών με την αρχή του νέου χρόνου. Επιπλέον, μέλη της Ομοσπονδίας δηλώνουν ότι θα συμβουλεύσουν με ανυπακοή τα μέλη του κλάδου σχετικά με το θέμα της παραμονής στα σχολεία τους υποχρεωτικά για 30 ώρες.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  ΑΔΕΔΥ: Εξαιρούνται από την αυριανή 24ωρη απεργία όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ (των καθηγητών) και της ΔΟΕ (των δασκάλων), ο σχετικός νόμος (1566 85) για το συγκεκριμένο ζήτημα αναφέρει ότι ο κάθε εκπαιδευτικός παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο, στις εργάσιμες ημέρες πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που του έχει ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης του σχολείου, όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα .

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με ταυτότητες στις Πανελλαδικές οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ και χωρίς των ΓΕΛ

Εξηγεί έτσι ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστου ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να μένουν στα σχολεία 30 ώρες, αλλά αυτό γίνεται μόνο εφόσον έχουν κάποια διοικητική ή άλλη εργασία που τους έχει ανατεθεί.

ΤΑ ΝΕΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών ...