Τελευταία Νέα

Thursday, 12/14/17, 03:55Αλλαγές στον τρόπο μεταθέσεων εκπαιδευτικών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

Δημοσιεύτηκε:

8:35 μμ Δεκέμβριος 1st, 2017

Στη Διευκρινιστική εγκύκλιοτου Υπουργείου Αρ. Πρωτ.: 203643/Ε1/22-11-2017 με θέμα: «Διευκρινίσεις για την υποβολή αιτήσεων μετάθεσης και τοποθέτησης εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν σε Πειραματικά ή Πρότυπα Σχολεία» του Υπουργείου γράφει: «1. Οι εκπαιδευτικοί θεωρούνται ότι ανήκουν στην περιοχή μετάθεσης της βαθμίδας τους που βρίσκεται χωροταξικά το Π.Π.Σ. και ως εκ τούτου δύνανται να υποβάλουν αίτηση τοποθέτησης, εφόσον το επιθυμούν, μόνο για τη συγκεκριμένη περιοχή του Π.Π.Σ.Για παράδειγμα, εάν εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών τοποθετήθηκε σε Πειραματικό Σχολείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής Α’ Θεσσαλονίκης, θεωρείται ότι ανήκει στην περιοχή μετάθεσης Α’ Θεσσαλονίκης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για την οποία και δύναται να υποβάλει αίτηση τοποθέτησης.»

Θέλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω: 

•Αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη εγκύκλιος τότε θα συμβεί το εξής: οι εκπαιδευτικοί που θα υπηρετήσουν με θητεία μια φορά σε ένα Π.Π.Σ. άλλης περιοχής μετάθεσης από αυτή που ανήκουν και στη λήξη της θητείας τους δε συμμετέχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης ή αξιολογούνται αρνητικάτίθενται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ αυτής της περιοχής. Δηλαδή οι εκπαιδευτικοί θεωρούνται ότι ανήκουν στην περιοχή μετάθεσης της βαθμίδας τους που βρίσκεται χωροταξικά το Π.Π.Σ., όπου υπηρετούν με θητεία και ας προέρχονται από άλλο ΠΥΣΔΕ.Αυτό σημαίνει ότι οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί έχουν πάρει μετάθεση από περιοχή σε περιοχή, όπου βρίσκεται χωροταξικά το Π.Π.Σ., μόνο υπηρετώντας τη θητεία τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ποιοι καθηγητές επιλέχθηκαν για την ενισχυτική διδασκαλία στο ΕΚΚΝΑ (ονόματα)

•Έχει αλλάξει η νομοθεσία των μεταθέσεων και δεν το γνωρίζουμε; Τι σημαίνει η λέξη «θεωρούνται»; Από ποια κείμενη νομοθεσία προκύπτει; Οι μεταθέσεις γίνονται με βάση τον Ν.1566/1985 και με βάση τα Π.Δ. 50/96 και 100/97.

•Από πότε το υπουργείο μεταθέτει όχι με βάση τα μόρια μετάθεσης αλλά με άλλα κριτήρια; Γιατί αυτή η επιλεκτική μεταχείριση τη στιγμή που το υπουργείο με τις πολιτικές του έχει παγώσει ουσιαστικά τις μεταθέσεις (3,10% ικανοποίηση των περσινών αιτήσεων), εγκλωβίζοντας χιλιάδες συναδέλφους μακριά από τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους;

•Γιατί δε συμπεριέλαβε τη συγκεκριμένη διάταξη στη φετινή εγκύκλιο των μεταθέσεων αλλά προσπαθεί να την περάσει μέσα από μια διευκρινιστική;

•Αίτηση οριστικής τοποθέτησης υποβάλλουν συνάδελφοι  που ανήκουν οργανικά σε συγκεκριμένο ΠΥΣΔΕ, εφόσον έχουν μετατεθεί ή διοριστεί σε αυτό.

•Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει θέση και να καταγγείλει την μεθόδευση αυτή του υπουργείου η οποία, αν εφαρμοστεί, θα τινάξει στον αέρα κατακτήσεις δεκαετιών.

•Καλούμε το Υπουργείο να αποσύρει την συγκεκριμένη εγκύκλιο, η οποία προωθεί την άνιση μεταχείριση μεταξύ των συναδέλφων.

Οι αιρετοί: 

Άγγελος Μπουμπούλης ΠΥΣΔΕ Ν. Αχαΐας κιν. 6937152508, e-mail: agboubou@gmail.com από το Μέτωπο Αντίστασης Εκπαιδευτικών 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Για το διδακτικό ωράριο: Τι έχει συμφωνηθεί, τι διαδίδεται και τι τελικά ισχύει; Και πάνω απ’ όλα, εμείς τι κάνουμε;

Αλεξία Λιάγκουρα ΠΥΣΔΕ Ν.Ηλείας κιν. 6972315655, e-mail: alexialiag@gmail.com από την Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση 

Κώστας Κούστας ΠΥΣΔΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας κιν. 6945377725, e-mail: koustaskos@gmail.com από τη Συμμαχία Καθηγητών

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

127 Τάξεις Υποδοχής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα φέρουν προσλήψεις αναπληρωτών

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu Δημοσιεύτηκε η Υπουργική Απόφαση με τα σχολεία τις Β/θμιας Εκπαίδευσης ...

Μοιράσου!