Home / Featured / 37 Διευθυντές σχολείων σε απολογία (μόνο σε ένα νομό) από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης

37 Διευθυντές σχολείων σε απολογία (μόνο σε ένα νομό) από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 11:32 μμ Δεκέμβριος 21st, 2017  


Εντύπωση προκαλεί η κλήση σε απολογία 37 συνολικά Διευθυντών Σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Αρκαδίας (δηλαδή μόνο από μία διεύθυνση!)

Συγκεκριμένα ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, κάλεσε 37 διευθυντές σχολικών μονάδων να απολογηθούν γιατί δεν καταχώρησαν ως όφειλαν στο myschool σε συγκεκριμένο χρονικό όριο, τα ονόματα των υπηρετούντων εκπαιδευτικών που απήργησαν στις  14  Δεκεμβρίου.

Το χρονικό όριο για καταχώρηση των ονομάτων έως και τις 08.40 ακριβώς ήταν απαιτητό από τον Διευθυντή προκειμένου να προχωρήσουν άλλες διαδικασίες από την υπερκείμενη διοικητική αρχή έως τις 11.00.

Δημιουργούνται οι εξής απορίες.

  • Αν οι Διευθυντές συμμετείχαν στην απεργία, πως θα καταχωρούσαν τα δεδομένα για την σχολική μονάδα;
  • Μόνο στην Αρκαδία παρατηρήθηκε το φαινόμενο ή μόνο σε αυτή τη Διεύθυνση έγινε ο σχετικός έλεγχος, μιας και το χρονικό διάστημα καταχωρήσεων ήταν κοινό Πανελλαδικά. Μήπως δόθηκε έμφαση στο συγκεκριμένο θέμα από έναν μόνο Διευθυντή Π.Ε. πανελλαδικά;
  • Το xenesglosses.eu έχει την πληροφόρηση ότι πολλές διευθύνσεις δέχθηκαν εκπρόθεσμη δήλωση / καταχώρηση (την επόμενη ημέρα) στην περίπτωση που οι διευθυντές απεργούσαν. Επίσης ότι πολλές διευθύνσεις έστελναν ακόμα και σήμερα (20/12) email για να γίνουν καταχωρήσεις χωρίς να έχουν κινηθεί εναντίων των Διευθυντών.
  • Θα πρέπει να διευκρινιστεί αν οι συγκεκριμένοι διευθυντές απεργούσαν καθώς με την ενέργεια αυτή υπάρχει άμεση παρέμβαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης στο δικαίωμα για απεργία.

xenesglosses.eu


 

3 Σχόλια

  1. ΑΝ υπήρχε αξιοκρατία, ο συγκεκριμένος με υπερβάλλοντα ζήλο σε κακεντρέχεια διευθυντής θα έπρεπε να παυθεί πάραυτα και να αποκλειστεί δια βίου από θέση διευθυντή σε διεύθυνση ή σχολείο.

    • Επειδή ζούμε στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και ο καθένας αυθαίρετα λέει ότι θέλει (σχόλιο Ελεύθερος » … και να αποκλειστεί δια βίου από θέση διευθυντή σε διεύθυνση») ας βάλλουμε τα πράγματα στην θέση τους όπως προσήκει:
      1) Δεν κλήθηκαν σε απολογία όπως παραπλανητικά δημοσίευσαν και άλλα «έγκριτα» εκπαιδευτικά portal αλλά σε παροχή εξηγήσεων και με μεταγενέστερο έγγραφο (19-12-2017) σε μη επανάληψη μελλοντικά αυτής της συμπεριφοράς.
      2) Δεν ήταν οι 37 Διευθυντές/ντριες Δημ. Σχολείων αλλά στην συντριπτική πλειοψηφία τους Προϊστάμενες/νοι Νηπιαγωγείων (αλλά το Διευθυντές «πουλάει» είναι και γιορτές πρέπει να έχουν επισκεψιμότητα τα εκπαιδευτικά portal)
      3) Με το αριθ. 219800/Γ1/13.12.2017/ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με Θέμα: «Αποστολή Στοιχείων Απεργίας» απαιτείται: » (…) θα πρέπει αυθημερόν και έως τις 11:00π.μ. το αργότερο να υποβάλει τα σχετικά στατιστικά στοιχεία περί συμμετοχής ή μη στην αυριανή απεργία …το αργότερο μέχρι τις 11:00π.μ., προκειμένου τα στοιχεία να διαβιβαστούν στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης …» με αντίστοιχη υποχρέωση της ΔΠΕ έως 9.00΄π.μ. στην οικεία ΠΔΕ.
      4) Το δικαίωμα στην απεργία επ΄ουδενί λόγο παραβιάστηκε για τους εν λόγω 37 οι οποίοι έδειξαν «αμέλεια» στην υπηρεσιακή τους υποχρέωση να ενημερώσουν εγκαίρως την αντίστοιχη εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος Myschool

      • Ποια εξήγηση όμως υπάρχει για το ότι α/ έγινε μόνο στην Αρκαδία β/ για τόσο πολλούς γ/ αναλογικά στην Ελλάδα θα έπρεπε να είναι πάνω από 800…. καμία όμως διεύθυνση δεν έδειξε τόσο μεγάλο υπερβάλλοντα ζήλο…. Πραγματικά πολλές διευθύνσεις με email ζήταγαν τα στοιχεία μέρες αργότερα χωρίς να προβούν σε ενέργειες επίδειξης πυγμής για τόσο ασήμαντο θέμα (για να βγει απλά μία στατιστική (πόσοι συμμετείχαν – ποσοστά απεργούντων)

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...