Home / Featured / Το Υπουργείο Παιδείας ξεκαθάρισε τις προθέσεις του για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στην ΠΟΕ-ΟΤΑ

Το Υπουργείο Παιδείας ξεκαθάρισε τις προθέσεις του για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στην ΠΟΕ-ΟΤΑ

Δημοσιεύτηκε: 9:22 μμ Νοέμβριος 23rd, 2017  


Συνάντηση του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρη Μπαξεβανάκη με αντιπροσωπεία της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. είχε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Τα μέλη της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση στο Νηπιαγωγείο. Ο  κ. Μπαξεβανάκης δήλωσε ότι αποτελεί πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης η θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από την επόμενη σχολική χρονιά (2018-2019) και ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι να έχουν όλα τα παιδιά μια θέση στις δομές των παιδικών σταθμών και των νηπιαγωγείων ανάλογα με την ηλικία τους.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση συγχώνευσης των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των Α.Τ.Ε.Ι. με τα Τμήματα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική ηλικία και ότι το Υπουργείο προγραμματίζει την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των βρεφονηπιοκόμων.

Κατέστησε, τέλος, σαφές ότι η δημόσια εκπαίδευση είναι τομέας του οποίου την αποκλειστική ευθύνη έχει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

07.00, 23/11/2017

Το xenesglosses.eu έχει δεχθεί τουλάχιστον 2 μηνύματα υπό μορφή σχολιασμού που διαψεύδουν τον Υφυπουργό και το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου.

Σχολιαστής που παρευρέθηκε σημειώνει «το μονο που ελεχθη ηταν η δεσμευση του υφυπουργου να μεταφερει τα αιτηματα στον κ Γαβρογλου και περαν αυτου ουδεν.»

Θα τα δείτε και τα δύο, παρακάτω στα σχόλια του άρθρου.


 

10 Σχόλια

  1. Εδουαρδος Λω

    Μηπως να μας λεγατε ποιος υπογραφει το συγκεκριμένο αναληθες αρθρακι καθως τυγχανει να ειμαστε εκει σήμερα; το μονο που ελεχθη ηταν η δεσμευση του υφυπουργου να μεταφερει τα αιτηματα στον κ Γαβρογλου και περαν αυτου ουδεν. Μηπως καποιος επινοησε αυτο το ευφάνταστο κειμενακι για ευνοητους λογους;

  2. ΔΗΜΟΥΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Το συγκεκριμένο δημοσιέυμα είναι ψευδές και ανειπώστατο γιατί είμαι ένα από τα μέλη της επιτροπής που συμμετείχαν στην συνάντηση με τον υφυπουργό και δεν ειπώθηκε τίποτα από όλα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα. Σας παρακαλώ επειδή δεν βλέπω να είναι ποιός το έχει γράψει γιατί είναι ανώνυμο, να το αποσύρεται και να προσέχεται αν μη τι άλλο αυτά που δημοσιεύεται να είναι επώνυμα γιατί θα υπάρξουν συνέπειες για πολλούς ανθρώπους κλάδους και θεσμούς.
    Αρα ή το δημοσιεύεται επώνυμα ή το αποσύρεται και το διαψεύδεται.

  3. Παρακαλούμε αν εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΟΤΑ και Παιδικών Σταθμών Δήμων διαφωνούν με το περιεχόμενο του Δελτίου Τύπου του Υππυργείου (και υφυπουργού) να το διαψεύσουν στέλνοντας Δελτίο Τύπου αναφέροντας αναλυτικά όσα έγιναν κατά τη συνάντηση τους

  4. Εδουαρδος Λω

    Εαν ειχατε αναφερει την πηγη του άρθρου να είστε σιγουρος ότι ετσι οπως το λετε θα είχε γίνει.

    • Υπάρχει σε περισσότερα από 7 εκπαιδευτικά site ανευ πηγής, ο εκπαιδευτικός κόσμος πλέον ξέρει τι του λεει ο Υφυπουργός, αν υπάρχει απάντηση θα δημοσιευτεί

  5. Εδουαρδος Λω

    Ο εκπαιδευτικος κοσμος κύριε οριζεται με καποια κριτήρια φανταζομαι. Εαν εσείς εξαιρειτε τους παιδαγωγους προσχολικης ηλικιας κακως κανετε. Οπότε συμβαινουν τρια τινά: η οντως τους εξαιρειτε ή ο συγκεκριμενος κλάδος δεν ομιλει την ελληνικη γλωσσα η εχει μαζικη επιλεκτικη ακοη η κωφωση. Επαναλαμβανω οτι δεν σας ψεγω ως διαστρεβλωτη της ειδησης παρα μονο σας πληροφορω οτι εντος ολιγου θα υπαρξει απαντηση και για το ποιος εβγαλε τετοια ανυποστατη ανακοινωση μεσα απο το υπουργειο και προφανως θα πρέπει να παρει εκ νεου θεση ο κ υφυπουργός.

    • δεν τους εξαιρώ απλά λέω ότι από χθες μέχρι και σήμερα ο εκπαιδευτικός κόσμος (όλοι οι παιδαγωγοί ΠΕ ή ΤΕ) ξέρουν τι είπε ο Υφυπουργός (κακώς το εκλάβατε έτσι), η ανακοίνωση δεν θα έβγαινε αν δεν την ενέκρινε ο Υφυπουργός και το γραφείο του, το Γραφείο Τύπου παίρνει έτοιμες τις ανακοινώσεις καλό είναι να λάβουμε την απάντηση για άμεση δημοσίευση

      • Εδουαρδος Λω

        Οι παιδαγωγοι προσχολικής ηλικιας γνωριζουν πολυ καλα τι ελεχθη καθως ηταν παροντες. Αργα η γρηγορα θα ξεκαθαρίσει το αληθές περιεχόμενο των λόγων του κ υφυπουργου κ θα γινετε γνωστες της αληθειας.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...