Home / HEADER-NEWS / Σύλλογοι Σεφέρης και Αριστοτέλης για να καλωσορίσουμε τα παιδιά για το σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας

Σύλλογοι Σεφέρης και Αριστοτέλης για να καλωσορίσουμε τα παιδιά για το σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας

Δημοσιεύτηκε: 9:45 πμ Νοέμβριος 11th, 2017  


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.  «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»                                                                              N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης  Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία                                 6906059765 – 6940389945 –  6983026656                                       mail : segseferis@gmail.comgseferisedu@gmail.com                site : www.gseferisedu.blogspot.gr Αρ. Πρωτ.    155

Ν. Ιωνία  10/11/2017                                     Προς : τα μέλη μας, τον τύπο

 

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Καταδικάζουμε το οργανωμένο σχέδιο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής για διάχυση  ρατσιστικού δηλητηρίου με αφορμή την παραχώρηση από το Δήμο Αθηναίων σχολικού κτηρίου τις Κυριακές για μαθήματα εκμάθησης της πακιστανικής γλώσσας σε παιδιά της πακιστανικής κοινότητας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, την Κυριακή 12/11, στις 10.00 π.μ. στο 144ο ΔΣ Αθηνών (Χατζηαποστόλου και Μετοχίτη, μετρό Σεπολίων), σχολείο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Αριστοτέλης»,  να καλωσορίσουν τους μικρούς μαθητές και να υψώσουν με αποφασιστικότητα τοίχο προστασίας στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις της ΧΑ.  Η δολοφονική οργάνωση της Χρυσής Αυγής θέλει να παρεμποδίσει τη λειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας με τον ίδιο τρόπο και για τους ίδιους λόγους που επιτέθηκε στα προσφυγόπουλα στο Ικόνιο και στο Πέραμα, στο 66ο Γυμνάσιο, που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, που χτύπησε τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, που επιτέθηκε στο φοιτητή στο Μενίδι και στους μετανάστες εργάτες γης στον Ασπρόπυργο.

Ο στόχος τους είναι να τα βάλουμε οι φτωχοί με τους φτωχούς για να κρυφτούν οι πραγματικοί ένοχοι για την καταβύθιση της ζωής μας, οι χορτάτοι αυτού του κόσμου και τα επιτελεία τους, κυβέρνηση, κράτος, κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ. Οι φασίστες στην περιοχή προσπαθούν να δημιουργήσουν ρατσιστικό, ξενοφοβικό κλίμα στα πλαίσια της φασιστικής και ναζιστικής της ιδεολογίας. Διαδίδουν απίστευτα ψέματα, μίλησαν για «τον ερχομό των τζιχαντιστών», «τη μετατροπή του σχολείου σε τζαμί», «την επερχόμενη επιδημία ηπατίτιδας» συκοφαντούν εκπαιδευτικούς και γονείς, απειλούν! Προσπαθούν να ποτίσουν τις καρδιές μικρών παιδιών με το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν το ρατσιστικό, ξενοφοβικό και φασιστικό παραλήρημα αλλά να υψώσουν αποφασιστικό τοίχος απέναντι σε αυτές στις οργανωμένες προσπάθειες.

Απέναντι μας δε βρίσκεται ο μετανάστης, ο πρόσφυγας, ο άνθρωπος της δουλειάς και του μόχθου.

Απέναντι μας είναι όλες οι κυβερνήσεις που ψηφίζουν μνημόνια, ανάμεσά τους και η σημερινή, που εξωθούν στη φτώχεια, την ανεργία και την ανέχεια το λαό μας, οι χορτάτοι αυτού του κόσμου που για να συνεχίζουν να κερδοφορούν λεηλατούν τα εργατικά δικαιώματα καθώς και οι υπερεθνικοί οργανισμοί τους, η ΕΕ και το ΔΝΤ, οι τράπεζες και το κεφάλαιο.

Απέναντί μας είναι το ανάλγητο κράτος και η Δημοτική Αρχή που αφήνουν τα σχολεία χωρίς χρηματοδότηση, να τους λείπει ακόμα και το χαρτί και το μελάνι. Οι άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου που αγωνίζονται για τη μόρφωση των παιδιών τους, ό,τι εθνότητας κι αν είναι, ότι χρώματος και θρησκείας, είναι οι δικοί μας άνθρωποι.

…………………………………………………………………………………..

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο – Φαξ: 2108319372    

 e-mail: sylaristo@gmail.com

http://www.sylaristotelis.com

Αθήνα, 9-11-2017

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Θέμα: Δεκάδες ψηφίσματα και καλέσματα για την Κυριακή 12/11, στις 10.00, στο 144ο ΔΣ για να καλωσορίσουμε τα παιδιά για το σχολείο της πακιστανικής κοινότητας

Την Κυριακή 12/11, στις 10.00 πμ, στο 144ο ΔΣ Αθηνών (Χατζηαποστόλου και Μετοχίτη, μετρό Σεπολίων), καλωσορίζουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της πακιστανικής κοινότητας. Δηλώνουμε ότι τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για να συμβάλλουν στην μόρφωση και την εκπαίδευσή τους. Θεωρούμε όλα τα παιδιά, ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, φύλο, θρησκεία ή εθνικότητα.

Δεκάδες εκπαιδευτικά και εργατικά σωματεία και συλλογικότητες, αντιρατσιστικοί, αντιφασιστικοί συντονισμοί και πρωτοβουλίες καλούν τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία και το λαό μας να συμμετέχει μαζικά κι ενεργητικά,

ο Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ (ΣΕΠΕ) «Αριστοτέλης», Λαϊκή Συνέλευση Σεπόλια-Κολωνός-Ακ. Πλάτωνα, οι Εκπαιδευτικοί του 144ου ΔΣ Αθηνών, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Απόφοιτοι του 144ου ΔΣ, ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, Αιγάλεω, Αθηνά Ν. Σμύρνης, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Κ. Σωτηρίου, Α’ Αθηνών, Γληνός, Περικλής, Παρθενώνας, Νίκαιας-Πειραιά, Κερατσινίου-Περάματος, Έλλη Αλεξίου, Ρ. Ιμβριώτη, Σωκράτης, Σύρου-Τήνου-Μυκόνου, Ζ’ Θεσσαλονίκης, οι ΕΛΜΕ Α’ Αθήνας, Ε’ Αθήνας, Ε’ Ανατ. Αττικής, Δ’ Ανατολικής, Νότιας Αθήνας, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Σωματείο Εργαζομένων Π.Γ.Ν. Αττικόν, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου-Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ), ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ (Συντονισμός για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό Εργατικών σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων), ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), Η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, ο χώρος στέγασης προσφύγων City Plaza και πολλές ακόμα συλλογικότητες γειτονιάς και νεολαίας καθώς και πολιτικές οργανώσεις.

 

Γιατί δεν θέλουμε το δηλητήριο του φασισμού να εισχωρήσει στη σκέψη και την καρδιά των παιδιών μας, γιατί δε θέλουμε να βρουν χώρο τα σκοτάδια του ανορθολογισμού και του τρόμου, ο κανιβαλισμός των ναζιστικών ιδεών και η δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής.

 

Γιατί όπως γράφουν οι απόφοιτοι μαθητές του 144ου, «Η πάντα φιλόξενη γειτονιά, η ζεστασιά των δασκάλων μας και οι δράσεις του συλλόγου γονέων ενίσχυαν όλο αυτό το όμορφο κλίμα της περιοχής για όλα τα παιδιά με το σχολείο μας να είναι σημείο αναφοράς για τη γειτονιά. Όλα αυτά τα χρόνια τα χρόνια τα ζήσαμε μαζί με όλους τους συμμαθητές μας ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας και εθνικότητας. Στα ίδια θρανία καθίσαμε, στο ίδιο προαύλιο παίξαμε και στην ίδια γειτονιά μεγαλώσαμε…»

 

Γιατί απέναντί μας δεν βρίσκεται ο μετανάστης, ο πρόσφυγας, ο άνθρωπος της δουλειάς και του μόχθου. Απέναντι μας είναι όλες οι κυβερνήσεις που ψηφίζουν μνημόνια, ανάμεσά τους και η σημερινή, που εξωθούν στη φτώχεια, την ανεργία και την ανέχεια το λαό μας, οι χορτάτοι αυτού του κόσμου που για να συνεχίζουν να κερδοφορούν λεηλατούν τα εργατικά δικαιώματα καθώς και οι υπερεθνικοί οργανισμοί τους, η ΕΕ και το ΔΝΤ, οι τράπεζες και το κεφάλαιο. Απέναντί μας είναι το ανάλγητο κράτος και η Δημοτική Αρχή που αφήνουν τα σχολεία μας χωρίς χρηματοδότηση, να τους λείπει ακόμα και το χαρτί και το μελάνι. Οι άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου που αγωνίζονται για τη μόρφωση των παιδιών τους, ότι εθνότητας κι αν είναι, ότι χρώματος και θρησκείας, είναι οι δικοί μας άνθρωποι.

 

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

Για το Δ.Σ.

Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος
Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...