Συλλαλητήριο 9/11 Προπύλαια – Απόλυση συναδελφισσών

Δημοσιεύτηκε:

9:27 μμ Νοεμβρίου 8th, 2017

Το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών συμμετέχει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο παλαϊκό συλλαλητήριο την Πέμπτη 9/11 στις 6.30 στα Προπύλαια, που οργανώνουν Εργατικά Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα, Συλλογικότητες Γειτονιάς, Συντονισμοί και αγωνιστές του κινήματος.

Να βγούμε στο δρόμο για να αποτρέψουμε τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν: η επέκταση της επισφαλούς-προσωρινής εργασίας (O ΣΕΒ ευθαρσώς προτείνει συμβάσεις «μηδενικών ωρών» και «μισθούς» σε κουπόνια…), κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τον αντιαπεργιακό νόμο, την αντεργατική προώθηση της αξιολόγησης δομών και εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο, τις αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση, την επιτάχυνση των αντιασφαλιστικών αναδιαρθρώσεων για παραπέρα μείωση των συντάξεων (νέες περικοπές προνοιακών και οικογενειακών επιδομάτων), νέα μέτρα ενίσχυσης της φορολεηλασίας. την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, αθρόες ιδιωτικοποιήσεις-ειδικά στην ενέργεια, η προώθηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας.

Η “Ανάπτυξη” και η “ανταγωνιστικότητα” τους φέρνει κέρδη για το κεφάλαιο και νέα βάρη και χειροτέρευση της δουλειάς και της ζωής των εργαζομένων και του λαού. Να βρει έκφραση η οργή των εργαζόμενων και όλου του λαού ενάντια στη συνέχιση της θηλιάς των Μνημονίων, του Χρέους και των νέων 113 προαπαιτούμενων που επιβάλλουν κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανάκληση πρόσληψης και προσλήψεις αναπληρωτών (24/4)

________________________________________________

Καλούμε την Παρασκευή 10/11, στις 13:30 έξω από τη ΔΙΔΕ Πειραιά (Ελευθερίου Βενιζέλου 35) ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των τοπικών σωματείων για κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση της συναδέλφισσας από τα Κύθηρα.  Καλούμε τους συλλόγους και τις ΕΛΜΕ, τις ομοσπονδίες της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις στήριξης, και να παρθούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες και στην Βοιωτία.

Καλούμε όλους και όλες να βρεθούμε πλάι πλάι με ταξική αλληλεγγύη, να υπερασπιστούμε την εργασία μας, τα δικαιώματά μας, το δημόσιο σχολείο και την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των παιδιών σε αυτό. 

Απαιτούμε:

  • την άμεση ανάκληση της απόλυσης των συναδελφισσών
  • την άμεση επιστροφή στην εργασία τους, με ταυτόχρονη προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας από την ημέρα που διορίστηκαν, χωρίς καμιά διακοπή, καθώς και την πληρωμή των ημερομισθίων που έχασαν.
          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Προσλήψεις όχι μόνο εκπαιδευτικών αλλά και προσωπικού γενικών καθηκόντων;

Το θέμα των προσλήψεων έχει απόλυτη σχέση με τις συζητήσεις που κάνουμε ...

Μοιράσου!