Home / Featured / Στο σχολείο όσοι μαθητές πήραν αποβολή ή ωριαία απουσία. Θα απασχολούνται με ευθύνη του Διευθυντή

Στο σχολείο όσοι μαθητές πήραν αποβολή ή ωριαία απουσία. Θα απασχολούνται με ευθύνη του Διευθυντή

Δημοσιεύτηκε: 12:38 μμ Νοέμβριος 11th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Στο σχολείο παραμένουν οι μαθητές/τριες που αποβάλλονται από το σχολείο τους σύμφωνα με το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης που έχει τεθεί σε διαβούλευση. Πιο αναλυτικά:

Οι μαθητές/τριες που αποβάλλονται παραμένουν τις ημέρες της αποβολής στο σχολείο και απασχολούνται με ευθύνη του/της Διευθυντή/ντριας του σχολείου.

Η μορφή της απασχόλησης εντός του σχολείου καθορίζεται από το όργανο που αποφάσισε το συγκεκριμένο παιδαγωγικό μέτρο.

Εάν μαθητής/τρια παρακωλύει τη διεξαγωγή μαθήματος, είναι δυνατόν να του/της επιβληθεί προφορική παρατήρηση και να απομακρυνθεί από την αίθουσα διδασκαλίας, οπότε απασχολείται με την ευθύνη του/της Διευθυντή/ντριας του σχολείου, λαμβάνοντας απουσία.

Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων ωριαίων απομακρύνσεων και πάντως μετά από τρεις απομακρύνσεις από τον/την ίδιο/α διδάσκοντα/ουσα ή πέντε συνολικά, το Συμβούλιο του Τμήματος εξετάζει τους ενδεδειγμένους χειρισμούς.


 

4 Σχόλια

  1. Πώς να τον απασχολήσει δηλαδή ο διευθυντής; Να τον βάλει να ποτίσει τα λουλούδια στα παρτέρια; Να τον βάλει να βοηθήσει στην ψηφιοποίηση του αρχείου της σχολικής βιβλιοθήκης; Να τον βάλει να κόβει και να σφραγίζει τις αποδείξεις που είναι να δοθούν από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων;

    Μέγα σφάλμα. Ο τιμωρούμενος μαθητής πρέπει να απομακρύνεται από το σχολικό περιβάλλον και να στερείται των αγαθών του, π.χ. της συναναστροφής με τους συμμαθητές του, της επικοινωνίας με τους καθηγητές του, της συμμετοχής σε εξωδιδακτικές δραστηριότητες/εκδρομές αν συμπέσουν με την ώρα/ημέρα που αποβάλλεται. Μόνο έτσι θα εκτιμήσει τα αγαθά του σχολείου, η δε απασχόληση για το καλό του σχολείου δεν θα θεωρείται αγγαρεία ή τιμωρία παραπτωματίου.

    • Κι αν χάσει τα «αγαθά» του σχολείου, νομίζετε ότι οταν επιστρέψει θα ειναι καλύτερος/η; Η τιμωρία με τη μορφή της απομάκρυνσης απο το σχολείο, μόνο χειρότερη συμπεριφορά μπορεί να επιφέρει. Εξάλλου, το παιδί που έχει τέτοιου είδους συμπεριφορά, σιγα να μη νοιάζεται για το αν θα είναι στο σχολείο ή όχι. Το ποτισμα και άλλες τέτοιες δραστηριότητες, μια χαρά ειναι για να περάσει δημιουργικά ενα παιδί το χρόνο του. Και ίσως, την επόμενη φορά να προτιμήσει να είναι στην τάξη καλύτερα.

      • ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ

        Αλήθεια, στις περιπτώσεις μαθητών με διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών (φάσμα αυτισμού, ΔΑΔ, κα.) τί προβλέπεται; Οι ωριαίες αποβολές ή ακόμη και οι ημερήσιες αποβολές σε τί αποσκοπούν;

  2. σε ενα σχολειο παντως οσοι περνανε ΩΑ περνανε σκουπα και γυαλίζανε την αυλη ενω σε περιπτωση ημερησιας αποβολης τους δοθηκε εναλλακτικη να βαψουν ολα τα καγκελα του σχολειου, δεν ξερω αν ειναι παιδαγωγικο αλλα αρκετες φορες μαθητες προτιμησαν να παριστανουν τους αγγελους παρα να πιασουν σκουπα 😉

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...