Τελευταία Νέα

Monday, 11/20/17, 12:22Σχολικές γιορτές ανοιχτές στην κοινωνία με ελεύθερη είσοδο για όλους

Δημοσιεύτηκε:

12:41 μμ Νοεμβρίου 11th, 2017

Εκδηλώσεις και δρώμενα με… ελευθέρας στην κοινωνία, κατά τις εθνικές επετείους της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου καθώς και της επετείου της 17ης Νοεμβρίου, δίνει το υπουργείο Παιδείας. Η ρύθμιση περιλαμβάνεται σε απόφαση του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου που κωδικοποιεί ρυθμίσεις που είχαν αποφασισθεί επί υπουργίας Νίκου Φίλη, όπως –ενδεικτικά– η ομογενοποίηση των απουσιών.
Ειδικότερα,  βασικές  διατάξεις στην  υπουργική  απόφαση  που αφορά  τη  λειτουργία  Γυμνασίων και Λυκείων είναι οι εξής:

• Η ρύθμιση που ανοίγει την πόρτα των σχολείων σε εξωσχολικούς παράγοντες (και ό,τι αυτό μπορεί να περιλαμβάνει) ορίζει τα εξής: «Κατά την παραμονή των εθνικών επετείων της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου, καθώς και κατά την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, πραγματοποιούνται στα Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια ανοικτές στην κοινωνία εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις και δρώμενα στον χώρο εκδηλώσεων των σχολείων».

• Καταργείται η διάκριση των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες, αφού για όλες πρέπει να ενημερώνονται οι γονείς του μαθητή, και ο αριθμός τους παραμένει ο ίδιος, 114. Ωστόσο, προβλέπονται επιπλέον 20 απουσίες, οι οποίες δεν θα υπολογίζονται, για έκτακτα περιστατικά υγείας.

• Η διαγωγή των μαθητών κρίνεται «Εξαιρετική», «Καλή», «Μεμπτή», αλλά δεν θα αναγράφεται σε κάποιο τίτλο σπουδών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Κανένας διαχωρισμός συναδέλφων σε σχέση με την ώρα σίτισης!

• Με αριστεία και βραβεία προόδου θα επιβραβεύονται οι πρώτοι της τάξης και όσοι πραγματοποιούν δράσεις αλληλεγγύης κ.ά.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Έως σήμερα οι αιτήσεις μεταθέσεων Π.Ε. και Δ.Ε.. Εγκύκλιοι μεταθέσεων Π.Ε. και Δ.Ε.. Δικαιολογητικά

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των ...

Μοιράσου!