Home / Featured / Σχολικές γιορτές ανοιχτές στην κοινωνία με ελεύθερη είσοδο για όλους

Σχολικές γιορτές ανοιχτές στην κοινωνία με ελεύθερη είσοδο για όλους

Δημοσιεύτηκε: 12:41 μμ Νοέμβριος 11th, 2017  


Εκδηλώσεις και δρώμενα με… ελευθέρας στην κοινωνία, κατά τις εθνικές επετείους της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου καθώς και της επετείου της 17ης Νοεμβρίου, δίνει το υπουργείο Παιδείας. Η ρύθμιση περιλαμβάνεται σε απόφαση του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου που κωδικοποιεί ρυθμίσεις που είχαν αποφασισθεί επί υπουργίας Νίκου Φίλη, όπως –ενδεικτικά– η ομογενοποίηση των απουσιών.
Ειδικότερα,  βασικές  διατάξεις στην  υπουργική  απόφαση  που αφορά  τη  λειτουργία  Γυμνασίων και Λυκείων είναι οι εξής:

• Η ρύθμιση που ανοίγει την πόρτα των σχολείων σε εξωσχολικούς παράγοντες (και ό,τι αυτό μπορεί να περιλαμβάνει) ορίζει τα εξής: «Κατά την παραμονή των εθνικών επετείων της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου, καθώς και κατά την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, πραγματοποιούνται στα Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια ανοικτές στην κοινωνία εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις και δρώμενα στον χώρο εκδηλώσεων των σχολείων».

• Καταργείται η διάκριση των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες, αφού για όλες πρέπει να ενημερώνονται οι γονείς του μαθητή, και ο αριθμός τους παραμένει ο ίδιος, 114. Ωστόσο, προβλέπονται επιπλέον 20 απουσίες, οι οποίες δεν θα υπολογίζονται, για έκτακτα περιστατικά υγείας.

• Η διαγωγή των μαθητών κρίνεται «Εξαιρετική», «Καλή», «Μεμπτή», αλλά δεν θα αναγράφεται σε κάποιο τίτλο σπουδών.

• Με αριστεία και βραβεία προόδου θα επιβραβεύονται οι πρώτοι της τάξης και όσοι πραγματοποιούν δράσεις αλληλεγγύης κ.ά.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...