Home / HEADER-NEWS / Σχέδιο «αποψίλωσης» του ΙΝΕΔΙΒΙΜ από τις αρμοδιότητες του. Τι είπε ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Χ. Πιλαλής

Σχέδιο «αποψίλωσης» του ΙΝΕΔΙΒΙΜ από τις αρμοδιότητες του. Τι είπε ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Χ. Πιλαλής

Δημοσιεύτηκε: 6:53 μμ Νοέμβριος 23rd, 2017  


Τη λύση της δραματικής συρρίκνωσης του πεδίου ευθύνης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ μελετά σοβαρά, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας, μετά τη δημοσιοποίηση της σχετικής έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και την αποκάλυψη της έκτασης των φαινομένων κακοδιαχείρισης και διαφθοράς που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία του ιδρύματος από γεννήσεώς του.

Το υπό επεξεργασία σχέδιο αποψίλωσης των αρμοδιοτήτων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, που ήδη έχει αρχίσει να κυκλοφορεί στους διαδρόμους και τα γραφεία του ιδρύματος, ουσιαστικά αφορά τη διάλυση του φορέα, αλλά όχι του «πακέτου» υπηρεσιών που προσέφερε αφού, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, μελετάται να μεταβιβαστεί, είτε ως έχει είτε κατά το μεγαλύτερο μέρος του, στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης.

Σύμφωνα με την τρέχουσα αυτή εκδοχή, προβλέπεται να μείνει στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ μόνο το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+.

Δύσκολο το εγχείρημα καθώς πρόκειται για ένα εκρηκτικό πακέτο αρμοδιοτήτων, το οποίο απλώς αλλάζει ονομασία και σπρώχνεται λίγο πιο πέρα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Το Σχέδιο Νόμου για τις Πανελλήνιες και τα Πανεπιστήμια

Για την ακρίβεια, υπό τη σκέπη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και Διά βίου Μάθησης η οποία έτσι κι αλλιώς διαδραμάτιζε ρόλο στη λειτουργία του.

Είναι συνεργάτης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και επιπλέον δύο σύμβουλοι του γ.γ. Παυσανία Παπαγεωργίου ήταν μέλη του Δ.Σ. του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Η αναδιάρθρωση του προφίλ του έχει τεθεί και από το προηγούμενο Δ.Σ., που παύθηκε πριν από λίγες μέρες από τον υπουργό μετά τον θόρυβο που προκάλεσε το πόρισμα του Σώματος των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Με απόφασή του, τον Ιούλιο του 2017, προτάθηκε η δημιουργία μιας σαφούς ταυτότητας του ιδρύματος: ήτοι, όλες οι δομές που αφορούν τη Διά Βίου Μάθηση (ΙΕΚ, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας κ.ά.) να υπαχθούν στην εν λόγω γενική γραμματεία, η διεκπεραίωση των πληρωμών των καθαριστριών των σχολείων μέσω των σχολικών επιτροπών να αλλάξει χέρια και να μείνουν στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ οι εστίες και όλα τα ζητήματα που αφορούν τη νέα γενιά και τη φοιτητική μέριμνα. 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εγκύκλιος: Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στις σχολικές μονάδες

Τι είπε ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος

Το πόρισμα για όσα συνέβαιναν ΙΝΕΔΙΒΙΜ «ακουμπάει» με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο τα πράγματα, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε ο κ. Πιλάλης, και έχει διαβιβαστεί στην εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και περιλαμβάνει ευρήματα τα οποία αφορούν στην περίοδο 2011-2017 για ένα ίδρυμα που είναι υπεύθυνο για τις φοιτητικές εστίες, τα ΙΕΚ, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και όλες τις δομές που εντάσσονται στη Διά Βίου Μάθηση, το πρόγραμμα Erasmus+.
Ο κ. Πιλάλης εξήγησε ότι πρόκειται για παθογένειες παλαιότερων ετών, με τους ίδιους κάθε φορά πρωταγωνιστές και η κυβέρνηση της Αριστεράς αυτή τη διαφθορά την τερματίζει οδηγώντας την υπόθεση στην εισαγγελέα.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Άννα Ανδριτσάκη,

Στο «Κόκκινο»


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Το Σχέδιο Νόμου για τις Πανελλήνιες και τα Πανεπιστήμια

«Το νομοσχέδιο εισάγει αλλαγές που στοχεύουν στο να αντιμετωπίσουν χρόνιες παθογένειες του ...