Τη λύση της δραματικής συρρίκνωσης του πεδίου ευθύνης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ μελετά σοβαρά, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας, μετά τη δημοσιοποίηση της σχετικής έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και την αποκάλυψη της έκτασης των φαινομένων κακοδιαχείρισης και διαφθοράς που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία του ιδρύματος από γεννήσεώς του.
Το υπό επεξεργασία σχέδιο αποψίλωσης των αρμοδιοτήτων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, που ήδη έχει αρχίσει να κυκλοφορεί στους διαδρόμους και τα γραφεία του ιδρύματος, ουσιαστικά αφορά τη διάλυση του φορέα, αλλά όχι του «πακέτου» υπηρεσιών που προσέφερε αφού, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, μελετάται να μεταβιβαστεί, είτε ως έχει είτε κατά το μεγαλύτερο μέρος του, στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης.
Σύμφωνα με την τρέχουσα αυτή εκδοχή, προβλέπεται να μείνει στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ μόνο το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+.
Δύσκολο το εγχείρημα καθώς πρόκειται για ένα εκρηκτικό πακέτο αρμοδιοτήτων, το οποίο απλώς αλλάζει ονομασία και σπρώχνεται λίγο πιο πέρα.
Για την ακρίβεια, υπό τη σκέπη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και Διά βίου Μάθησης η οποία έτσι κι αλλιώς διαδραμάτιζε ρόλο στη λειτουργία του.
Είναι συνεργάτης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και επιπλέον δύο σύμβουλοι του γ.γ. Παυσανία Παπαγεωργίου ήταν μέλη του Δ.Σ. του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
Η αναδιάρθρωση του προφίλ του έχει τεθεί και από το προηγούμενο Δ.Σ., που παύθηκε πριν από λίγες μέρες από τον υπουργό μετά τον θόρυβο που προκάλεσε το πόρισμα του Σώματος των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.
Με απόφασή του, τον Ιούλιο του 2017, προτάθηκε η δημιουργία μιας σαφούς ταυτότητας του ιδρύματος: ήτοι, όλες οι δομές που αφορούν τη Διά Βίου Μάθηση (ΙΕΚ, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας κ.ά.) να υπαχθούν στην εν λόγω γενική γραμματεία, η διεκπεραίωση των πληρωμών των καθαριστριών των σχολείων μέσω των σχολικών επιτροπών να αλλάξει χέρια και να μείνουν στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ οι εστίες και όλα τα ζητήματα που αφορούν τη νέα γενιά και τη φοιτητική μέριμνα.
Τι είπε ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – Άννα Ανδριτσάκη,