Home / HEADER-NEWS / Προοδευτικά Ρεύματα «Η απάντησή μας στον εκπρόσωπο του συνδικαλιστικού κατεστημένου»

Προοδευτικά Ρεύματα «Η απάντησή μας στον εκπρόσωπο του συνδικαλιστικού κατεστημένου»

Δημοσιεύτηκε: 6:49 μμ Νοέμβριος 27th, 2017  


www.ekpaideutikareumata.gr

proodeutikareumata@gmail.com

www.facebook.com/reumata

26-11-2017

Η απάντησή μας στον εκπρόσωπο του συνδικαλιστικού κατεστημένου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών, η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Παράταξη Εκπαιδευτικών, δημιουργήθηκαν με στόχο, εκτός των άλλων, να αλλάξουν τον τρόπο που λειτουργεί και ασκείται ο συνδικαλισμός. Δεν μας εκπλήσσει, επομένως, η «επίθεση» του αναπληρωματικού αιρετού μετά, μάλιστα, τη δημοσιοποίηση του ψηφοδελτίου μας, των 46 υποψηφίων συναδέλφων όλων των ειδικοτήτων.  Ήταν και είναι  αναμενόμενο ότι και τις επόμενες ημέρες  θα δεχτούμε τέτοιου είδους επιθέσεις για ευνόητους λόγους.

Δεν θα κάνουμε τη χάρη  στον αναπληρωματικό αιρετό και αυθεντικό εκπρόσωπο του συνδικαλιστικού κατεστημένου να τον ακολουθήσουμε,  στο  ύφος, στην αλαζονεία, στην ειρωνεία, στην επίδειξη δήθεν εξυπνάδας και πνεύματος, στην αδικαιολόγητη έπαρση  και στους κούφιους λεκτικούς βερμπαλισμούς του. Άλλωστε η κριτική των Προοδευτικών Ρευμάτων ήταν και θα είναι πάντα θεσμική. Δεν είναι προσωπική! Δεν είχαμε καμιά πρόθεση να συνεχίσουμε αυτή την αντιπαράθεση, αφού οι συνάδελφοι ήδη γνωρίζουν πολύ καλά τα γεγονότα και έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους, όμως δεν μπορούμε να αφήσουμε και αναπάντητες τις προκλήσεις του.

Βέβαια κατανοούμε την ενόχλησή του αφού δεν είναι και τόσο ευχάριστο να συλλαμβάνεται κάποιος άλλα να λέει στα λόγια, άλλα να ψηφίζει μέσα στο ΠΥΣΠΕ  (και όχι για πρώτη φορά). Όσο, όμως, κι αν επιμένει να διαστρέφει την πραγματικότητα τα στοιχεία μιλούν μόνα τους. Δυστυχώς,  οι αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΠΥΣΠΕ, εκείνοι δηλαδή που επιλέχτηκαν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, την κρίσιμη ώρα των αποφάσεων, παραβιάζοντας κάθε δεοντολογία και νομιμότητα, ταυτίστηκαν με τη διοίκηση.

 

Οι αιρετοί όχι μόνο ψήφισαν ΟΜΟΦΩΝΑ την παράτυπη κατά προτεραιότητα τοποθέτηση συναδέλφισσας αλλά και στη συνέχεια  πάλι  ΟΜΟΦΩΝΑ απέρριψαν  ένσταση  για την τοποθέτηση αυτή, σε πλήρη ταύτιση με τη διοίκηση! Επιπλέον,  μετά τη γνωμοδότηση του Υπουργείου, συμμετείχαν στην εξέταση  «παράτυπων δηλώσεων» που κατατέθηκαν, έπειτα από τηλεφωνική ενημέρωση!  λίγων μόνο  συναδέλφων.

 

Μας παραθέτει όλα τα ενημερωτικά των αιρετών, αλλά πουθενά σε αυτά  δεν διαβάζουμε τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα!  Πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε την ανάγκη δημοσιοποίησης όλων των ενημερωτικών τους αφού τα Προοδευτικά Ρεύματα δεν τους κατάγγειλαν γι΄ αυτά που κατά καιρούς λένε (αντίθετα τους χαρακτήρισαν «πολύ λαλίστατους») αλλά   για αυτά που ΔΕΝ λένε, για αυτά που συγκαλύπτουν και για αυτά που ΔΕΝ κάνουν. Επίσης είναι ακατανόητη η ανάγκη και η σκοπιμότητα του αναπληρωματικού αιρετού να απαντήσει με προσωπικό κείμενο όταν λίγες μέρες πριν απάντησε η αιρετός της παράταξής του! Προφανώς ή δε συμφωνεί με όσα έγραψε η αιρετός ή μέσα από την ανακοίνωσή μας είδε να καθρεφτίζεται  ο εαυτός του, γιατί όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας: « Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται».  Η παράταξή του συνυπογράφει όσα αναφέρει το μέλος τους;

Στην απάντησή του μας διηγείται και πάλι το ίδιο «αφήγημα»,   όπως σε όλες τις εκλογές και σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις.  Επιχειρεί να μας ταυτίσει  αυθαίρετα με πολιτικά κόμματα και συνδικαλιστικές παρατάξεις. Όμως, έχει επιλεκτική μνήμη, αφού:

  • Ξεχνά και δεν αναφέρει, όχι τυχαία βέβαια, ενώ γνωρίζει πολύ καλά πως τα Προοδευτικά Ρεύματα για να τονίσουν την ανεξαρτησία τους, ώστε να μην μπορεί κανείς κακόβουλος να την αμφισβητήσει,  στην τελευταία Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τον περασμένο Ιούνη κατέθεσαν ανεξάρτητη – αυτόνομη υποψηφιότητα απέναντι σε ΟΛΕΣ τις παρατάξεις για το  Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και για την ΑΔΕΔΥ, όπου εξέλεξαν και αντιπρόσωπο.
  • Ξεχνά πως τα «Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών» πιστά στις αρχές τους και στη διαφάνεια δημοσιοποίησαν στην ιστοσελίδα τους ( http://www.ekpaideutikareumata.gr ) τις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων τους στη Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (VIDEO)  μέσα και από τις οποίες επιβεβαιώνεται η ανεξαρτησία τους και τα μεγάλα ψεύδη του αναπληρωματικού αιρετού.
  • Ξεχνά πως τα Προοδευτικά Ρεύματα έχουν τιμηθεί από τους συνάδελφους με την πρώτη θέση σε όλες τις εκλογές του Συλλόγου μας από την ίδρυσή τους (με ανοδική πορεία)  και πως  στις εκλογές του ΚΥΣΠΕ το 2016 (σε πανελλαδικό επίπεδο) όπως  και στις εκλογές για τους αντιπροσώπους της ΔΟΕ το 2017, συμμετείχαν στην εκλογική αναμέτρηση απέναντι σε ΟΛΕΣ τις παρατάξεις.
  • Ξεχνά, αν και το γνωρίζει πολύ καλά αυτός και η παράταξή του, πως αν τα «Προοδευτικά Ρεύματα» έκαναν συμβιβασμούς και συμμαχίες (‘όπως έκανε πρόσφατα η παράταξή του) αυτήν τη στιγμή ο ίδιος δεν θα μπορούσε να εμφανίζεται ως αναπληρωματικός αιρετός, γιατί οι πλειοψηφίες που θα διαμορφωνόταν στις αρχαιρεσίες για το ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής θα ήταν τελείως διαφορετικές.
  • Ξεχνά όταν υπονοεί πως εμείς ψηφίσαμε κατά της διαγραφής της Διευθύντριας. Πράγματι τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών δεν ψήφισαν την πρόταση διαγραφής της Διευθύντριας Εκπαίδευσης από μέλος του Συλλόγου μας πριν από τρία χρόνια, μιας και η άποψή μας ήταν να κατατεθεί η πρόταση και να αποφασιστεί αυτό από τη Γ.Σ., όπως ορίζει και το καταστατικό του Συλλόγου και όχι από τα μέλη του Δ.Σ. (όταν μάλιστα δεν ήταν σε πλήρη σύνθεση λόγω απουσιών). Δε μας λέει όμως πια η στάση των αιρετών τους στον ΑΠΥΣΠΕ όταν γινόταν οι κρίσεις των στελεχών εκπαίδευσης;
  • Ο εκπρόσωπος του συνδικαλιστικού κατεστημένου, επιπλέον, με τις ανακοινώσεις του προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των συναδέλφων προσπαθώντας να αποκρύψει την ανίερη  συμμαχία της παράταξής του, την τελευταία στιγμή, με την «Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών»,   παρά τις δήθεν τεράστιες πολιτικές και συνδικαλιστικές τους διαφορές και διακηρύξεις,  στην απέλπιδα προσπάθεια τους να υφαρπάξουν  τις ψήφους των συναδέλφων.
  • Τέλος, και πάλι ξεχνά στην πενηντασέλιδη απάντησή του να μας ενημερώσει πως και αν διορθώθηκε το «λάθος» με την τοποθέτηση συναδέλφισσας Αγγλικών σε σχολείο του Γέρακα.

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

Σχετικά (Κάντε κλικ στους συνδέσμους):


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...