Τελευταία Νέα

Δευτέρα, 21/10/2019, 17:48


Home / Featured / Πως απολύθηκε αναπληρώτρια με αναπηρία. Όλο το ιστορικό και η ανεπάρκεια του κράτους

Πως απολύθηκε αναπληρώτρια με αναπηρία. Όλο το ιστορικό και η ανεπάρκεια του κράτους

Δημοσιεύτηκε: 10:34 μμ Νοέμβριος 1st, 2017  


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά πληροφορήθηκε από συναδέλφισσα αναπληρώτρια για την ξαφνική απόλυσή της, ενώ υπηρετούσε σε σχολείο στη Β΄ Πειραιά (Κύθηρα).

Μια ημέρα αργότερα το Υπουργείο Παιδείας με δελτίο τύπου ανακοίνωσε και επίσημα την απόλυση αυτή.

Ο λόγος που επικαλούνται είναι ότι η συναδέλφισσα, που ανήκει σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα), δεν έχει προσκομίσει το πιστοποιητικό από ΙΚΑ-ΕΤΑΜ – Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), ενώ έχει καταθέσει σχετική αίτηση για εξέταση και έκδοση του πιστοποιητικού από τις 25 Απριλίου. Σημειώνουμε ότι η συναδέλφισσα έχει ήδη καταθέσει ανάλογο πιστοποιητικό την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε.

Η συναδέλφισσα απευθύνθηκε στο Υπουργείο Παιδείας την επόμενη ημέρα αφού ήρθε εσπευσμένα από την Β΄ Πειραιά και εξήγησε το αυτονόητο, ότι δεν ευθύνεται η ίδια για την καθυστέρηση, αλλά το ΚΕΠΑ (δημόσια υπηρεσία).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αριθμός μονίμων εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών την τρέχουσα σχολική χρονιά

Εξήγησε επίσης ότι η ασθένειά της δεν είναι ιάσιμη, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το τελευταίο πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ που έληξε. Κατέθεσε τέλος τον αριθμό πρωτοκόλλου που έχει λάβει για να εξεταστεί ξανά και να εκδώσει νέο πιστοποιητικό (από τις 25 Απριλίου)!

Συνάντησε την άρνηση για οποιαδήποτε συζήτηση και φτάνοντας στο μέγιστο βαθμό αναλγησίας η αρμόδια Προϊσταμένη του Υπουργείου της ανέφερε, όταν άκουσε την πρόθεσή της να υποβάλει ένσταση, ότι «δεν έχει κανένα νόημα, τι κάνεις ή δεν τι κάνεις, έχει υπογράψει ο υπουργός και θα απαντήσουμε με δελτίο τύπου». Την ίδια μέρα το μεσημέρι του Υπουργείο ανακοίνωσε με δελτίο τύπου την απόλυσή της.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Erasmusdays 2019 στο 62ο Γυμνάσιο Αθηνών

Την στιγμή μάλιστα της ανακοίνωσης της απόλυσης οριστικοποιήθηκε τελικά και το ραντεβού με το ΚΕΠΑ. Η εξέταση ορίστηκε για την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, 7 μήνες μετά την αίτηση της συναδέλφισσας!

Πρόκειται για μια πράξη ανάλγητη και βάρβαρη! Δεν μας ξαφνιάζει βέβαια! Ανάλγητη και βάρβαρη είναι συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης, που φτάνει στο σημείο να περικόψει ακόμα και το πενιχρό βοήθημα των 300 ευρώ για την προμήθεια σχολικών ειδών από άπορες οικογένειες.

Απαιτούμε την ανάκληση της απόλυσης, την επιστροφή της συναδέλφισσας στη θέση της και την προσμέτρηση όλης της υπηρεσίας της από την ημέρα που διορίστηκε χωρίς καμιά διακοπή.

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Προκήρυξη για την πλήρωση πέντε (5) θέσεων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Ε.Ε.Α του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Προκήρυξη για την πλήρωση πέντε (5) θέσεων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ...