Home / Featured / Παράλληλη Στήριξη: Ξεπεράστηκαν τα όρια στη Α’ Διεύθυνση! Η μνημονιακή αριθμητική εξαιρετικά επικίνδυνη για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες!

Παράλληλη Στήριξη: Ξεπεράστηκαν τα όρια στη Α’ Διεύθυνση! Η μνημονιακή αριθμητική εξαιρετικά επικίνδυνη για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες!

Δημοσιεύτηκε: 7:36 μμ Νοέμβριος 21st, 2017  


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας

Ρέππα Ντίνα (τακτική),                                                                                                                        

τηλ: 6977003052 paremvasisntina@gmail.com

Μιλτσακάκη Μιχάλη,  (αναπληρωματικός)

τηλ: 6974513866 mmilts1@gmail.com 

Εκλεγμένων με το Ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

20/11/2017

Το ΠΥΣΠΕ και τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι «άβατο». Οι αιρετοί εκπρόσωποί έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τα Εκπαιδευτικά Σωματεία και όλους τους συναδέλφους για το ότι συμβαίνει σε αυτά. Υπερασπίζονται τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα με όρους κινήματος και όχι προσωπικών εξυπηρετήσεων. Φως στα σκοτεινά δωμάτια, άμμος στα γρανάζια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παράλληλη Στήριξη: Ξεπεράστηκαν τα όρια στη Α’ Διεύθυνση! Η μνημονιακή αριθμητική εξαιρετικά επικίνδυνη για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες!

Η πλήρης απαξίωση, ο απόλυτος χλευασμός μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών,  ο κυνισμός μιας αριθμητικής που γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη για τα παιδιά, αποτελεί ο τρόπος με το οποίο μοιράστηκαν οι ώρες των 82 αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσλήφθηκαν για την παράλληλη στήριξη! Στην Α’ Διεύθυνση δεν υπάρχουν μαθητές, γνωματεύσεις του ΚΕΔΔΥ. Υπάρχουν μόνο αριθμοί! Ο διευθυντής εκπαίδευσης, σχολικοί σύμβουλοι και ΚΕΔΔΥ έχουν αποδεχτεί πλήρως ότι η παράλληλη θα μοιράζεται σαν το συσσίτιο στην κατοχή, απεμπολώντας δια της πρακτικής τους το δίκαιο αίτημα για πλήρη παράλληλη σε όλα τα παιδιά που έχουν αντίστοιχη έγκριση, αναιρώντας ακόμα και το εαυτό τους και τις γνωματεύσεις τους (το ΚΕΔΔΥ). Έτσι, αποφάσισαν και διαιρέθηκαν οι ώρες όλων των προσληφθέντων σε α’ και β’ φάση της παράλληλης με το σύνολο των μαθητών που έχουν έγκριση μέχρι τις 20/10. Η διαίρεση έβγαλε το μαγικό αριθμό 9! Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε παιδί, μετά και τη β’ φάση προσλήψεων, αντιστοιχούν 9 ώρες παράλληλης (ενώ στην α’ φάση, κατά βάση αντιστοιχούσαν 6 ώρες). Οι 82 νέες προσλήψεις μοιράστηκαν από 9 ώρες στα παιδιά που είχαν νέες εγκρίσεις και από 3 ώρες στους μαθητές των πρώτων εγκρίσεων! Αποτέλεσμα; Πολλοί μαθητές και μαθήτριες έχουν δύο εκπαιδευτικούς παράλληλης, για 6 ώρες τον πρώτο και για 3 ώρες τον δεύτερο!!! Άλλωστε, το ωράριο των εκπαιδευτικών είναι συνήθως 24 ώρες και το 24, δυστυχώς για τα παιδιά ειδικών αναγκών, δεν είναι πολλαπλάσιο του 9. Παράνοια! Και οι εκπαιδευτικοί πλήρως απαξιωμένοι μια και τι να κάνεις ως δεύτερος εκπαιδευτικός σε ένα παιδί για 3 ώρες την εβδομάδα;

Τα τεράστια παιδαγωγικά ζητήματα που επακολουθούν δεν ενδιαφέρουν τη διοίκηση! Αρκεί που έκανε το χατίρι του Υπουργείου και μοίρασε την παράλληλη έτσι ώστε τα ψίχουλα να κρύβουν την απόλυτη ένδεια της κυβερνητικής εκπαιδευτικής πολιτικής! Η υποταγή στις μνημονιακές κυβερνητικές δεσμεύσεις είναι πλήρης! Η «διευθέτηση» των μαθητών με ειδικές ανάγκες σαν αριθμητική πράξη αδιαφορώντας εντελώς για το παιδαγωγικό αποτέλεσμα, θέτει τα παιδιά σε σοβαρότατους κινδύνους!!!

Η Α’ Διεύθυνση μπορεί αν είναι περήφανη! Θα πάρει τα εύσημα του Υπουργείου! Διοικεί εξαιρετικά! Αντί να απαιτήσει πλήρη κάλυψη όλων των παιδιών και να ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας να λύσει εκείνο το πρόβλημα, προτιμά την μπακαλίστικη λογική των ωρών! Τα μορφωτικά δικαιώματα ανύπαρκτα ενώ οι εκπαιδευτικοί της παράλληλης, οι δάσκαλοι των μαθητών, θα οδηγηθούν στην παράνοια!

Απαιτούμε ΤΩΡΑ:

Ένας εκπαιδευτικός για έναν μαθητή/τρια που έχει έγκριση για πλήρη παράλληλη στήριξη!

Μαζικές προσλήψεις και μόνιμοι διορισμοί σε γενική και ειδική αγωγή

 

Στο ΠΥΣΠΕ που πραγματοποιήθηκε με πράξη 44, Πέμπτη 16/11/2017, συζητήθηκαν τα παρακάτω:

 

  1. Αιτήσεις απόσπασης εντός

Εγκρίθηκαν οι αιτήσεις απόσπασης της Μιχαλοπούλου Ευαγγελίας ΠΕ70, στο 4ο ΔΣ Βύρωνα (από το 10ο Βύρωνα) και της Πελέκη Σωτηρίας ΠΕ70, στο 56ο ΔΣ (από το 107 ΔΣ Αθηνών) στα οποία πλεόναζαν μετά από επιστροφή αναρρωτικών.

  1. Διάθεση εκπαιδευτικών για παροχή διοικητικού έργου

Εγκρίθηκε σε 2  εκπαιδευτικούς  ΠΕ70 η παροχή διοικητικού έργου στο 9ο ΔΣ Αθηνών και στο 91ο ΔΣ Αθηνών

  1. Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών

Δόθηκε μία συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών σε ΠΕ 70 που υπηρετεί στο 2ο ΔΣ Ν. Χαλκηδόνας για Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής – Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

  1. Ανάθεση υπερωριακής απασχόλησης σε εκπ/κό ΠΕ70 για κατ’ όικον διδασκαλία

Ανατέθηκε σε συναδέλφισσα ΠΕ60 που υπηρετεί ως Προϊσταμένη στο 38ο Νηπιαγωγείο Αθηνών

  1. Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου

Εγκρίθηκαν επτά άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου σε ΠΕ60.50 από 38ο Νηπ. Αθηνών για να διδάξει σε Δ.Ι.Ε.Κ., σε ΠΕ07 από το 45ο ΔΣ Αθηνών προκειμένου να απασχοληθεί ως έκτακτη εξετάστρια στο Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε, σε ΠΕ08 από το 93ο Αθηνών να απασχοληθεί ως υπάλληλος σε γκαλερί, σε ΠΕ11 από 8ο ΔΣ Ηλιούπολης  προκειμένου να απασχοληθεί ως προπονητής στον Αθλητικό ‘Όμιλο Αντισφαίρισης,  σε ΠΕ 11 από το 6ο ΔΣ Ηλιούπολης προκειμένου να απασχοληθεί ως προπονητής στον Αθλητικό ‘Όμιλο Αντισφαίρισης, σε ΠΕ70 από το 1ο ΔΣ Καισαριανής προκειμένου να απασχοληθεί στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, σε ΠΕ70 από 2ο Ειδικό Σχολείο ΕΛΕΠΑΠ προκειμένου να διδάξει στο ΕΚΠΑ στο Πρόγραμμα  Εξειδίκευσης Ειδικής Αγωγής.

Στις 16/11/2017, στην 27η συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας ως Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων”, εγκρίθηκε η  τοποθέτηση υποδιευθυντή στο 1ο 12/θέσιο Π.Δ.Σ.Π.Α. Στην θέση του υποδιευθυντή τοποθετήθηκε συναδέλφισσα ΠΕ 06 που πλειοψήφησε μετά την διαδικασία της εκλογής.  

Στην Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση συμμετέχουν:

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Αριστοτέλης,

Ανεξάρτητη  Παρέμβαση/Αθηνά,

Δάσκαλοι σε Kίνηση/Παρθενώνας,

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Ρόζα Ιμβριώτη, Εκπαιδευτικοί σε δράση/Μ. Παπαμαύρος, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Μακρυγιάννης


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...