Home / Featured / Ολοήμερα Δημοτικά – Σε διαφορετικές ώρες η επίδοση των ελέγχων πρoόδου για το Α τρίμηνο

Ολοήμερα Δημοτικά – Σε διαφορετικές ώρες η επίδοση των ελέγχων πρoόδου για το Α τρίμηνο

Δημοσιεύτηκε: 8:05 μμ Νοέμβριος 21st, 2017  


«.. δε θα μπορεί να γίνει η ενημέρωση των γονέων των μαθητών/τριών την ίδια ώρα και μπορεί ούτε και την ίδια ημέρα» 

Το πρώτο τρίμηνο στα δημοτικά σχολεία αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου. Η ενημέρωση γονέωνγια την πρόοδο των μαθητών/τριων γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ 4γ του ΠΔ 79/2017 εντός δέκα (10) ημερών από τη λήξη του τριμήνου με ευθύνη του Διευθυντή ή του Προϊσταμένου του σχολείου και του εκπαιδευτικού του τμήματος προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών τους.

Επίσης στο ΠΔ 79/2017 προβλέπεται ότι οι συναντήσεις  με τους γονείς των μαθητών προγραμματίζονται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και πραγματοποιούνται εκτός διδακτικού ωραρίου και εντός του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών και σε χρόνο που επιτρέπει τη μεγαλύτερη συμμετοχή των γονέων/ κηδεμόνων σε αυτές, σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 13 του ν. 1566/1985.

Στα περισσότερα  σχολεία όμως, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, κάθε διδακτική ημέρα της εβδομάδας διδάσκει ένας ή και περισσότεροι εκπαιδευτικοί ΠΕ 70 στο ολοήμερο σχολείο. Η πιο συνηθισμένη περίπτωση διδακτικού ωραρίου εκπαιδευτικών ΠΕ 70 που διδάσκουν στο ολοήμερο είναι από τις 10.00 μέχρι και 16.00, συνήθως με ένα  κενό ενδιάμεσα που μπορεί να είναι και μικρότερο από 45 λεπτά, αν υπάρχει και εφημερία.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας των περισσοτέρων σχολικών μονάδων  δε θα μπορεί να γίνει η ενημέρωση των γονέων των μαθητών/τριών την ίδια ώρα και μπορεί ούτε και την ίδια ημέρα, εφόσον  κάποιος ή κάποιοι εκπαιδευτικοί θα διδάσκουν στο ολοήμερο μετά τις 13.15.

Ενημέρωση γονέων στο πιθανό κενό του/των εκπαιδευτικού/ών  που μετά διδάσκει/ουν στο ολοήμερο,  υποβαθμίζει τη διαδικασία, λόγω έλλειψης χρόνου και συγκέντρωσης, αλλά και δημιουργεί  και ζητήματα ασφάλειας των μαθητών και διεξαγωγής των μαθημάτων στο σχολείο, αν κατά τη διάρκεια της διδακτικής ημέρας θα εισέρχονται γονείς για ενημέρωση.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα παραπάνω, θα δημιουργηθούν  προβλήματα στη συμμετοχή  αρκετών γονέων με δύο ή περισσότερα παιδιά που μπορεί να έρθουν δύο ή περισσότερες φορές στο σχολείο για ενημέρωση.

https://fresh-education.blogspot.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...