Home / Featured / Γκάφα ολκής από το Κυπριακό Υπουργείο Παιδείας ακύρωσε τις εξετάσεις εκπαιδευτικών σε συγκεκριμένες ειδικότητες

Γκάφα ολκής από το Κυπριακό Υπουργείο Παιδείας ακύρωσε τις εξετάσεις εκπαιδευτικών σε συγκεκριμένες ειδικότητες

Δημοσιεύτηκε: 11:26 μμ Νοέμβριος 6th, 2017  


Αυξήθηκε το ποσοστό πιθανότητας διορισμού μέσω του ΝΣΔ αυτών που παρακάθισαν

Χωρίς κανένα πρόβλημα διεξήχθησαν οι πρώτες εξετάσεις στο πλαίσιο της εφαρμογής του Νέου Συστήματος Διορισμών. Όπως ανέφερε στο Paideia-News η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας Τέρψα Κωνσταντινίδου όλα κύλησαν ομαλά.

Απαντώντας σε ερώτηση μας αν υπήρξαν παράπονα για την ύλη στην οποίαν εξετάστηκαν οι υποψήφιοι είπε ότι δεν υπήρξε ούτε ένα παράπονο. Όλα κύλησαν στη βάση του σχεδιασμού μας πρόσθεσε.

Η κ. Κωνσταντινίδου μας ανέφερε ότι το Σάββατο παρακάθισαν στις εξετάσεις 4.915 υποψήφιοι, δηλάδη, γύρω στους 600 λιγότεροι από όσους είχαν διευθετήσει τη συμμετοχή τους. (Υπολογίζονταν πέραν των 5.500 υποψηφίων).

Αυτό σημαίνει ότι αυτόματα, αυτοί που δεν παρακάθισαν στις εξετάσεις του Σαββάτου στα Ελληνικά που ήταν υποχρεωτικό μάθημα, δεν μπορούν να διεκδικήσουν πλέον διορισμό.

Αυτο σημαίνει επίσης ότι αυτόματα αυξάνεται και το ποσοστό πιθανότητας διορισμού αυτών που παρακάθισαν στις εξετάσεις.

Αυτά το Σάββατο διότι σήμερα Δευτέρα….

Γκάφα για εκπαιδευτικούς Θρησκευτικών και Φυσικής

Αντίθετα το kathimerini.cy αναφέρει ότι έγινε γκάφα από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου που για συγκεκριμένες ειδικότητες δημοσίευσε τα θέματα πριν τις εξετάσεις.

Τα δοκίμια των Θρησκευτικών, της Πληροφορικής, των Φυσικών επιστημών, της Χημείας και της Φυσικής Αγωγής  που αφορούν τις εξετάσεις εκπαιδευτικών, ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπ. Παιδείας, πριν οι εξετάσεις λάβουν χώρα.

Οι εξετάσεις αναμένονταν να ξεκινήσουν στις 15:30 και τώρα λένε πληροφορίες πως ακυρώθηκαν εφόσον έγινε η κατά λάθος δημοσιοποίηση.

Μάλιστα είχαν ανεβεί σε σχετικά links τόσο για το μάθημα των Θρησκευτικών όσο και για το μάθημα της Φυσικής, ωστόσο τώρα δεν είναι προσβάσιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπαιδευτικοί μετέβησαν κανονικά στα σχολεία για τις εξετάσεις, ωστόσοι, οι αρμόδιοι έκλεισαν τις αίθουσες χωρίς να ενημερώσουν τους εξεταζόμενους για ποιο λόγο δεν θα γίνονταν οι εξετάσεις.

Σχετική ανακοίνωση αναμένεται από το Υπ. Παιδείας εντός ολίγου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

O Υπουργός Παιδείας της Κύπρου αναφορικά με την ακύρωση των εξετάσεων σε ορισμένες ειδικότητες


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...