Home / Featured / Γαβρόγλου: «Πρόβλημα αξιοπιστίας στις επιλογές Διευθυντών σε Πειραιά και Αρκαδία»

Γαβρόγλου: «Πρόβλημα αξιοπιστίας στις επιλογές Διευθυντών σε Πειραιά και Αρκαδία»

Δημοσιεύτηκε: 8:49 μμ Νοέμβριος 8th, 2017  


Άδειασε τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε εκδήλωση στη Νίκαια

Aκάλυπτο άφησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Ν. Μουμούρη, την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στο δημαρχείο της Νίκαιας με θέμα την ενημέρωση του κόσμου για τις αλλαγές στην Παιδεία.

Ο κ. Γαβρόγλου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εισαγγελική έρευνα που γίνεται μετά τις καταγγελίες για αυθαιρεσίες από το ΠΥΣΔΕ Πειραιά στις κρίσεις διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποκλειστικό στόχο να «κοπούν» οι μη αρεστοί και να προωθηθούν μόνο οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι της ΝΔ, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Σύμφωνα με αντικειμενικά στοιχεία, προκύπτει ότι υπάρχει πρόβλημα για την αξιοπιστία και τη νομιμότητα των κρίσεων σε Πειραιά και Αρκαδία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Πειραιά υπάρχει τεράστια απόκλιση σε σχέση με τον πανελλαδικό μέσο όρο, όπου μόνο το 10% βαθμολογήθηκε κάτω από 6, όταν στον Πειραιά το μέγεθος αυτό ήταν αυξημένο κατά 150%!. Εμείς», κατέληξε ο υπουργός, «διορίσαμε τα μέλη των ΠΥΣΔΕ για να κάνουν το καθήκον τους με αντικειμενικά κριτήρια και όχι για να εξυπηρετούν προσωπικές πολιτικές!».

Ο υπουργός Παιδείας φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις «πρωτοβουλίες» αυτές του ΠΥΣΔΕ Πειραιά και, σύμφωνα με τα όσα έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην εκδήλωση, τα έχει… πάρει με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δεν θα προκαλέσει έκπληξη σε κανέναν εάν τις επόμενες μέρες τον… καρατομήσει!

Να σημειώσουμε ότι πάνω από 10 διευθυντές που έπεσαν θύματα των προβληματικών διαδικασιών, τις οποίες παραδέχθηκε και ο ίδιος ο υπουργός, έχουν υποβάλλει μηνύσεις κατά των υπευθύνων και ο αριθμός τους αυξάνεται καθημερινά.

πηγη ΠΑΡΟΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Απάντηση σε δημοσίευμα για τις κρίσεις Διευθυντών από το ΠΥΣΔΕ Πειραιά

Με αφορμή δημοσίευμα το οποίο αποδίδει στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, αναφορές για τις κρίσεις Διευθυντών που έγιναν από το ΠΥΣΔΕ Πειραιά, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει:

Ουδέποτε ο κ. Γαβρόγλου έκανε τις συγκεκριμένες αναφορές, όπως περιγράφονται στο δημοσίευμα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Υπουργός είπε το αυτονόητο.

Ότι, δηλαδή, η πολιτική ηγεσία είναι υποχρεωμένη να διερευνά τις όποιες καταγγελίες. Αντιθέτως, στην ομιλία του έκανε μόνο θετικές αναφορές για τα στελέχη της εκπαίδευσης του Πειραιά.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...