Εμπαιγμός με τους αναπληρωτές Παράλληλης Στήριξης στην Ανατολική Αττική. Όλοι στο συλλαλητήριο

Δημοσιεύτηκε:

1:09 μμ Νοεμβρίου 7th, 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε. Κ.ΣΩΤΗΡΙΟΥ

ΑΠ 156/6-11-17

Προς: Υπ Παιδείας, Δ/νση ΠΕ Αν Αττικής, ΔΟΕ, τα μέλη

Ο σύλλογος Κ Σωτηρίου καταγγέλλει για άλλη μια φορά τον εμπαιγμό στις προσλήψεις για παράλληλη στήριξη στην Αν Αττική και ευρύτερα. Οι διαγνώσεις που έχουν εγκριθεί από το υπουργείο ξεπερνάνε τις 250 και οι προσλήψεις στη Β φάση είναι μόλις 49 (43 δάσκαλοι και 6 νηπιαγωγοί) όταν στην Α φάση ήταν 45. Δηλαδή το Υπ Παιδείας συνειδητά καλύπτει σχεδόν το 1/3 των αναγκών.

Την αυθαιρεσία συνεχίζει η Δ/νση ΠΕ Αν Αττικής που υλοποιεί το “μοίρασμα” των αναπληρωτών σε 2 και 3 παιδιά κομματιάζοντας σε ώρες την κάλυψη τους αντί για πλήρη κάλυψη ανά μαθητή όπως σαφώς προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο για την παράλληλη στήριξη στην ΠΕ, σε μια προσπάθεια να φανεί προς τα έξω ότι καλύφθηκαν περισσότεροι μαθητές.

Αυτή τη φορά μάλιστα η αυθαιρεσία ολοκληρώνεται από τη Δ/νση καθώς αρνείται να δώσει τα κενά στους αναπληρωτές που παρουσιάζονται χτες και σήμερα και τους καλεί να δηλώσουν Δήμους!!! Ενώ φέτος σε όλες τις προσλήψεις αναπληρωτών έδωσε κενά ανά σχολική μονάδα στην παράλληλη στήριξη επιμένει σ΄αυτό το οποίο έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα στο παρελθόν και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών συναδέλφων ενώ κατοχυρώνεται από τη νομοθεσία το να γνωρίζουν τα κενά και να έχουν δικαίωμα να δηλώνουν τις προτιμήσεις τους.

Είναι απαράδεκτο να μη βγαίνουν όλα τα κενά σε παράλληλες. Δεν βγάζει ούτε αυτά που έχουν “ιεραρχήσει” ως προτεραιότητες στη σύσκεψη της Δ/ντρας με τους σχολικού συμβούλους και το τη δ/ντρια του ΚΕΔΔΥ.

Η απαράδεκτη αυτή στάση θα οδηγήσει σε νέες αυθαιρεσίες στις τοποθετήσεις καθώς δε θα λαμβάνεται καθόλου υπ όψη η επιθυμία των συναδέλφων αναπληρωτών στις τοποθετήσεις. Είναι γνωστό ότι η Δήμοι είναι τεράστιοι και με μεγάλες δημοτικές ενότητες για τα σχολεία των οποίων δε δηλώνεται πουθενά η προτεραιότητα των αναπληρωτών και έτσι το ΠΥΣΠΕ θα τοποθετεί “στα τυφλά” αγνοώντας πλήρως τη θέση των αναπληρωτών συναδέλφων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Σύλλογος Π.Ε. Αιγάλεω "Για ένα πουκάμισο αδειανό ο λόγος για τη Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή/εκπαίδευση"

Απαιτούμε να βγουν έστω και τώρα τα κενά όπως προβλέπεται από το νόμο και να δοθεί η δυνατότητα στους αναπληρωτές να δηλώσουν κανονικά προτιμήσεις. Καλούμε τους αναπληρωτές να δηλώνουν και σχολεία ώστε να φαίνεται η προτεραιότητα που επιθυμούν.

Απαιτούμε την πλήρη κάλυψη των κενών στην παράλληλη στήριξη με νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Καμιά συμπλήρωση ωραρίων στην παράλληλη για να φαίνεται ότι υπάρχει «κάλυψη»- να κρύβουν τα πραγματικά κενά και να μην προχωράνε σε νέες προσλήψεις.

Όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 9/11,

στις 6.30μμ στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή

Όχι στα νέα μέτρα και την Γ΄ αξιολόγηση – Όχι στη φίμωση των σωματείων

Ο Σύλλογος μας συμμετέχει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο παλαϊκό συλλαλητήριο που οργανώνουν Εργατικά Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα, Συλλογικότητες Γειτονιάς, Συντονισμοί και αγωνιστές του κινήματος, που συμμετείχαν στη Συνέλευση Αγώνα που κάλεσε η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό και πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30/10.

Το συλλαλητήριο την Πέμπτη 9/11 να γίνει η μαζική έκφραση της οργής των εργαζόμενων και όλου του λαού ενάντια στη συνέχιση της θηλιάς των Μνημονίων, του Χρέους και των νέων 113 προαπαιτούμενων που επιβάλλουν κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο.

Να βγούμε στο δρόμο για να αποτρέψουμε τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν : τον αντιαπεργιακό νόμο, την αντεργατική προώθηση της αξιολόγησης δομών και εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο, τις αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση, την επιτάχυνση των αντιασφαλιστικών αναδιαρθρώσεων για παραπέρα μείωση των συντάξεων (νέες περικοπές προνοιακών και οικογενειακών επιδομάτων), νέα μέτρα ενίσχυσης της φορολεηλασίας. την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, αθρόες ιδιωτικοποιήσεις-ειδικά στην ενέργεια, η προώθηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας, η επέκταση της επισφαλούς-προσωρινής εργασίας, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. O ΣΕΒ ευθαρσώς προτείνει συμβάσεις «μηδενικών ωρών» και «μισθούς» σε κουπόνια…

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Το ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του τρόπου διδασκαλίας των Θρησκευτικών

Η «Ανάπτυξη» και η «ανταγωνιστικότητα» τους φέρνει κέρδη για το κεφάλαιο και νέα βάρη και χειροτέρευση της δουλειάς και της ζωής των εργαζομένων και του λαού. Η θηλιά των δημοσιονομικών πλεονασμάτων 3,5% μέχρι το 2023 και 2% μέχρι το 2060! σημαίνουν μνημόνια, μέτρα και επιτροπεία χωρίς τέλος.

Να διαδηλώσουμε ενάντια στις νέες συμφωνίες της κυβέρνησης στις ΗΠΑ. Την ώρα που κόβονται εργασιακά δικαιώματα και αμοιβές, επεκτείνεται η φτωχοποίηση και εξαθλίωση, κλείνουν συμφωνία 2,5δις(!!!) για νέες αγορές εξοπλισμών ενώ μετατρέπουν τη χώρα σε μια εκτεταμένη βάση ορμητήριο για τις πολεμικές επιχειρήσεις και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και αναπόφευκτα σε χώρα στόχο στις πολεμικές αντιπαραθέσεις και ανταγωνισμούς, με μεγάλους κινδύνους για το λαό.

Δεν περιμένουμε το συνδικαλισμό της ήττας και της υποταγής ΓΣΣΕ –ΑΔΕΔΥ που δεν θέλει να οργανώσει κανέναν ουσιαστικό αγώνα, γιατί ως «κοινωνικός εταίρος» έχει αποδεχτεί την ουσία της πολιτικής αυτής. Δε θέλουμε συμβολικές κινήσεις περιμένοντας την απεργία τις μέρες της ψήφισης των μέτρων. Χρειάζεται σύγκρουση και ρήξη.

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Με πρωτοβουλίες από τα κάτω και συντονισμό όλων των αγωνιζόμενων δυναμώνουμε αποφασιστικά τον αγώνα ΤΩΡΑ για να αποτρέψουμε νέα μέτρα και τη συνέχιση της καταστροφής

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα στο δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης ...

Μοιράσου!