Home / HEADER-NEWS / Εκπρόσωποι και απολογητές της Διεύθυνσης οι αιρετοί των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής

Εκπρόσωποι και απολογητές της Διεύθυνσης οι αιρετοί των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής

Δημοσιεύτηκε: 9:32 μμ Νοέμβριος 21st, 2017  


www.ekpaideutikareumata.gr

proodeutikareumata@gmail.com

www.facebook.com/reumata

21-11-2017

Εκπρόσωποι και απολογητές της Διεύθυνσης οι αιρετοί των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής

Αγαπητοί αιρετοί συνάδελφοι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και από σήμερα και της «Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών» ,

Πράγματι είμαστε, όπως μας καταγγέλλετε,   άφαντοι:

  • Από τη Δ/νση και το ΠΥΣΠΕ όπου εσείς κατοικοεδρεύετε
  • Από τη συνδιαλλαγή με τη διοίκηση πίσω από κλειστές πόρτες
  • Από τη νομιμοποίηση που παρέχετε,  σε κάθε ΠΥΣΠΕ, των δεκάδων «Πράξεων» της  Δ/ντριας  (μονοπρόσωπων αποφάσεων της Δ/ντριας  εκπαίδευσης) που κανείς μας δεν ξέρει πού και σε τι αναφέρονται
  • Από τις δεκάδες αναιτιολόγητες   εγκρίσεις ή απορρίψεις αιτήσεων συναδέλφων (για βελτίωση κτλ)  που κανείς δεν γνωρίζει για ποιο λόγο απορρίφθηκαν  ή εγκρίθηκαν και που  ούτε καν μπαίνετε στο κόπο να ενημερώσετε τους συναδέλφους
  • Από τις επιλεκτικές αμοιβαίες αποσπάσεις για λίγους χωρίς διαφάνεια, αφού δεν προβλέπονται από κανένα νομικό πλαίσιο, και χωρίς κυρίως να υπάρχει καμιά ανακοίνωση που να δίνει το δικαίωμα αυτό σε όλους τους εκπαιδευτικούς παρά μόνο επιλεκτικά για τους ημέτερους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σχετικά με την  απάντηση των αιρετών των «Παρεμβάσεων» και από σήμερα και της «Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών» , στο ΠΥΣΠΕ, στην από 11-11-2017 ανακοίνωση των Προοδευτικών Ρευμάτων με θέμα «Οι αιρετοί σιωπούν και συναινούν στις παρατυπίες και στα ρουσφέτια της διοίκησης. Να παραιτηθούν τώρα»,  έχουμε να κάνουμε τις παρακάτω παρατηρήσεις. ‘Όπως προκύπτει από το κείμενο τους  για το συγκεκριμένο  θέμα οι ίδιοι οι αιρετοί απατώντας στις αποκαλύψεις των «Προοδευτικών Ρευμάτων Εκπαιδευτικών» :

  1. Παραδέχονται «κατόπιν εορτής» ότι υπήρξε παρατυπία, μη μπορώντας να κάνουν αλλιώς αφού ήδη πια υπάρχει έγγραφη γνωμοδότηση του Υπ. Παιδείας . Η παρατυπία δεν είναι τυχαία, σύμφωνα με την άποψη μας, αφού το «λάθος» αυτό δεν αφορά μόνο την φετινή σχολική χρονιά.
  2. Παραδέχονται ότι υπήρξε ένσταση προς το ΠΥΣΠΕ η οποία απορρίφθηκε.
  3. Και στις δύο περιπτώσεις οι αιρετοί τι ψήφισαν; Αν διαφώνησαν γιατί δεν κατήγγειλαν και δεν ενημέρωσαν τους συναδέλφους   έγκαιρα στα πολλαλίστατα  ενημερωτικά και πολιτικά μανιφέστα τους  το γεγονός;
  4. Παραδέχονται ότι ζητήθηκε προφορικά δήλωση από τους συναδέλφους της Φυσικής Αγωγής για το «ότι δεν επιθυμούν νέα τοποθέτησή τους σύμφωνα με τα μόρια τους», διαδικασία που δεν προβλέπεται από κανένα νομικό πλαίσιο. Γιατί δεν υπήρξε δημόσια κάλεσμα από την ιστοσελίδα της Δ/νσης ή ενημέρωση από τους αιρετούς για τις «δηλώσεις» αυτές; Γιατί έγιναν όλα στο σκοτάδι; Οι αιρετοί ,όπως και οι ίδιοι παραδέχονται, νομιμοποίησαν τη διαδικασία «ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ μία μία» τις παράτυπες αυτές  δηλώσεις προϊόν ασυνήθιστης και παράτυπης τακτικής  και  αποτέλεσμα απαράδεκτου ηθικού εκβιασμού των συναδέλφων γυμναστών. Οι αιρετοί, όμως, δεν βρίσκονται στο ΠΥΣΠΕ για να νομιμοποιούν τις παρατυπίες της Διοίκησης. Δεν είναι συνδιοίκηση!  Ούτε για να καταθέτουν την προσωπική τους άποψη (αυτή ας την κρατήσουν για τον εαυτό τους). Βρίσκονται εκεί για ελέγχουν τη Διοίκηση και για να υπερασπίζονται τα νόμιμα δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών. Αυτό πότε θα το κατανοήσουν!
  5. Στο κείμενό τους επικαλούνται και παραπέμπουν – με υπερσυνδέσμους (links)- σε  αλλεπάλληλες αποφάσεις της πλειοψηφίας του ΠΥΣΠΕ.  Καμιά όμως παραπομπή σε δική τους θέση, καταγγελία ή ενημέρωση για το θέμα την ίδια , μάλιστα, στιγμή που εγκαλούν εμάς γιατί δεν καταγγέλλουμε τη διοίκηση!.. Για γέλια και για κλάματα δηλαδή.  Ας μας κοινοποιήσουν μια δική τους θέση, καταγγελία ή ενημέρωση για το θέμα.
  6. Εγκαλούν τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου μας ότι δεν έφερε το θέμα στο Σύλλογο τη στιγμή που στο Δ.Σ. του Συλλόγου είναι μέλη και οι δύο αναπληρωματικοί αιρετοί του ΠΑΜΕ και των Παρεμβάσεων (αντιπρόεδρος και μέλος) και οι οποίοι γνώριζαν από το Σεπτέμβριο το θέμα. Γιατί οι συνάδελφοι αιρετοί δεν ενημέρωσαν το Δ.Σ. του Συλλόγου ως όφειλαν;
  7. Βέβαια, και σε άλλη περίπτωση δεν ενημέρωσαν για το «λάθος της υπηρεσίας» να τοποθετήσει συναδέλφισσα αγγλικών σε σχολείο του Γέρακα , με αποτέλεσμα να ανατραπούν όλες οι τοποθετήσεις των συναδέλφων αυτής της ειδικότητας;   Αργότερα δεν ενημέρωσαν για τις συμφωνίες που έγιναν και τις αποδέχτηκαν και τις αποσιώπησαν οι ίδιοι «κάτω από το τραπέζι»  για να παραμείνει η συναδέλφισσα εκεί, προσφέροντας της   «γη και ύδωρ» από τη διοίκηση, ώστε να μην κάνει ένσταση , κατάσταση που έχει εξοργίσει τους συναδέλφους.

Δεν θα σταθούμε, όμως, περισσότερο στο θέμα αφού οι αιρετοί παρά τις παλαιοσυνδικαλιστικές «κορώνες» τους και τις δήθεν «υψωμένες γροθιές και τις σπασμένες αλυσίδες»  που αντιγράφουν από τις αφίσες των παρατάξεων τους  έχουν γίνει μέρος του συστήματος, της συνδιαλλαγής και της συνδιοίκησης. Έχουν χάσει κάθε επαφή με το συνάδελφο. Ας κάνουν μια βόλτα στα σχολεία και ας ακούσουν τους συναδέλφους και ας τους κοιτάξουν στα μάτια  για να καταλάβουν  πώς αξιολογούν τον ρόλο τους  και το έργο τους,  ιδιαίτερα, μάλιστα, τους εκπαιδευτικούς των Αγγλικών και της Φυσικής Αγωγής σε σχέση με τα δυο παραπάνω ζητήματα. Όσο για τον χαρακτηρισμό «άφαντοι» αφήνουμε τους συναδέλφους μας να το κρίνουν. Άφαντοι είναι αυτοί που έχουν το θράσος να παρουσιάζονται  με έπαρση και αλαζονεία δήθεν ως αιρετοί εκπρόσωποι των  εκπαιδευτικών της Ανατολικής Αττικής την ίδια στιγμή που γίνονται θλιβεροί απολογητές της Διοίκησης.

Μια απόφαση της Διεύθυνσης, με την οποία διαφωνείς, δεν την αναρτάς. Την καταγγέλλεις!

Συναδέλφισσα ,συνάδελφε Εσύ γνωρίζεις καλύτερα!

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...