Τελευταία Νέα

Κυριακή, 26/06/2022, 15:09


Home / HEADER-NEWS / «Εις γνώση του μαθητή ότι θα τοποθετηθεί ελληνική σημαία στο σχολείο αλλά έθεσε τον εαυτό του σε σοβαρό κίνδυνο δύο φορές»

«Εις γνώση του μαθητή ότι θα τοποθετηθεί ελληνική σημαία στο σχολείο αλλά έθεσε τον εαυτό του σε σοβαρό κίνδυνο δύο φορές»

Δημοσιεύτηκε: 4:26 μμ Νοέμβριος 14th, 2017  


Για το ζήτημα της αποβολής μαθητή του Λυκείου Γαζίου, ο οποίος ύψωσε την ελληνική σημαία σε στύλο της ΔΕΗ, τοποθετείται με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διαδασκόντων του σχολείου.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι είχε ήδη δρομολογηθεί η τοποθέτηση σημαίας, αλλά ο μαθητής αναρριχήθηκε για τη σημαία δύο φορές. Μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι ενώ ο μαθητής «παρακολουθούσε τις προηγούμενες ημέρες την τοποθέτηση ιστού στην είσοδο του σχολείου και ήταν ενήμερος ότι η σημαία του σχολείου θα τοποθετούνταν το ίδιο πρωί στον ιστό της από τον υποδιευθυντή, έθεσε τον εαυτό του σε σοβαρό κίνδυνο».

Όπως αναφέρεται, στο κτίριο του σχολείου εκτελούνται από το 2014 εργασίες για την αποκατάσταση πολλών ελλείψεων.

Τέλος οι καθηγητές του Λυκείου Γαζίου κάνουν λόγο για σκόπιμο διασυρμό του σχολείου «από Μ.Μ.Ε. και «ανώνυμους» κύκλους».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του ΓΕΛ Γαζίου:

«Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Γαζίου παρακολούθησε με έκπληξη τη δημοσιοποίηση ενός ζητήματος εσωτερικής λειτουργίας του σχολείου από Μ.Μ.Ε. με όρους που δεν συνάδουν με τη δημοσιογραφική δεοντολογία, δηλαδή τη διασταύρωση των πηγών, την αμερόληπτη παρουσίαση των γεγονότων και τον επώνυμο σχολιασμό τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αριθμός εισακτέων Στρατιωτικών Σχολών 2022 - Συμπληρωματική Προκήρυξη

Το σχολείο μας στεγάζεται στο υπάρχον κτήριο από το Σεπτέμβριο του 2014 και έκτοτε η διεύθυνση του σχολείου, με την αρωγή του δήμου, εργάζεται για την αποκατάσταση των ελλείψεων του σχολικού χώρου. Ενδεικτικά αναφέρουμε την τοποθέτηση κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας για την αντιμετώπιση της υπερβολικής ζέστης κατά τους θερινούς μήνες, την ολοκλήρωση των εξωτερικών χώρων άθλησης, τον εξοπλισμό της Βιβλιοθήκης και του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του σχολείου. Φέτος τοποθετήθηκε ιστός για τη σημαία του σχολείου και εκκρεμεί η κάλυψη και άλλων σημαντικών αναγκών, όπως ο εξαερισμός της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και η θέρμανση στη Βιβλιοθήκη.

Ο μαθητής που αναρριχήθηκε δύο φορές σε στύλο φωτισμού του σχολείου προκειμένου να αναρτήσει μια ελληνική σημαία, ενώ παρακολουθούσε τις προηγούμενες ημέρες την τοποθέτηση ιστού στην είσοδο του σχολείου και ήταν ενήμερος ότι η σημαία του σχολείου θα τοποθετούνταν το ίδιο πρωί στον ιστό της από τον υποδιευθυντή, έθεσε τον εαυτό του σε σοβαρό κίνδυνο και ήταν θεσμική και ηθική υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε τόσο αυτόν όσο και τους συμμαθητές του από παρόμοιες ενέργειες. Για το λόγο αυτό, του επιβλήθηκε από τη διευθύντρια -με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων- αποβολή μίας ημέρας από το σχολείο.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εξετάζεται σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών και διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών, με εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ

Ως καθηγητές του σχολείου, θεωρούμε πρωταρχική μας υποχρέωση τη διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών μας και υποστηρίζουμε την απόφασή μας παρά τον σκόπιμο και στοχευμένο διασυρμό του σχολείου και των καθηγητών.

Κόντρα στην επίθεση που δεχόμαστε από Μ.Μ.Ε. και «ανώνυμους» κύκλους θα εξακολουθήσουμε να επιτελούμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο με βάση τις αρχές του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας.»


 

Ένα σχόλιο

  1. 1) Επιβεβαιώνεται επομένως ότι πράγματι, παρανόμως, εδώ και 4 χρόνια, δημόσιο κτίριο και μάλιστα σχολείο δεν είχε πουθενά την ελληνική σημαία. Άραγε ποια είναι η τιμωρία που σας αξίζει για την παρανομία αυτήν, κ.κ. συνάδελφοι, και προ πάντων, πώς μας διασύρετε έτσι στην κοινωνία με την ανωτέρω ανακοίνωσή σας περί ιστού και άλλων τινών; Δεν μπορούσατε να στερεώσετε μία απλή σημαία σε μία προεξοχή / ένα εξώστη;

    2) Η ποινή δεν παύει να είναι παράλογη και εξωφρενικά αυστηρή. Μάλλον σας έτσουξε που γίνατε πανελληνίως ρεζίλι, γι’ αυτό, υπό το κράτος της οργής, αντιδράσατε έτσι. Τέτοιες υστερικές, αντιπαιδαγωγικές τιμωρίες όμως δεν αρμόζουν σε Καθηγητές. Ωριμάστε και δώστε το καλό παράδειγμα.

    3) Το κερασάκι περί «ανθρωπισμού» και «δημοκρατίας» σας εκθέτει ανεπανόρθωτα. Σοβαρευτείτε επί τέλους και σταματήστε να βλέπετε τα πάντα με τα χρωματιστά ροζουλί γυαλιά σας.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...