Home / Featured / Το Ι.Ε.Π. για τη διδακτική και παιδαγωγική επάρκεια

Το Ι.Ε.Π. για τη διδακτική και παιδαγωγική επάρκεια

Δημοσιεύτηκε: 10:39 μμ Νοέμβριος 16th, 2017  


Σχετικά με δημοσιεύματα και ανακοινώσεις φορέων που αναφέρονται στην πρόταση του Ι.Ε.Π. για τη διδακτική και παιδαγωγική επάρκεια, το Ινστιτούτο διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Το Ι.Ε.Π. ανέλαβε να καταθέσει μια πρόταση για το ζήτημα της διδακτικής και παιδαγωγικής επάρκειας προκειμένου να αντιμετωπίσει με ενιαίο τρόπο τις ριζικά διαφορετικές επιλογές ανά τμήμα και πανεπιστήμιο στην επικράτεια της χώρας.

Η επιτροπή στην οποία ανατέθηκε η σύνταξη αυτής της πρότασης είχε ως κύριο μέλημά της να μη διαταράξει ακολουθούμενες διαδικασίες, εφόσον αυτές κρίνονται επαρκείς, ούτε βεβαίως να αμφισβητήσει την αυτονομία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Ανέλαβε να προτείνει στην Πολιτεία μια λύση ομοιόμορφη, που θα εξασφαλίζει τις σημερινές απαιτήσεις του σχολείου από τους εκπαιδευτικούς και επομένως την κάλυψη των κενών στην αρχική εκπαίδευση των εκπαιδευτικών, όπου και όπως αυτά έχουν διαπιστωθεί από τα ίδια τα Πανεπιστημιακά Τμήματα ή από τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας.

Σε κανένα σημείο της πρότασης το Ι.Ε.Π. δεν αμφισβήτησε την ύπαρξη ή την επάρκεια συγκεκριμένων προγραμμάτων. Υπενθυμίζουμε ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο (α. ο νόμος 3848/2010, β. ο νόμος 4186/2013, γ. η εγκύκλιος 46820/Δ1/15-04-2011, δ. ο νόμος 4485/2017), αναφορικά με την κατάρτιση Προγραμμάτων Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, παραμένει αδρανές εξαιτίας της απουσίας οργανωμένης και ρεαλιστικής πρότασης εθνικής εμβέλειας, η οποία καθίσταται κρίσιμη ενόψει αναγκών πιστοποίησης της επάρκειας που διαρκώς αυξάνονται και διαφοροποιούνται.

Παραμένουμε φυσικά στη διάθεση όλων των εμπλεκόμενων θεσμών για οποιαδήποτε συζήτηση, ανταλλαγή γνώμης και για ενημέρωση με στόχο την καλύτερη προετοιμασία της πρωτοβουλίας που θα ληφθεί από το ΥΠ.Π.Ε.Θ.


 

2 Σχόλια

  1. Κύριοι του ΙΕΠ ελπίζουμε ότι η πιστοποίηση της επάρκειας θα αφορά και θα ισχύει για ΟΛΟΥΣ και δεν θα ξεκινήσουν πάλι τα παραθυράκια (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία)!

    Δεν είμαστε βλάκες και κορόιδα όλοι οι υπόλοιποι να μαζεύουμε χαρτιά, μεταπτυχιακά κτλ. και στο τέλος να βλέπουμε τους αναξιοπαθούντες να βρίσκονται μπροστά μας με μηδαμινά τυπικά προσόντα!

    Αρκετά πια, βαρεθήκαμε! Πιστοποίηση της επάρκειας για ΟΛΟΥΣ!

  2. Βγάλτε στη δημοσιότητα τα βιογραφικά των μελών της επιτροπής αυτής του ιεπ να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Δεν υπάρχει ουτε ενα μέλος με παιδαγωγικές σπουδές. Ειναι η ιδια επιτροπή που εδω και ενα χρόνο κωλυσιεργεί να βγάλει απόφαση για το θέμα της παιδαγωγικής κατάρτισης των δασκάλων ειδικής αγωγής του παμακ.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...