Home / Featured / Δικαστική καμπάνα σε γονείς για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος εκπαιδευτικού

Δικαστική καμπάνα σε γονείς για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος εκπαιδευτικού

Δημοσιεύτηκε: 10:46 μμ Νοέμβριος 16th, 2017  


Ποινή φυλάκισης 27 μηνών στον καθένα, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, επέβαλε τη Δευτέρα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 49χρονο κάτοικο Βόλου και μια 46χρονη επίσης Βολιώτισσα, συζύγους, τους οποίους έκρινε ενόχους για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 16 Σεπτεμβρίου 2015 ο 49χρονος φέρεται να κατέθεσε αίτηση-αναφορά προς σχολική σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καθώς και στη διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου του Βόλου ότι δασκάλα παρότρυνε τις μαθήτριες του εν λόγω Σχολείου, κατά το σχολικό έτος 2014-15, να αυτοδικούν και να χτυπούν τους συμμαθητές τους.

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2015, μία ημέρα δηλαδή μετά, η 46χρονη φέρεται να ανέφερε, να ανέπτυξε και να υιοθέτησε πλήρως το περιεχόμενο του εγγράφου του συζύγου της ενώπιον του Συλλόγου Διδασκόντων του προαναφερόμενου Δημοτικού Σχολείου.

Όπως επισημαίνεται, τα αναφερόμενα στο επίμαχο έγγραφο-αναφορά, ήταν εν γνώσει των καταδικασθέντων ψευδή και είχαν ως στόχο της εις βάρος της εγκαλούσας εκπαιδευτικού κίνησης της διαδικασίας πειθαρχικού της ελέγχου, προκειμένου έτσι να τρωθεί το επαγγελματικό της κύρος, αφού την παρουσίαζαν ως εκπαιδευτικό, που προτρέπει ανήλικους και ανώριμους μαθητές, των οποίων την εποπτεία έχει, να χειροδικούν μεταξύ τους.

Ακόμη στη δικογραφία αναφέρεται ότι με πρόθεση ισχυρίστηκαν για κάποιον άλλον, ενώπιον τρίτων, γεγονότα, που μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή του, τα γεγονότα δε αυτά ήταν ψευδή και αυτοί το γνώριζαν.

e-thessalia.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...