Home / Featured / Αρκετά παραμένουν τα κενά Π.Ε. στην Α Σάμου

Αρκετά παραμένουν τα κενά Π.Ε. στην Α Σάμου

Δημοσιεύτηκε: 11:20 μμ Νοέμβριος 6th, 2017  


Mετά και τις νέες προσλήψεις αναπληρωτών, για δεύτερη συνεχόμενη φορά δεν προσλήφθηκε κανείς εκπαιδευτικός ΠΕ 70 Δασκάλων στην Α  Σάμου , ενώ τα κενά των σχολικών μονάδων παραμένουν αρκετά.

Μετά την Α φάση προσλήψεων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών  (06 Σεπτεμβρίου 2017) παρέμειναν αρκετά κενά πε 70 Δασκάλων, ΠΕ 60 Νηπιαγωγών , Εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων καθώς και εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.

Στην Β φάση (10 Οκτωβρίου) δεν προσλήφθηκε κανείς εκπαιδευτικός ΠΕ 70 Δασκάλων στην Α Σάμου ενώ τα κενά παρέμειναν  πολλά  ,καλύφθηκαν δύο από τα τέσσερα κενά στην Β Σάμου και ένα από τα 4 κενά ΠΕ 60 Νηπιαγωγών στην Α Σάμου.Επίσης στις προσλήψεις ειδικοτήτων βαφτίστηκαν μειωμένου ωραρίου πολλές ανάγκες πλήρους ωραρίου .(ΠΕ 08 Εικαστικών, Πε 16 Μουσικής , Πε 06 Αγγλικής Γλώσσας )

Στην Γ φάση προσλήψεων (31 Οκτωβρίου ) για άλλη μία φορά δεν προσλήφθηκε κανείς εκπαιδευτικός για της σχολικές  μονάδες της Δ/νσης μας, παρόλο που έχουν ενημερωθεί εδώ και πολύ καιρό, και οι δύο κυβερνητικοί εκπρόσωποι , ο κος Σεβαστάκης βουλευτής Σάμου, και ο κος Καλάργαλης Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου για τα κενά των σχολικών μονάδων.

Ο βουλευτής Σάμου ενημερώθηκε στην συνάντηση με τους Συλλόγους Γονέων και Διδασκόντων του Δ.Σ Κοκκαρίου που μέσα σε τρία χρόνια έχει υποβιβαστεί δύο φορές (αυτή η συνάντηση  έγινε στις 07 Οκτωβρίου και  τονίστηκε η αναγκαιότητα κάλυψης των λειτουργικών κενών εκπαιδευτικών.

Εκείνη την ημέρα του παραδόθηκαν όλα τα λειτουργικά κενά σε πίνακα ενώ ηλεκτρονικά στις 11 Οκτωβρίου).

Το ίδιο συνέβη και με τον  Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης στην συνάντηση μας με μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017.

Σαν αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου παρέδωσα και στον βουλευτή Σάμου και στον Περιφερειακό Δ/ντή πίνακα με τα λειτουργικά κενά όλων των σχολικών μονάδων όλων των ειδικοτήτων της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου.

Τόνισαμε την αναγκαιότητα στήριξης όλων των σχολικών μονάδων με εκπαιδευτικούς, αναφέραμε   ότι η έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους, σήμανε  τη λειτουργική υποβάθμιση των  Δημοτικών  Σχολείων  Φούρνων ,Παγώνδα ,  Κοκκαρίου  και Κοντακείκων , καθώς και την αφαίρεση του εκπαιδευτικού ΠΕ 70 Δασκάλων από τα ολοήμερα τμήματα των δημοτικών Σχολείων του Πύργου και των Κουμείκων, ενώ το ίδιο γίνεται και στο Δ.Σ Παλαιόκαστρου που περιμένει δάσκαλο από την αρχή της χρονιάς.

Παραμένουν χωρίς παράλληλη στήριξη πολλοί μαθητές στις σχολικές μονάδες της της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων.Χωρίς εκπαιδευτικό ειδικής Αγωγής το τμήμα ένταξης στο Δ.Σ Χώρας.Χωρίς επιπλέον Νηπιαγωγό τα μεγάλα Νηπιαγωγεία της  Σάμου  (1ο, 2ο, 3ο Καρλοβάσου, 3ο Σάμου).
Χωρίς επιπλέον δάσκαλο το Δ.Σ Παγώνδα,το Δ.Σ Κοντακείκων , το Δ.Σ Κοκκαρίου , το Δ.Σ Βαθέος , το Δ.Σ Όρμου Καρλοβάσου κλπ.

Ανάλογο  ψήφισμα παρέδωσε και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου στον Περιφερειακό Δ/ντή , ενώ το ίδιο είχε κάνει και ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Ικαρίας-Φούρνων.

Προφανώς και δεν ενδιαφέρουν τελικά τους δύο κυβερνητικούς εκπροσώπους οι μορφωτικές ανάγκες των παιδιών , ούτε η σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων των νησιών μας.

Το δικαίωμα να έχουν οι μαθητές των ακριτικών περιοχών της χώρας δάσκαλο σε κάθε τάξη δεν είναι πολυτέλεια. Είναι το μοναδικό εισιτήριο στις επόμενες βαθμίδες της εκπαίδευσης για αυτά τα παιδιά . Γιατί η επιδείνωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης με τη μορφή του υποβιβασμού, ή της μή κάλυψη των κενών , αναγκάζει τις οικογένειες να εγκαταλείψουν τον τόπο τους αναζητώντας καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά τους.

Δεν περισσεύει κανένα σχολείο και κανένας εκπαιδευτικός !!
Κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών
Όχι στους υποβιβασμούς των σχολικών μονάδων των νησιών μας! 

 Αρχοντούλης Ιωάννης 
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου 
Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Βορείου Αιγαίου 
Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...