Home / Featured / Αποβολή μαθητή επειδή έθεσε τη ζωή του σε κίνδυνο. Την ευθύνη φέρουν οι καθηγητές

Αποβολή μαθητή επειδή έθεσε τη ζωή του σε κίνδυνο. Την ευθύνη φέρουν οι καθηγητές

Δημοσιεύτηκε: 8:47 μμ Νοέμβριος 10th, 2017  


Με αποβολή τιμωρήθηκε μαθητής Λυκείου στο Ηράκλειο, επειδή σκαρφάλωσε σε στύλο για να υψώσει την ελληνική σημαία. Η πράξη κρίθηκε αξιόποινη, γιατί θεωρήθηκε πως ο μαθητής έθεσε τη ζωή του σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με το flashnews, στο σχολείο δεν υπήρχε υψωμένη σημαία στον ιστό – όπως προβλέπεται – εδώ και περίπου 4 χρόνια, παρόλο που το θέμα είχε θιχτεί αρκετές φορές στο παρελθόν από μαθητές.


Το πρωί της παραμονής της 28ης Οκτωβρίου, πριν την προσευχή, ένας μαθητής του 15μελούς του ΓΕΛ, θέλοντας να υψώσει τη σημαία λόγω της εθνικής επετείου, ανέβηκε σε στύλο φωτισμού που βρίσκεται εντός του σχολικού χώρου και έδεσε εκεί τη σημαία.

Στη συνέχεια, διεύθυνση του σχολείου τον κάλεσε και τον ενημέρωσε ότι του δίνει αποβολή με τη δικαιολογία ότι η πράξη του μαθητή ήταν επικίνδυνη, καθώς θα μπορούσε να πέσει από τον στύλο.

Το Flashnews.gr, σε επικοινωνία που είχε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, Γιώργο Τερζάκη, για το αν έχει ενημερωθεί σχετικά με το θέμα και για το αν ισχύουν οι καταγγελίες αυτές, ο ίδιος είπε ότι δεν γνωρίζει προς το παρόν κάτι και θα το διερευνήσει.

Σε ερώτηση για το ποιος φέρει την ευθύνη στην περίπτωση που έχουν γίνει τα πράγματα όπως περιγράφονται στην καταγγελία, ανέφερε ότι «Την ευθύνη την έχουν οι καθηγητές από το πρώτο λεπτό που ανοίγει το σχολείο μέχρι να κλείσει.»

Ακόμη δεν υπάρχει τοποθέτηση της διεύθυνσης του σχολείου σχετικά με το περιστατικό.

Διαστάσεις έχει λάβει το περιστατικό στο Λύκειο του Γαζίου, όπου ένας μαθητής απεβλήθη από το σχολείο επειδή το πρωί της παραμονής της 28ης Οκτωβρίου, ύψωσε σε στύλο την ελληνική σημαία, κάτι που δεν είχε γίνει από το Λύκειο τα τελευταία 4 χρόνια, παρά το ότι το θέμα είχε θιχτεί αρκετές φορές στο παρελθόν.

Σήμερα, μαθητές του Λυκείου, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον συμμαθητή τους αλλά και σε μια συμβολική πράξη κράτησαν ο καθένας στα χέρια του μια μικρή σημαία και “ύψωσαν” και δέκα μεγάλες ελληνικές σημαίες σε διάφορα σημεία.

Παράλληλα, πριν την καθιερωμένη πρωινή προσευχή, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην αυλή και έψαλαν τον εθνικό ύμνο.
Οι συμμαθητές του παιδιού που τιμωρήθηκε με το επιχείρημα ότι ήταν επικίνδυνο που ανέβηκε στον στύλο για να ανεβάσει τη σημαία, πρωτοτύπησαν και αντί να μετατρέψουν το Λύκειο σε ένα ακόμη σχολείο που τελεί υπό κατάληψη, βρήκαν ένα διαφορετικό, πιο αιχμηρό τρόπο να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους στη διεύθυνση του σχολείου.καταγγελίες που αφορούν στην υπόθεση που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr ο μαθητής που προχώρησε σε αυτή την πράξη είναι φιλήσυχος και καλός μαθητής.

πηγή πληροφοριών flashnews.gr


 

3 Σχόλια

  1. Η επί 4/ετία παράνομη απουσία της Ελληνικής Σημαίας από ελληνικό δημόσιο σχολείο αποδεικνύει το ποιόν των εκεί διδασκόντων.

    Η απόφασή τους για τιμωρία του ηρωικού Ελληνόψυχου μαθητή είναι και αυτή ξεκάθαρα ανθελληνική. Αρκούσε απλή επίπληξη. Άραγε αν κάποιος αλλοδαπός μαθητής κατέβαζε την ελληνική σημαία, πάλι με κίνδυνο της ζωής του, θα αντιδρούσαν με τον ίδιο τρόπο;

  2. Η αβλεψία της διοίκησης δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την σαφώς αξιόποινη(αν και αυστηρή) πράξη. Αν όντως δεν υπήρχε σημαία σε δημόσιο κτίριο επί μια 4ετία (γεγονός για το οποίο αμφιβάλω) θα πρέπει να επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις.
    Από την άλλη πλευρά αυτό που τιμωρήθηκε ήταν η συμπεριφορά του μαθητή που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του. Σε περίπτωση που έπεφτε και έσπαζε κάποιο κόκκαλο ή ακόμα χειρότερα έχανε τη ζωή του, όλοι οι «ελεύθεροι» θα ζητούσαν ευθύνες από τους καθηγητές που δεν εφημερεύον και δεν προσέχουν τα παιδιά….

  3. «…είναι φιλήσυχος και καλός μαθητής» και αμυαλος επισης αυτο δεν γραφτηκε, αμα ηθελε να προβαλει τις ιδεες του, ας το εκανε με σκαλα και φορωντας ζωνη ασφαλειας να μην μιλαει κανεις.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...