Home / HEADER-NEWS / Απάντηση του Χρήστου Κανδηλώρου, μέλους του ΔΣ του συλλόγου ΠΕ «Αλ.Δελμούζος» σε κείμενο των Προοδευτικών Ρευμάτων

Απάντηση του Χρήστου Κανδηλώρου, μέλους του ΔΣ του συλλόγου ΠΕ «Αλ.Δελμούζος» σε κείμενο των Προοδευτικών Ρευμάτων

Δημοσιεύτηκε: 10:36 μμ Νοέμβριος 23rd, 2017  


«ΣΑΝ ΜΕΘΩ ΚΑΙ ΠΕΦΤΩ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΛΑΣΠΩΝΟΜΑΙ» (Παραδοσιακό)

Μια απάντηση στο σύστημα ΠΑΣΟΚ που επανοικοδομείται  (ΠΑΣΚ – ΔΗΣΥ – Προοδευτικά ρεύματα) αυτή τη φορά με στέρεα υλικά: λάσπη. 

 –ή ξεπερνώντας τον  φόβο  ότι  ακόμα  και  απαντώντας  κινδυνεύεις  να λερωθείς.-

Έχοντας όχι μόνο γνώριμο αλλά και συμμετέχοντας ενεργά, διαχρονικά σε αυτό που ονομάστηκε σύστημα ΠΑΣΟΚ, όπως αυτό υλοποιήθηκε από την μακρόχρονη  παρουσία  του και στο ΠΥΣΠΕ Ανατ.Αττικής, οι εκπρόσωποι των Προοδευτικών Ρευμάτων επιχειρούν για μια ακόμη φορά να νεκραναστήσουν με άλλο όνομα, το τρίτο κατά σειρά, την παλιά «δοξασμένη παράταξη». Προσπαθούν  να συγκολλήσουν, στην προσπάθεια τους,  κάθε απομεινάρι  του παλιού τους μηχανισμού, χρησιμοποιώντας κάθε δοκιμασμένη, από το παρελθόν τους, τακτική.

Προδίδονται όμως για μια ακόμη φορά από τα μέσα που χρησιμοποιούν. Η λάσπη δεν προσφέρεται σαν συνεκτικός ιστός. Με την πρώτη βροχή ξεπλένεται και το οικοδόμημα καταρρέει.

Οι  πνευματικοί  τους πατέρες στην ΠΑΣΚ γνωστοί και από την σταδιοδρομία τους στο ΠΥΣΠΕ  πήραν εδώ και χρόνια την απάντηση που τους άξιζε από την πλειοψηφία των συναδέλφων της Ανατολικής Αττικής για τα πολλά καλά που τους έκαναν.

Προδίδονται γιατί ο  τρόπος λειτουργίας για τον οποίο μας κατηγορούν είναι αυτός που εφάρμοζαν οι πνευματικοί τους πατέρες την εποχή που Κυβέρνηση – Υπουργείο – Διεύθυνση και Αιρετοί ανήκαν στο ενιαίο σύστημα ΠΑΣΟΚ.

Να κατηγορείς για όλα όσα έχει κάνει η παράταξή σου, και να αποδίδεις  τον τρόπο που λειτουργούσε, στους πολιτικούς σου αντιπάλους μπορεί να είναι πειστική μέθοδος.

Για χρυσόψαρα όμως…..  (με δυνατότητες μνήμης  20 δευτερολέπτων).

Σαν έμπρακτη απόδειξη των παραπάνω ακολουθούν και παρατίθενται τα 16 ενημερωτικά δελτία των αιρετών των παρεμβάσεων από την αρχή της σχολικής χρονιάς, που αυτοί:

δεν διάβασαν;  

δεν κατάλαβαν τι έλεγαν;

Σίγουρα όμως προσπαθούν να αποκρύψουν αφού αντικρούουν και ξεμπροστιάζουν την παραπληροφόρησή που επιχειρούν.

Υ.Γ Το μόνο που τους διέφυγε, στις ανακοινώσεις τους, είναι να μας υπενθυμίσουν ότι η τότε και τώρα Διευθύντρια εκπαίδευσης διαγράφηκε από μέλος του συλλόγου μας, για τη στάση και συμπεριφορά της,  μετά από πρόταση των «Προοδευτικών ρευμάτων» κόντρα στις αντίθετες απόψεις και προτάσεις των Παρεμβάσεων.

                                      ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 16

Περί σιωπών και παρατυπιών, ρουσφετιών και παραιτήσεων

Μια απάντηση στους άφαντους της Ανατολικής Αττικής!                                                    

Για την πράξη αριθμ. 39/14-11-2017 πράξης του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ανατ. Αττικής

Τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι «άβατο». Οι αιρετοί εκπρόσωποί έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τα Εκπαιδευτικά Σωματεία και όλους τους συναδέλφους για το τι συμβαίνει σε αυτά. Σε όλη τη διάρκεια που οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις εκλέγουν αιρετό στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής, με δεκάδες ενημερωτικά προς όλους, υλοποιήσαμε έμπρακτα αυτή την προγραμματική μας δέσμευση.                                                      

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε πρόσφατη καταγγελία των «Προοδευτικών  Ρευμάτων» που αφορούσε την τοποθέτηση, κατά προτεραιότητα, μιας συναδέλφου ΠΕ 11 εκλεγμένης (αντιδημάρχου) στο Δήμο Γέρακα- Παλλήνη. Σ’ αυτήν αναφέρονται μεταξύ άλλων ότι: ακολούθησαν «έγγραφες διαμαρτυρίες και ενστάσεις των συνάδελφων μας»  και όταν «οι συνάδελφοι δικαιώθηκαν από το υπουργείο» εμείς συμβάλαμε στο να «συγκαλύπτεται το γεγονός και παγιώνεται η αδικία» και δεν επιμείναμε στην επανατοποθέτηση όλων των συναδέλφων ΠΕ11 από την αρχή. Συνεχίζοντας μάλιστα  ότι: «Εκτός, βέβαια, από τους συναδέλφους μας θύματα είναι και οι μαθητές μας!», «Άλλωστε δεν είναι η μόνη περίπτωση αυθαιρεσίας την οποία συγκαλύπτουν!» και καταλήγουν να ζητούν «την παραίτηση των αιρετών» γιατί το γεγονός «αγγίζει τα όρια του σκανδάλου» !!

Το γεγονός ότι δεν μπήκε κανείς στον κόπο από την εν λόγω παράταξη (που εκπροσωπείται από τον πρόεδροτου Συλλόγου «Δελμούζος») να επικοινωνήσει μαζί μας και να ζητήσει εξηγήσεις για το τι τελικά συνέβη και τι στάση κρατήσαμε στο ΠΥΣΠΕ πριν φτάσουν στην καταγγελία αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά ότι για τα «Προοδευτικά Ρεύματα» δεν έχει σημασία το οποιοδήποτε θέμα, αλλά απλά να βρεθεί μια κάποια πρόσφορη, κατά την άποψή τους, ευκαιρία για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να «λασπώσουν» τους αιρετούς  ιδιαίτερα τώρα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές των συλλόγων στην Αν. Αττική.

Τι πραγματικά όμως συνέβη ;                                                                                   

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ 24/1-09-2017 ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ στις τοποθετήσεις των συναδέλφων ΠΕ 11 η Δ/ντρια εισηγήθηκε- βάσει του Ν.3852/2010 – το να προταχθεί η συνάδελφος εκλεγμένη – αντιδήμαρχος στο Δήμο Γέρακα – Παλλήνης. Από την πρώτη στιγμή η αιρετός Πατέλη Βιολέττα που συμμετείχα στη συνεδρίαση τοποθετήθηκα στη συζήτηση λέγοντας ότι δεν θεωρώ σωστό να χρησιμοποιείται η εκλογή σε συλλογικά όργανα λόγος προνομιακής μεταχείρισης καθώς η τοποθέτηση σε οποιοδήποτε σχολείο της Δ/νσης δεν ακυρώνει- παρεμποδίζει τα καθήκοντά της ως εκλεγμένης σε ΟΤΑ αφού ασκούνται μετά την εργασία. Η Δ/νση επέμεινε ότι νομικά ήταν κατοχυρωμένη η προτεραιότητα στην τοποθέτηση (όπως ισχύει και για τις μεταθέσεις εκτός ΠΥΣΠΕ). Με βάση αυτή την υπηρεσιακή πληροφόρηση και δεδομένου ότι δεν μας είχε ξανασυμβεί αντίστοιχο θέμα αποδέχτηκα τελικά την προτεραιότητα στην τοποθέτηση της συναδέλφου. Έχοντας όμως την αγωνία για την ορθότητα της απόφασης, συνέχισα να θέτω ερωτήματα σε νυν και πρώην αιρετούς ακόμα και σε πρώην αιρετό του ΚΥΣΠΕ. Από παντού η ενημέρωση ήταν ότι αυτό προβλέπεται από το νόμο.

Στη συνεδρίαση 27/05-09-2017 ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ  συζητηθηκε η ένσταση  μίας και μόνο συνάδελφου (και όχι πληθυντικός αριθμός που σκόπιμα και για εντυπώσεις χρησιμοποιούν τα «Προοδευτικά Ρεύματα») η οποία επέμεινε (και καλά έκανε) για την συγκεκριμένη τοποθέτηση αποδεχόμενη μάλιστα την ισχύ της προτεραιότητας αλλά ζητώντας να μην προταχθεί και στο Δήμο που είναι εκλεγμένη (όπως δηλ. την είχε τοποθετήσει το ΠΥΣΠΕ) αλλά να τοποθετηθεί τελευταία στο Δήμο αυτό. Δεδομένων των διαφορετικών ερμηνειών στην προτεραιότητα, υποστήριξα και τελικά αποφασίστηκε, να υποβληθεί ερώτημα στο Υπουργείο και να υπάρξει έγκυρη απάντηση. Το ΠΥΣΠΕ ανακοίνωσε  απόρριψη της ένστασης ( ενώ υποστήριξα να γραφτεί επανεξέταση) εφόσον δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία. Η απάντηση  του υπουργείου στο ερώτημα του ΠΥΣΠΕ (με αναφορά σε 4 εδάφια ρυθμίσεων, αλληλοσυγκρουόμενων μεταξύ τους) όχι μόνο δικαίωνε την ενιστάμενη συνάδελφο αλλά ξεκαθάριζε ότι δεν υπάρχει καμία προτεραιότητα των εκπαιδευτικών με την ιδιότητα των εκλεγμένων σε ΟΤΑ σε προσωρινές τοποθετήσεις, βασιζόμενο σε νεώτερη εγκύκλιο υπ.αριθμ. 137644/Ε1/ 03/09/2015.

Στην πρώτη συνεδρίαση που ενημερωθήκαμε για την εξέλιξη αυτή απαίτησα – σύμφωνα με την αρχική μου τοποθέτηση στο ΠΥΣΠΕ 1/9/17, να υπάρξει  πλήρης επανατοποθέτηση όλων των συναδέλφων ΠΕ11 όσες ανατροπές και αν αυτό σήμαινε ώστε να μην υπάρχει κανένας συνάδελφος που θα έχει αδικηθεί. Η Δ/νση αποδέχτηκε κάτω από την επιμονή μας να το κάνει αλλά πρότεινε να ερωτηθούν όλοι οι συνάδελφοι δεδομένου ότι η ανατροπή αυτή μπορεί να μην ήταν επιθυμητή από κάποιους ακόμα και αν μπορούσαν να τοποθετηθούν σε άλλο σχολείο της αρχικής τους αίτησης 2 μήνες μετά την λειτουργία των σχολείων. Δεν αρνηθήκαμε αυτή τη διαδικασία καθώς όλοι οι συνάδελφοι θα είχαν τη δυνατότητα λάβουν γνώση και να αποφασίσουν. Στην συνεδρίαση  ΠΥΣΠΕ 8-11-2017 (ΑΡΙΘΜ. Πράξη 38) που έγιναν οι επανατοποθετήσεις υπήρχαν γραπτές αιτήσεις από τους συναδέλφους να παραμείνουν στο σχολείο αρχικής τοποθέτησής τους, τις οποίες ελέγξαμε μία προς μία. Κανένας συνάδελφος από τους συναδέλφους ΠΕ 11 που ρωτήθηκαν δε επικοινώνησε με μας για να καταγγείλει οποιαδήποτε είδους πίεση σε βάρος τους (παρότι πάρα πολλοί είναι οι συνάδελφοι που όταν αδικούνται ή ενίστανται για κάτι άμεσα επικοινωνούν μαζί μας) – ούτε από κανένα σύλλογο έφτασε το παραμικρό μήνυμα για κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με τα Προοδευτικά Ρεύματα  έπρεπε να κάνουμε τις επανατοποθετήσεις με το ζόρι σε όλους ακόμα και παρά τη θέλησή τους; Μόνο τα Προοδευτικά Ρεύματα ανακάλυψαν «πίεση». Αν είναι αλήθεια, γιατί δεν ενημέρωσαν τους αιρετούς ή δεν το έβαλαν στο Δ.Σ. του Δελμούζου ώστε να παρέμβει ο σύλλογος στο ΠΥΣΠΕ αλλά προτίμησαν να γράφουν γενικόλογα περί «αδικίας συναδέλφων που πιέστηκαν»  για να μιλήσουν για συγκάλυψη και πάλι γενικόλογα να καταγγείλουν ότι «Άλλωστε δεν είναι η μόνη περίπτωση αυθαιρεσίας την οποία συγκαλύπτουν!» οι αιρετοί!!! Αλήθεια ποιες είναι αυτές οι αυθαιρεσίες που έχουμε συγκαλύψει μπορούν να μας πουν; και γιατί δεν τις καταγγέλλουν τόσον καιρό  και δεν κάνουν κάτι για να σταματήσουν την αυθαιρεσία … (;) !!!

Εμείς πάντως δεν θα ανεχτούμε άλλο την προκλητική στάση των απόντων-άφαντων (Προοδευτικών Ρευμάτων) από κάθε μάχη ενάντια στην αυθαιρεσία της διοίκησης και του Υπουργείου και να αναφέρουμε μόνο τα όσα έγιναν από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς: τις καταγγελίες και τα καλέσματα σε παραστάσεις διαμαρτυρίας για όλα τα επίδικα (υπεραριθμίες,  στις τοποθετήσεις αναπληρωτών – τα λάθη της υπηρεσίας, τις αρνήσεις βελτίωσης θέσης, διεκδίκηση ενισχυτικής για τους αναπληρωτές, κλειστά ολοήμερα, προσδιορισμός και κάλυψη των κενών, παράλληλη στήριξη, εκπαίδευση προσφύγων).Τα Προοδευτικά Ρεύματα είναι όμωςπαρόντα σε διαδικτυακές «μάχες» εξ αποστάσεως και  σε κάθε μικροπολιτική μικροπαραταξιακή αντιπαράθεση και συμφέρον  κατάλοιπο της πολιτικοσυνδικαλιστικής  τους προέλευσης (ΠΑΣΚ), τις αντιλήψεις και τις πρακτικές της οποίας ποτέ δεν εγκατέλειψαν στην πράξη.

Τα «Προοδευτικά Ρεύματα» θα  ΄πρεπε να απολογηθούν γιατί

  • ποτέ δεν ανταποκρίθηκαν να μας ενημερώσουν για κανένα στοιχείο (κενά, προβλήματα σχολείων πχ υπεράριθμα τμήματα – κατατμήσεις τμημάτων κλπ από τα σχολεία ευθύνης του συλλόγου τους) για να το θέσουμε και στο ΠΥΣΠΕ
  • που δεν έγραψαν μία γραμμή να καταγγείλουν την διοίκηση και το Υπ. Παιδείας, δεν πήραν καμιά πρωτοβουλία ούτε πρότειναν κάτι σχετικό στο Δ.Σ. του συλλόγου Δελμούζου ακόμα και όταν ενημερώνονταν είτε από τα ενημερωτικά μου, είτε με email και τηλεφωνήματα σε συγκριμένα καλέσματα είτε δικά μου, είτε του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου» για επικοινωνία- παρέμβαση στο ΠΥΣΠΕ και παράσταση διαμαρτυρίας των Δ.Σ. ή κινητοποίηση με τους αναπληρωτές είτε άλλους ενιστάμενους συναδέλφους.
  • δεν έχουν καταγγείλει το ΠΔ 79 και δε ζητάνε την απόσυρσή του αλλά αντίθετα έβγαλαν ανακοίνωση που αποδελτιώνουν τα άρθρα του με στόχο την καλή εφαρμογή του!! ενώ δε λένε ούτε λέξη κριτικής στην αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το σύλλογο διδασκόντων, τους μηχανισμούς περικοπών (3μελής επιτροπή  κ.ά.)
  • δεν κάνουν την παραμικρή αναφορά στο σχέδιο του Υπουργείο Παιδείας, του ΟΟΣΑ και της ΕΕ για την εκπαίδευση το οποίο αποτελεί μέρος και προαπαιτούμενο του 3ου Μνημονμίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  – γι  αυτούς ούτε υπάρχει ούτε απειλεί τους εκπαιδευτικούς και τη δημόσια εκπαίδευση ΕΜΕΙΣ δε θα ασχοληθούμε με τους άφαντους που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν από όσα πραγματικά απειλούν τους συναδέλφους.Θα συνεχίσουμε αυτό που σε όλη τη θητεία μας κάνουμε.Σχετικά με τις εξελίξεις για ζητήματα ειδικοτήτων και όχι μόνο: Με αφορμή την περίοδο των αιτήσεων για μετάθεση που 
     μέχρι της 27 Νοέμβρη
     επισημαίνουμε ότι είναι αναγκαίο να οργανώσουμε μέσα από τα σωματεία μας τη διεκδίκηση οργανικών θέσεων για όλους τους μεταταγμένους συναδέλφους. Είναι απολύτως παράνομο το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα μεταταγμένοι  συνάδελφοι χωρίς οργανική. Το υπουργείο οφείλει να εκδώσει το ΦΕΚ της απόδοσης των οργανικών της κάθε Δ/νσης (που διατέθηκαν πέρσι – πληροφορικής, θεατρολογίας, εικαστικών) ανά σχολική μονάδα ώστε να μπορούν να διατεθούν στους συναδέλφους που είναι στη διάθεση. Επίσης πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία οργανικών θέσεων για όλους τους συναδέλφους που είναι στη διάθεση – καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά το γεγονός ότι στις βασικές «παλιές» ειδικότητες πέρσι παντελώς ακατανόητα δεν έδωσε το Υπ Παιδείας καμία οργανική αγγλικών και Φυσικής αγωγής στην Αν. Αττική!!! Ειδικά φέτος η κατάσταση με τα κενά γυμναστών ήταν δραματική. Λόγω των καθυστερημένων αποσπάσεων από το ΥΠΕΘ σε φορείς, ομοσπονδίες, ΑΕΙ έγιναν 3 φορές επανατοποθετήσεις στους συναδέλφους  της συγκεκριμένης  ειδικότητας. Συγκεντρώσαμε και αποκαλύψαμε όλα τα κενά όλων των ειδικοτήτων – και συμβάλαμε στο να ζητηθούν όλα τα κενά των ειδικοτήτων από τη Δ/νση και κατόπιν αυτού  στη Β΄ Φάση  αναπληρωτών ειδικοτήτων προσλήφθηκαν εκτός των υπόλοιπων βάσει των αναγκών-πραγματικών κενών 18 ΑΠΩ και 9 ΑΜΩ   ΠΕ 11. Υπερασπιζόμαστε  τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα όλων με όρους κινήματος!Για την πράξη αριθμ. 39/14-11-2017 πράξης του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ανατ. Αττικής Τάξεις Υποδοχής δυο μήνες μετά την έναρξη των σχολείων και μετά από πανελλαδικές  καταγγελίες Εκπαιδευτικών Σωματείων, Συλλόγων Γονέων και Ενώσεων και αφού εκτέθηκε ανεπανόρθωτα το Υπουργείο, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά γιατί την ίδια στιγμή που κατάγγελλε το ρατσισμό, άφηνε αβοήθητα τα προσφυγόπουλα και τα σχολεία, εδέησε το ΥΠΠΕΘ και προσέλαβε αναπληρωτές για τις τάξεις υποδοχής. Στην Α΄ Ανατολικής Αττικής προσλήφθηκαν 8 αναπληρωτές για τα αντίστοιχα τμήματα που ενέκρινε η Περιφέρεια Αττικής. Καθώς δύο συνάδελφοι  δεν ανέλαβαν υπηρεσία, έμειναν σε εκκρεμότητα 2 τμήματα υποδοχής ( Δ.Σ. Κουβαρά και 2Ο Λαυρίου).
  • Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη από το Υπουργείο αναπληρωτών για την λειτουργία των 2 τμημάτων.
  • Οι προσφυγικές ροές αυξάνονται καθημερινά και ήδη 25 προσφυγόπουλα είναι εγγεγραμμένα (όταν ο μέγιστος αριθμός μαθητών στα τμήματα ΖΕΠ είναι το 17) στο 2ο  Δ.Σ  Λαυρίου. Φοιτούν ήδη στις κανονικές τάξεις υπερβαίνοντας  σε κάποιες από αυτές τους 25 μαθητές. Ζητάμε από τη Δ/νση  την άμεση τοποθέτηση εκπαιδευτικών  Π.Ε.70 για την άμεση επίλυση του θέματος.
  • Εκκρεμείη πρόσληψη αναπληρωτών για τις ΔΥΕΠ που έχει ιδρύσει το Υπουργείο  αλλά δε λειτουργεί για τα : 1ο Δ.Σ.Ραφήνας, Μαλακάσας, Αυλώνα,Συκάμινου. Στην Παιανία ιδρύθηκαν ΔΥΕΠ αλλά το κέντρο φιλοξενίας δε λειτουργεί.
  • Απαιτούμε την εγγραφή όλων των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης στο κανονικό πρωινό πρόγραμμα, καθώς και των κάτω των 4 ετών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς χωρίς προϋποθέσεις, με πρόβλεψη για τη δωρεάν μεταφορά τους στα σχολεία και την ίδρυση ολιγομελών τάξεων υποδοχής και τμημάτων ένταξης παντού.
  • Καταγγέλλουμετην απίστευτη γραφειοκρατία την οποία υπόκειται κάθε σχολείο που αιτείται τμήματος υποδοχής.
  • Καταψηφίσαμετην επανατοποθέτηση  συναδέλφων Παράλληλης στήριξης στη λογική που θέτουμε πάντα για αποκλειστική και  ολόκληρη τοποθέτηση εκπαιδευτικού σε κάθε μαθητή που έχει εγκεκριμένη διάγνωση. Την  απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στην παράλληλη στήριξη και η μόνη λύση είναι η πλήρης κάλυψη όλων των διαγνωσμένων παιδιών με πρόσληψη ενός εκπαιδευτικού αποκλειστικά για κάθε παιδί όπως ορίζει το θεσμικό πλαίσιο καταγράψαμε:Παράλληλη στήριξη με την ώρα, με τη μέρα, με το ζύγι !!Παρά τις εκ νέου προσλήψεις αναπληρωτών ειδικοτήτων παραμένουν κενά γυμναστών π.χ. στο Δ.Σ. Παλαιάς Φώκαιας , 1ο Λαυρίου (ώρες) , θεατρικής αγωγής σε όλα τα σχολεία της Κερατέας. Απαιτούμε την άμεση κάλυψή τους.Καταψηφίσαμε την τοποθέτηση σε 6 σχολεία ( ακόμη κι αν αυτά είναι συστεγαζόμενα)  εκπαιδευτικού Γερμανικών. Απαιτούμε επιπλέον υποστηρικτικό εκπαιδευτικό έργο στους συναδέλφους ειδικοτήτων στις μονάδες τοποθέτησής τους και όχι την αύξηση των σχ. μονάδων που υπηρετούν.  Κάθε  παιδαγωγική σχέση μαθητή δασκάλου εξανεμίζεται στο βωμό της λογιστικής των ωρών.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 15

Παράλληλη στήριξη με την ώρα, με τη μέρα, με το ζύγι !!

Για την  πράξη 38 -ΠΥΣΠΕ   Τετάρτη 8/11/17

Μετά την τοποθέτηση εκπαιδευτικών  παράλληλης  στήριξης  Α΄ φάσης  και την υποβολή νέων αιτημάτων από τις σχ. μονάδες οι εγκρίσεις παράλληλης στήριξης για μαθητές νηπιαγωγείου –Δημοτικού ανέρχονται σε 209.

Την Πέμπτη 2/11 μετά από δύο μήνες λειτουργίας των σχολείων έγιναν οι προσλήψεις αναπληρωτών Β΄ φάσης για παράλληλη στήριξη. Τον εμπαιγμό των ελάχιστων προσλήψεων (49) ήρθε να συμπληρώσει η αυθαιρεσία τις διεύθυνσης που χωρίς προηγούμενο όχι μόνο «μοιράζει» ένα εκπαιδευτικό σε 3 παιδιά ενός σχολείου αλλά τοποθετεί εκπαιδευτικό για 3 παιδιά σε 3 διαφορετικά σχολεία, 3 διαφορετικών περιοχών  π.χ [Ν/Γ ΣΚΑΛΑΣ ΩΡΩΠΟΥ 2ΗΜΈΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ), Ν/Γ ΣΥΚΑΜΙΝΟΥ (1 ΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ), Ν/Γ ΩΡΩΠΟΥ(2 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ)].

Τονίζουμε ότι είναι αδύνατον υπό τις συνθήκες αυτές, οι συνάδελφοι να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες τους καθώς δεν είναι σε θέση να διακτινίζονται όπως απαιτείται για να καλύψουν πάγιες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών που τους ανατέθηκαν, διαλείμματα, επισκέψεις! 

Στη Δ/νση αναρτήθηκαν τα κενά σε Δήμους και όχι ανά σχολική μονάδα με τον τεράστιο κίνδυνο να παραπλανηθούν ( π.χ. δινόταν ο Δήμος Λαυρεωτικής που είχε μόνο 1 κενό και αυτό στην Κερατέα)  και να αδικηθούν στις τοποθετήσεις  οι συνάδελφοι. Απαιτήσαμε να αναρτηθούν όλα τα κενά. Τελικά εμμένοντας στην αρχική θέση  δεν αναρτήθηκαν ούτε τα κενά που είχαν προτάξει οι σχ. σύμβουλοι με τις Δ/ντριες του ΚΕΔΔΥ  και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Αν. Αττικής. Έντονες οι διαμαρτυρίες και από τους αναπληρωτές που όπως ανέφεραν δεν είχαν προηγούμενη παρόμοια εμπειρία και ανησυχούσαν για τον τρόπο τοποθέτησής τους.

Προσλήφθηκαν 43 άτομα εκ των οποίων 3 δεν ανέλαβαν υπηρεσία.

Αναλυτικά :

Εγκρίσεις

ΚΕΔΔΥ

Προσλήψεις

Υπουργείου

Καλύφθηκαν (με μοίρασμα  εκπαιδευτικού σε 2-3 μαθητές ) Εναπομείναντα σύμφωνα με τις τοποθετήσεις της Δ/νσης
Δ/Σ Ν/Γ Δ/Σ Ν/Γ Δ/Σ Ν/Γ Δ/Σ Ν/Γ
Α΄ Αν. Αττ. 123 15 (28) 27ανέλαβαν (4  )             3ανέλαβαν 52 4 71 9
Β΄ Αν. Αττ. 64 7 (15 )                  14ανέλαβαν 2 31 μαθητές 6 μαθητές 33 5

Καταγγέλλουμε την αντιπαιδαγωγική, αντιεπιστημονική, έξω από τα όρια της λογικής, τακτική του υπουργείου που, προκειμένου να υλοποιήσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις του μέσω των περικοπών θέσεων εργασίας, πλήττει καίρια μια μερίδα μαθητών, και τις οικογένειες τους, οδηγώντας τους για μια ακόμη φορά να καταφύγουν στην ιδιωτική στήριξη. Είναι θλιβερό και παιδαγωγικά απαράδεκτο το γεγονός ότι και οι σχολικοί σύμβουλοι νομιμοποίησαν τέτοιες αντιπαιδαγωγικές και αμφισβητούμενες για τη νομιμότητά τους διαδικασίες.

Η τακτική αυτή υποβαθμίζει συνολικά την παρεχόμενη δημόσια εκπαίδευση όλων των παιδιών, αφήνοντας χωρίς υποστήριξη τις τάξεις, επιβαρύνοντας και δημιουργώντας προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους απείχαμε από τη διαδικασία, παραμένοντας ως παρατηρητές για τον έλεγχο της νομιμότητας και της διαφάνειας στις τοποθετήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών.

Καμία συμπλήρωση ωραρίου σε παράλληλη στήριξη δεν θα γίνει αποδεκτή.

Το άθροισμα των ωρών, από τις συμπληρώσεις ωραρίων, 3 ή και 4 εκπαιδευτικών κάθε ειδικότητας (ασύνδετης με την ειδική αγωγή)  για τη συγκάλυψη των τεράστιων κενών στην παράλληλη στήριξη, εκτός από αντιπαιδαγωγικό ελέγχεται και ως προς τη νομιμότητά του. Το μόνο που ουσιαστικά πετυχαίνει είναι να παρασύρει ακόμη πιο κάτω στον κατήφορο που έχουν ήδη επιλέξει να ακολουθήσουν το Υπουργείο, τη Δ/νση Π.Ε. και τους σχολικούς συμβούλους. Απαιτούμε και θα αγωνιστούμε για την πλήρη κάλυψη των κενών στην παράλληλη στήριξη με νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Μετά από πιέσεις για τη λειτουργία των ήδη ιδρυμένων αλλά όχι στελεχωμένων (5 συνολικά στην Αν. Αττική) και την ίδρυση μετά από  νέα αιτήματα ανακοινώθηκε η ίδρυση 9 τμημάτων ΖΕΠ για την Α΄ Ανατολικής Αττικής και 3 τμημάτων  για τη Β΄ Ανατολικής. Η καθυστερημένη ίδρυση των τμημάτων αυτών δε θα καλύψει τις πραγματικές ανάγκες που μεγιστοποιούνται από τις συνεχείς προσφυγικές ροές και τις μετακινήσεις Ρομά.

Καλούμε τη Δ/νση Ανατολικής Αττικής να  προχωρήσει σε κατάτμηση πληθωρικών τμημάτων που έχουν μεγάλο αριθμό μαθητών που δεν μιλούν την ελληνική γλώσσα και να τοποθετήσει επιπλέον δασκάλους στα σχολεία που δεν καλύπτονται ακόμη και μετά τη λειτουργία τμήματος ΖΕΠ ( π.χ 2ο Λαυρίου)

Για επανατοποθετήσεις –τροποποιήσεις

Για την Πράξη 37 – ΠΥΣΠΕ Δευτέρα 6/11/17

Για άλλη μια φορά η Δ/ντρια και τα διορισμένα μέλη απέρριψαν τις αιτήσεις βελτίωσης των εκπαιδευτικών Α΄ φάσης ενώ η Δ/ ντρια  αναφέρθηκε σε κατάχρηση από τη μεριά των συναδέλφων του χρόνου της υπηρεσίας.

Για τις αιτήσεις -βελτιώσεις των συναδέλφων αναπληρωτών ειδικής  δεν υπήρχαν κενά σε τμήματα ένταξης ώστε να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τα αιτήματα.

Για τροποποιήσεις, άδειες άσκησης έργου, γνωμοδότηση χορήγησης συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, αναγνώριση προϋπηρεσίας μονίμων σύμφωνα με το Άρθρο 9 Βαθμολογική αναγνώριση προϋπηρεσίας του νόμου 4452/17,  Γνωμοδότηση χορήγησης συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών  Περισσότερα: http://dipe-anatol.att.sch.gr/index.php/9-uncategorised/2339-anakoinosi-tis-arithm-37-6-11-2017-praksis-tou-p-y-s-p-e-anat-attikis

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για μεταπτυχιακά-διδακτορικά

Το ΥΠΠΕΘ με έγγραφο στις 10/10/17 επισημαίνει ότι για την  αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίζουν τίτλο σπουδών κι όχι βεβαίωση περάτωσης σπουδών.

5 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί  ΠΕ 70  που προσλήφθηκαν στην Α΄ Ανατολική και 3 στη Β΄ Ανατολικής τοποθέτησε η Δ/ντρια με πράξη (που έφερε για επικύρωση στο ΠΥΣΠΕ 6/11) σε κενά ορισμένου χρόνου  την Παρασκευή.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...