Home / Featured / Ανακοίνωση για την μη προσμέτρηση της ώρας σίτισης σε αναπληρωτές στη Γ’ Αθήνας

Ανακοίνωση για την μη προσμέτρηση της ώρας σίτισης σε αναπληρωτές στη Γ’ Αθήνας

Δημοσιεύτηκε: 7:27 πμ Νοέμβριος 17th, 2017

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Με προφορική οδηγία που δόθηκε από τη διεύθυνση της Γ Αθήνας από εδώ και στο εξής δεν θα προσμετράται η ώρα της σίτισης ως διδακτική μόνο για τους αναπληρωτές/τριες μέσω ΕΣΠΑ! Ταυτόχρονα, δόθηκε οδηγία στους/στις διευθυντές/διευθύντριες των σχολικών μονάδων της ίδιας διεύθυνσης να αναπροσαρμόσουν τα ωρολόγια προγράμματά τους, βάσει αυτής της αλλαγής! Η οδηγία αυτή, έρχεται να συμπληρώσει την προηγούμενη που επεδίωκε να απαγορεύσει την ενισχυτική διδασκαλία στους αναπληρωτές ΕΣΠΑ. Είναι γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των αναπληρωτών στα δημόσια σχολεία καλύπτονται μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και σε αυτήν τη βάση, γίνεται ακόμα πιο σαφής η πολιτική σκοπιμότητα πίσω από αυτές τις ξαφνικές αλλαγές.

Σε ένα δημόσιο σχολείο που λειτουργεί με ο,τι περισσεύει και σε μια ακόμα απεγνωσμένη προσπάθεια κάλυψης των κενών, το Υπουργείο επιδιώκει να απαγορεύσει την πρόσβαση των αναπληρωτών σε διδακτικές δομές της εκπαίδευσης, εξαναγκάζοντάς τους να τρέχουν να καλύψουν ο,τι τους επιτρέπεται  για να συμπληρώσουν το ωράριό τους! Η προσπάθεια της κάλυψης των τρυπών του «Νέου Σχολείου» γίνονται ακόμα πιο εντατικές, αφού τα κενά δεν συρρικνώνονται παρόλες τις μηχανορραφίες. Είναι ξεκάθαρο πως αν η ώρα της σίτισης δεν θεωρείται διδακτική μόνο για τους αναπληρωτές, ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και για τους μόνιμους συναδέλφους. Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει ο ακραίος διαχωρισμός που επιδιώκεται ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς ούτε η πλήρης καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων!

Καλούμε:

·       τους συλλόγους διδασκόντων της Γ Αθήνας να μην αλλάξουν τα προγράμματα εξαιρώντας τους αναπληρωτές συναδέλφους από την ώρα της σίτισης.

·       να παρθεί πίσω η απαράδεκτη οδηγία που ελαστικοποιεί ακόμη περισσότερο τις σχέσεις εργασίας των αναπληρωτών και που ανοίγει το δρόμο σε ένα καθεστώς μετακινήσεων όλων των εκπαιδευτικών!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ