Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 04/08/2021, 02:53


Home / HEADER-NEWS / Οι αιρετοί σιωπούν και συναινούν στις παρατυπίες και στα ρουσφέτια της διοίκησης. Να παραιτηθούν τώρα.

Οι αιρετοί σιωπούν και συναινούν στις παρατυπίες και στα ρουσφέτια της διοίκησης. Να παραιτηθούν τώρα.

Δημοσιεύτηκε: 12:51 μμ Νοέμβριος 11th, 2017  


www.ekpaideutikareumata.gr

proodeutikareumata@gmail.com

www.facebook.com/reumata

11-11-2017

Οι αιρετοί σιωπούν και συναινούν στις παρατυπίες και στα ρουσφέτια της διοίκησης.

Να παραιτηθούν τώρα

Το καλοκαίρι που μας πέρασε οι εκπαιδευτικοί της περιοχής μας έγιναν μάρτυρες, για μια ακόμη φορά, μιας πρωτοφανούς προνομιακής μεταχείρισης συναδέλφου, από το ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής. Συνάδελφος φυσικής αγωγής τοποθετήθηκε κατά προτεραιότητα και εκτός πίνακα στην πρώτη της επιλογή περνώντας, άλλους συνάδελφους με περισσότερα μόρια. Στις έγγραφες διαμαρτυρίες και ενστάσεις  των συνάδελφων μας, η διοίκηση, κατά την πάγια τακτική της, συνεπικουρούμενη, δια της σιωπής των αιρετών, απάντησε με αυθαίρετες και νομικά έωλες ερμηνείες νόμων και Π.Δ. για εκπαιδευτικούς αιρετά  μέλη Ο.Τ.Α. απορρίπτοντας τις ενστάσεις των συναδέλφων.

Σήμερα όμως οι συνάδελφοι δικαιώθηκαν από το υπουργείο! Με την έγγραφη απάντηση κόλαφο για τη διοίκηση, οι υπηρεσίες του υπουργείου  δικαιώνουν απόλυτα τους συνάδελφους μας και εγκαλούν το ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής  να αποκαταστήσει την αδικία!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα ΣΔΕ

Και πάλι, όμως το ΠΥΣΠΕ, εμμένει στην παρατυπία. Αντί  να ακολουθήσει την προβλεπόμενη οδό και να αποκαταστήσει την νομιμότητα προσπαθεί να καλυφθεί με τη γνωστή μέθοδο της αποσιώπησης του γεγονότος. Άτυπα καλούν τους γυμναστές μέσω τηλεφώνου  να δηλώσουν εγγράφως πως παραιτούνται του δικαιώματος τους για επανατοποθέτηση σύμφωνα με τα μόρια τους, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι συνάδελφοι μας ήδη βρίσκονται στα σχολεία τους εδώ και τρεις μήνες και έχουν ρυθμίσει τις ζωές τους ! Μ΄ αυτή την τακτική συγκαλύπτεται το γεγονός και παγιώνεται η αδικία. Εκτός, βέβαια, από τους συναδέλφους μας θύματα είναι και οι μαθητές μας!

Το σκάνδαλο είναι μεγάλο και η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο. Όσο και να προσπαθήσουν εμείς δε θα αφήσουμε τα μέλη του ΠΥΣΠΕ να κρυφτούν από αυτές τις ευθύνες τους . Και αν τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ έχουν από καιρό διαλέξει την πλευρά του υπουργείου και τις επιλογές της διοίκησης στο σύνολό τους,  η στάση των «αριστερών» αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών αγγίζει τα όρια του σκανδάλου ! Πουθενά και ποτέ δεν ανέδειξαν και δεν κατήγγειλαν το θέμα! Σιώπησαν και άφησαν μόνους τους συναδέλφους μας να βρουν το δίκιο τους. Μια στάση  αντισυναδελφική που έρχεται σε πλήρη αντίθεση για τον σκοπό που εκλέχθηκαν και θεραπεύεται μόνο με παραίτηση ! Άλλωστε δεν είναι η μόνη περίπτωση αυθαιρεσίας την οποία συγκαλύπτουν.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Την Παρασκευή 30/7 ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού για τους μαθητές 12-15 ετών

Τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών ζητούν την παραίτηση των  αιρετών του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής του ΠΑΜΕ και των Παρεμβάσεων για αντισυναδελφική στάση! Καλούμε τις παρατάξεις με τις οποίες εκλέχθηκαν άμεσα να λάβουν θέση για το θέμα .

Φτάνει πια ο εμπαιγμός με τις ανακοινώσεις ντουφεκιές που επιλεκτικά  δήθεν καταγγέλλουν την διοίκηση !

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...