Home / HEADER-NEWS / 600 έργα νέων καλλιτεχνών στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

600 έργα νέων καλλιτεχνών στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Δημοσιεύτηκε: 1:57 μμ Νοέμβριος 20th, 2017  


«ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΕΧΝΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ» – 600 έργα νέων καλλιτεχνών στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την ΑΣΚΤ

Η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΕΧΝΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, στις 12:00, στην αίθουσα Jacqueline de Romilly στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Ανδρέα Παπανδρέου37, Μαρούσι) σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Πρόκειται για 600 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και εγκαταστάσεις Ελλήνων καλλιτεχνών, όλων αποφοίτων της ΑΣΚΤ, που διατέθηκαν από τη μεγάλη συλλογή της Σχολής στο Υπουργείο και θα παραμείνουν ως επισκέψιμη έκθεση στους χώρους του για τουλάχιστον μία δεκαετία. Τα έργα συνθέτουν ένα ελληνικό πανόραμα των εικαστικών τεχνών με δημιουργίες καλλιτεχνών την τελευταία δεκαετία του 20ου αιώνα και την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

Η δυνατότητα να αποκτήσει το Υπουργείο την ιδιότητα ενός ανοιχτού μουσείου σύγχρονης ελληνικής τέχνης και να φιλοξενήσει οργανωμένες επισκέψεις, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικές δράσεις με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού μαθητών, διδασκόντων, επισκεπτών και εργαζομένων, αποτελεί ένα όραμα του αείμνηστου Γιάννη Παντή που ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου εργάστηκε με θέρμη για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Εκπληρώνοντας το όραμά του, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου και ο Πρύτανης της ΑΣΚΤ Πάνος Χαραλάμπους θα συνυπογράψουν το Σύμφωνο Συνεργασίας κατά την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...