Home / Featured / Υπάρχει ανάγκη μόνιμων διορισμών με προστασία στην προϋπηρεσία. Παιδαγωγικά ορθή η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

Υπάρχει ανάγκη μόνιμων διορισμών με προστασία στην προϋπηρεσία. Παιδαγωγικά ορθή η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 10:20 πμ Οκτώβριος 21st, 2017  


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Μετά τις συναντήσεις στο υπουργείο και στο κυβερνών κόμμα, ο ΠΣΑΕΠ, ως επίσημος σύλλογος αναπληρωτών της Π.Ε., ξεκίνησε σειρά συναντήσεων με τομεάρχες Παιδείας όλων των πολιτικών κομμάτων, αρχής γενομένης από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σε συνάντηση με τον αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστο Κέλλα, εκπρόσωποι του Δ.Σ. ανέπτυξαν λεπτομερώς όλα τα σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν το σύνολο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Βασικό θέμα που τέθηκε από πλευράς των εκπροσώπων του ΠΣΑΕΠ, η ανάγκη για μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση, στα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν, με συνταγματικά και επιστημονικά αποδεκτό σύστημα, χωρίς γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ και με προστασία της προϋπηρεσίας.

Ακόμη, η εξίσωση των δικαιωμάτων μεταξύ μόνιμων – αναπληρωτών και εν γένει η απαραίτητη αύξηση της χρηματοδότησης στη δημόσια εκπαίδευση για τη βελτίωση όλων των επιμέρους δομών.

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε πρωτίστως στη βασική αρχή της Εκπαιδευτικής πολιτικής του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν είναι άλλη από τη στήριξη του Δημόσιου Σχολείου και των Εκπαιδευτικών.
Στη συνέχεια, αφού αναγνώρισε την ανάγκη για διορισμούς μόνιμου προσωπικού αλλά και “προστασίας” της προϋπηρεσίας για τους διορισμούς, επεσήμανε πως πρόθεση της ΝΔ είναι η στήριξη του Ολοήμερου σχολείου – που υπονομεύτηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μέσω της κατάργησης του Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος – με πολύπλευρες δράσεις από εκπαιδευτικούς της Π.Ε., αλλά και με επαναφορά υπεύθυνου δασκάλου στο Ολοήμερο, που είναι και πάγιο αίτημα του συλλόγου μας.
Επιπρόσθετα, συμφώνησε στο παιδαγωγικά ορθό μέτρο της διετούς υποχρεωτικής φοίτησης των μαθητών προσχολικής ηλικίας στο νηπιαγωγείο.
Ο κ. Κέλλας τόνισε ακόμη πως η αξιολόγηση, σε όλες τις δομές της Εκπαίδευσης, σε όλα τα επίπεδα, παραμένει ψηλά στην ατζέντα της εκπαιδευτικής πολιτικής της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνει οργανωμένα, με θεσμικό πλαίσιο, μετά από διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα και με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Από τη μεριά τους, οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. του ΠΣΑΕΠ, σημείωσαν ότι επιθυμούν ευρύτερη πολιτική συναίνεση γύρω από τα θέματα που τους απασχολούν, όπως έκαναν και σε πρόσφατη τοποθέτηση/παρέμβαση σε ομιλία του υπουργού κ. Γαβρόγλου.
Επεσήμαναν ακόμη, ότι προχωρώντας ενωτικά σε δράσεις και κινήσεις ουσίας, θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν με σοβαρότητα τα ζητήματα που αφορούν τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς σε όλους τους επίσημους φορείς και την κοινωνία.
Τέλος οι εκπρόσωποι του ΔΣ του ΠΣΑΕΠ, παρέθεσαν και εγγράφως το σύνολο των προτάσεων τους.
………………………………………………………………………………
Διπλή γλώσσα από τον Τομέα Παιδείας της Ν.Δ.;
Να θυμίσουμε ως xenesglosses.eu ότι η Τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. (που έχει και την τελική ευθύνη της πολιτικής κατεύθυνσης) δεν δεσμεύτηκε για μόνιμους διορισμούς όταν συναντήθηκε με την ΠΕΑΔ:
«Η κ. Κεραμέως άκουσε τις θέσεις της ΠΕΑΔ, δεν δεσμεύτηκε ωστόσο σε κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση, κυρίως σε ό,τι αφορά την ανάγκη μόνιμων διορισμών σε ενδεχόμενη ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών από το κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.»

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...