Home / HEADER-NEWS / Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης στην τελετή βράβευσης των μαθητών των ΕΠΑ.Λ. Πειραιά

Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης στην τελετή βράβευσης των μαθητών των ΕΠΑ.Λ. Πειραιά

Δημοσιεύτηκε: 11:36 μμ Οκτώβριος 16th, 2017  


Στην τελετή βράβευσης των μαθητών και μαθητριών των ΕΠΑ.Λ. Πειραιά, οι οποίοι εισήχθησαν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, την Κυριακή  15 Οκτωβρίου 2017. Στην τελετή παρευρέθηκαν βουλευτές του Πειραιά και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Νίκος Μουμούρης.

Ο κ. Μπαξεβανάκης συνεχάρη όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την προσπάθειά τους και ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στις σπουδές τους τονίζοντας ότι η επιτυχία αυτή επιβεβαιώνει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να θεσμοθετήσει τη διεύρυνση της πρόσβασης των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. σε Πανεπιστήμια & ΤΕΙ. Η νομοθετική αυτή ρύθμιση εντάσσεται, όπως ανέφερε στη συνολικότερη προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας για αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ώστε να καταστεί από λύση ανάγκης σε ισότιμη εκπαιδευτική επιλογή. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπαξεβανάκης αναφέρθηκε στην αλλαγή της δομής των ΕΠΑΛ ώστε να ανταποκρίνεται η Επαγγελματική Εκπαίδευση στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών/-τριών εξασφαλίζοντάς τους αφενός στέρεες γενικές γνώσεις και αφετέρου τεχνολογικές και επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες, αποφεύγοντας παράλληλα την πρόωρη ειδίκευση.  Στο πλαίσιο αυτό προωθείται και η βελτίωση της ποιότητας των σπουδών με την αναβάθμιση και επικαιροποίηση των Προγραμμάτων Σπουδών και τη συγγραφή νέων βιβλίων των ΕΠΑΛ.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός μίλησε εκτενώς για την εφαρμογή του «Μεταλυκειακού Έτους- Τάξης Μαθητείας» που ως πρόγραμμα στοχεύει στο να προσφέρει στους ενήλικες αποφοίτους των ΕΠΑΛ μια εναλλακτική μαθησιακή διαδρομή ώστε να εκπαιδευτούν στο χώρο εργασίας, είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα και να προετοιμαστούν για την ομαλή και ασφαλή είσοδός τους στην αγορά εργασίας. Ενδεικτικό της δυνατότητας που δίνει το πρόγραμμα για τους νέους και τις νέες αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. είναι η προκήρυξη 3.406 θέσεων μαθητείας για τη σχολική χρονιά 2017-18.

Τέλος, ο Υφυπουργός συνεχάρη το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά για την πρωτοβουλία του να διοργανώσει την εκδήλωση. Τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας προσβλέπει στην ενδυνάμωση αυτής της συνεργασίας, η οποία αποδεικνύει το ρόλο των Επιμελητηρίων προκειμένου να δημιουργηθεί μια γέφυρα εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης, ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στη σχολική μονάδα και τις ανάγκες και απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...