Home / Featured / Τις πρωινές ώρες η ενισχυτική διδασκαλία στα ΕΠΑΛ. Πότε θα γίνουν προσλήψεις

Τις πρωινές ώρες η ενισχυτική διδασκαλία στα ΕΠΑΛ. Πότε θα γίνουν προσλήψεις

Δημοσιεύτηκε: 6:05 μμ Οκτώβριος 29th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Στην εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία αναφέρθηκε εκτενώς ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης κατά την ομιλία του με την οποία έγινε η έναρξη της Ημερίδας μια «Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ».  Πρόκειται για μια δράση που θα εφαρμοστεί φέτος πιλοτικά καθώς διαφέρει από την παραδοσιακή ενισχυτική διδασκαλία που πραγματοποιείται στα γυμνάσια μετά τη λήξη των μαθημάτων.

Η εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία θα πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες και θα αφορά Μαθηματικά και Ν.Ελληνικά για τους μαθητές της Α Λυκείου των ΕΠΑΛ. Στην ουσία θα είναι ένα πρόγραμμα συνδιδασκαλίας όπου πέρα από τον μαθηματικό ή τον φιλόλογο της τάξης θα υπάρχει και άλλος ένας εκπαιδευτικός της ίδιας ειδικότητας.

Εφόσον τα συμπεράσματα από την πιλοτική εφαρμογή του θεσμού είναι θετικά το πρόγραμμα της Εναλλακτικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας θα γενικευτεί  το επόμενο σχολικό έτος και θα αφορά τα ΕΠΑΛ όλης της Ελλάδας. Στόχος είναι μέσα στο Νοέμβριο να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του θεσμού.

Οι αρμόδιοι σύμβουλοι έκαναν ανάλυση της εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας που είναι στην ουσία συνδιδασκαλία και κατά την οποία θα βρίσκονται στην τάξη δυο εκπαιδευτικοί, δουλεύοντας μαζί προκειμένου να διδάξουν μαι διαφορετική ανάμεικτη ομάδα μαθητών στον ίδιο φυσικό χώρο.

Εκπρόσωπος του Γραφείου του Υφυπουργού ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται το πλαίσιο της Υπουργικής Απόφασης και έχει ολοκληρωθεί η συγγραφή της. Είναι θέμα 15 ημερών να πάρει ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση και στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι προσλήψεις. Σημειώνουμε ως xenesglosses.eu ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει σε 9 ΕΠΑΛ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...