Home / HEADER-NEWS / Συνεχίζεται η κατάληψη σε Μουσικό Σχολείο λόγω κενών

Συνεχίζεται η κατάληψη σε Μουσικό Σχολείο λόγω κενών

Δημοσιεύτηκε: 10:17 μμ Οκτώβριος 14th, 2017  


Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα συνέχισαν την κατάληψη οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου με βασικό αίτημα την κάλυψη των κενών θέσεων σε καθηγητές όχι μόνο μουσικών οργάνων αλλά και Γενικής Παιδείας.

Μάλιστα, το θέμα απασχόλησε και τη προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου, τα μέλη της οποίας ομόφωνα αποφάσισαν να ενισχύσουν το αίτημα για άμεση στελέχωση του σχολείου με καθηγητές. Σχετικό ψήφισμα θα σταλεί και στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.

Στην συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο Διευθυντής του Σχολείου Σπ. Φιορεντίνος αλλά και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου κ. Κλάδης που ενημέρωσαν για την κατάσταση που επικρατεί.

Σημειώνεται πως το δεκαπενταμελές συμβούλιο έχει από την προηγούμενη εβδομάδα θέσει τα αιτήματά του απευθείας στο Υπουργείο Παιδείας, ωστόσο οι πρώτοι διορισμοί καθηγητών μουσικής ειδίκευσης για τους οποίους δεσμεύτηκε εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας σε απάντησή του προς τους μαθητές, φαίνεται να έγιναν μόλις προχθές το απόγευμα.

Οι μαθητές επεσήμαναν: «φτάσαμε κιόλας στον Οκτώβρη και το Μουσικό σχολείο Παύλος Καρρέρ κουβαλάει στις πλάτες του ένα τεράστιο βάρος. Το βάρος της παιδείας, μιας παιδείας λειψής και ξεχασμένης , που εσείς οι ίδιοι  αφήσατε ωσάν ηθελημένα στις πλάτες του Μουσικού. Μέχρι σήμερα οι μαθητές του σχολείου αυτού τελειώνουν την σχολική τους μέρα στις δώδεκα η ώρα το μεσημέρι, έχοντας  αφιερώσει μόνο πέντε ώρες στην εκπαίδευση. Γιατί πέντε μόνο ώρες ; Γιατί οι καθηγητές που βρίσκονται στο μουσικό είναι ελάχιστοι και γιατί για έναν μαθηματικό , για έναν φιλόλογο , έναν χημικό , έναν φυσικό είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσει την ύλη του σε ένα σχολείο , το οποίο αποτελείται από γυμνάσιο και λύκειο. Ένας λοιπόν καθηγητής από κάθε ειδικότητα Κύριοι , δεν μας φτάνει. 

Απορούμε Κύριοι, εάν τα δικά σας παιδιά βρισκόντουσαν στην δική μας θέση , θα μένατε άπραγοι όπως ακριβώς κάνετε δυστυχώς εδώ και χρόνια ; Αλλά μάλλον τα δικά σας παιδιά δεν θα βρισκόντουσαν ποτέ στην δική μας θέση , οπότε συγχωρέστε μας για τον συλλογισμό μας . Μα για να τα λέμε καθαρά , δεν έχουν όλοι οι γονείς Αγαπητοί μου την «τσέπη» για να τρέχουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια και στα ιδιαίτερα μαθήματα και προπάντων για να καλύψουν την φοίτησή τους σε ιδιωτικά σχολεία. Το σύστημα λοιπόν, το οποίο έχουμε να αντιμετωπίσουμε  για να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας προϋποθέτει μία εκπαίδευση , την οποία δυστυχώς εσείς αρνείστε να μας  δώσετε».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Γκούσκο, ο οποίος σημείωσε πως οι εκπρόσωποι των μαθητών δεν επικοινώνησαν μαζί του αλλά απευθείας με το Υπουργείο, από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης έχουν διοριστεί 4 καθηγητές μουσικής ειδίκευσης για πιάνο, σαξόφωνο, βιολί και τρομπέτα.

«Σε ότι αφορά τους καθηγητές Γενικής Παιδείας το πρόβλημα στο Μουσικό Σχολείο εντάσσεται στο γενικότερο πρόβλημα έλλειψης καθηγητών σε όλα τα σχολεία.  Συνολικά υπήρχαν 35 κενά, από τα οποία 25 καλύφθηκαν με τους τελευταίους διορισμούς. Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα καλυφθούν όλα τα κενά»τόνισε ο κ. Γκούσκος, συμπληρώνοντας πως δυστυχώς το πρόβλημα είναι κοινό σε πολλά σχολεία ανά την Ελλάδα, κυρίως σε νησιωτικές περιοχές αφού πολλοί εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση, δεν δέχονται τελικά τον διορισμό τους μέσα στο φθινόπωρο.

«Οι μεγάλοι Νομοί έχουν πλεονάσματα και εμείς ελλείμματα. Κάναμε προσπάθειες να εγκρίνουμε περισσότερα τμήματα έστω και ολιγομελή και αυτό το κατορθώσαμε, αλλά απαιτούνται και επιπλέον καθηγητές Γενικής Παιδείας» δήλωσε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα πάντως με όσα επισημάνθηκαν στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας από το Διευθυντή του Σχολείου, από την αρχή του χρόνου χάνονται 350 ώρες μουσικής εκπαίδευσης και 150 ώρες μαθημάτων Γενικής Παιδείας την εβδομάδα, ενώ σημείωσε πως με τις τελευταίες προσλήψεις το πρόβλημα δε λύνεται ουσιαστικά, καθώς παραμένουν κενά.

«Πρέπει να στηριχθεί το σχολείο και η παράδοση του τόπου μας. Υπάρχουν κενά στη διδασκαλία μαντολίνου για την οποία ακόμη δεν έχουν στείλει ούτε έναν καθηγητή» δήλωσε μεταξύ άλλων.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

http://www.ermisnews.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...