Home / HEADER-NEWS / Ψήφισμα εκπαιδευτικών ΔΙΕΚ «Αναθέσεις ωρών στα ΙΕΚ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ»

Ψήφισμα εκπαιδευτικών ΔΙΕΚ «Αναθέσεις ωρών στα ΙΕΚ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ»

Δημοσιεύτηκε: 9:02 μμ Οκτώβριος 15th, 2017  


Γενική γραμματεία δια βίου μάθησης και νέας Γενιάς : Αναθέσεις ωρών στα ΙΕΚ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Είμαστε εκπαιδευτές ενηλίκων, που αιτηθήκαμε στα ΔΙΕΚ στο πλαίσιο της πρόσκλησης, που εξέδωσε το ΙΝΕΔΙΒΙΜ αρχές Αυγούστου 2017. Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να απευθυνθούμε προς την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς για το σύστημα αναθέσεων ωρών διδασκαλίας στα ΔΙΕΚ με σκοπό, να μην υπάρχουν οι όποιες υποψίες ότι μπορεί οι ώρες να μην έχουν δοθεί ανάλογα με την σειρά κατάταξής στους πίνακες, που κατάρτισε το ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Έχοντας γίνει μάρτυρες «περίεργων αναθέσεων», κατά το παρελθόν, αλλά και κατά τη διάρκεια των φετινής χρονιάς,

ΖΗΤΑΜΕ:

A) Να υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για το πώς θα κατανέμονται οι ώρες στους εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ. Ξεκάθαρο, χωρίς ασάφειες, οι οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθούν κατά βούληση κάποιων Διευθυντών, με σκοπό την ανάθεση ωρών σε εκπαιδευτές, οι οποίοι βρίσκονται χαμηλότερα στη λίστα μορίων από κάποιους άλλους. Άμεσα μπορεί να εκδοθεί ερμηνευτική εγκύκλιος, ώστε να αποκατασταθούν τυχόν αστοχίες [αδικίες].

Β) Τα πλήρη στοιχεία των αναθέσεων: ονοματεπώνυμα εκπαιδευτών, μαθήματα κι ώρες ανά ΔΙΕΚ ν’ αναρτώνται σε εύλογο χρονικό διάστημα από ΔΙΕΚ στην ιστοσελίδα του, σε υποσελίδα στο www.inedivim.gr κι όταν ολοκληρώνονται οι αναθέσεις η σχετική Απόφαση ανάθεσης ανά ΔΙΕΚ ν’ αναρτάται στο www.diavgeia.gov.gr που θα έχει κάθε ΔΙΕΚ. Όλες οι αποφάσεις της δημόσιας διοίκησης πρέπει να αναρτώνται στο συγκεκριμένο ιστότοπο, με σκοπό την πλήρη διαφάνεια, πόσω μάλλον όταν με τις αναθέσεις υπάρχει και οικονομικό αντικείμενο, που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Κράτους.

Γ) θα πρέπει να οργανωθεί ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας κάθε ΔΙΕΚ θα κάνει τις αναθέσεις στους εκπαιδευτές βάσει της κατάταξης με την επίβλεψη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Θεωρώντας, ότι με τις παραπάνω αλλαγές θα διευκολυνθεί το έργο όλων όσων εμπλέκονται σ’ αυτή την διαδικασία και θα υπάρχει διαφάνεια στις αναθέσεις, το παρόν έγγραφο αποστέλλεται στη ΓΓΔΒΜΝΓ [με κοινοποίηση στο Συνήγορο του Πολίτη], για να προβεί σε άμεσες ενέργειες ακόμη και διορθωτικές για τις αναθέσεις, που λαμβάνουν χώρα αυτό το διάστημα, με σκοπό την πλήρη διασφάλιση του ακέραιου της διαδικασίας ανάθεσης ωρών στα ΔΙΕΚ αλλά και των δικαιωμάτων των Εκπαιδευτών, που μετέχουν.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ

Ευχαριστούμε


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...