Home / Featured / Ψηφιακές θα είναι οι υπογραφές των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

Ψηφιακές θα είναι οι υπογραφές των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

Δημοσιεύτηκε: 8:51 μμ Οκτώβριος 3rd, 2017  


Με ψηφιακή υπογραφή θα υπογράφουν οι Διευθυντές Σχολείων και τα πρωτόκολλα  θα γίνουν ηλεκτρονικά στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Διαβάστε εδώ τη δημοσίευση του fresh-education.

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο παρέχει υπηρεσία δημιουργίας ψηφιακής υπογραφής για εκπαιδευτικούς.

Οδηγίες Για Τη Δημιουργία Ψηφιακής Υπογραφής

Για να δημιουργήσετε τη δική σας Ψηφιακή Υπογραφή χρησιμοποιώντας την υπηρεσία που σας παρέχει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μεταβείτε στη διεύθυνση http://www.sch.gr/ και στη συνέχεια επιλέξτε από τη λίστα με τις υπηρεσίες στα αριστερά τις Ψηφιακές Υπογραφές και κάντε κλικ στο Μετάβαση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να χρησιμοποιήσετε τις εξωτερικές συσκευές όπου θα αποθηκευτεί το μυστικό σας κλειδί είναι η εγκατάσταση των πιστοποιητικών Αρχής Πιστοποίησης. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι στην αρχική σελίδα της εφαρμογής Ψηφιακών  Πιστοποιητικών https://ca.sch.gr , να επιλέξετε το πράσινο κουτί με την ονομασία «Πιστοποιητικό Αρχής Πιστοποίησης»

Οι οδηγίες που ακολουθούν αφορούν στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί από τον εκπαιδευτικό του σχολείου στον οποίο έχει ανατεθεί ο ρόλος της Απογραφής (ο διευθυντής του σχολείου).

Ωστόσο η ίδια διαδικασία μπορεί να ακολουθηθεί από οποιονδήποτε εκπαιδευτικό διαθέτει λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και επιθυμεί να διαθέτει ψηφιακή υπογραφή. Η ψηφιακή Υπογραφή είναι προσωπική και προστατεύεται από κωδικό πρόσβασης, για προφανείς λόγους ασφαλείας.

Το πιστοποιητικό ψηφιακής υπογραφής μπορεί είτε να αποθηκευτεί σε μια εξωτερική eToken συσκευή είτε να εγκατασταθεί στο ίδιο το λειτουργικό σύστημα ( MS Windows ).

Εφόσον δε διαθέτετε eToken συσκευή, θα δημιουργήσετε το πιστοποιητικό ψηφιακής υπογραφής και θα το αποθηκεύσετε είτε τοπικά στον υπολογιστή σας ή για μεγαλύτερη ασφάλεια σε μια εξωτερική συσκευή usb.

Για την αξιοποίηση της υπηρεσίας ψηφιακών πιστοποιητικών θα πρέπει πρώτα να εμπιστευθείτε την Κεντρική Αρχή Πιστοποίησης του ΠΣΔ. Πατήστε «μετάβαση»

Η υπηρεσία αυτή του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (αφορά μόνο εκπαιδευτικούς).

ΚΑΤΕΒΆΣΤΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΌ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΣΔ

https://fresh-education.blogspot.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...