Home / Featured / Προκαταρκτική εξέταση σε διευθυντές σχολείων που στέλνουν λάθος στοιχεία

Προκαταρκτική εξέταση σε διευθυντές σχολείων που στέλνουν λάθος στοιχεία

Δημοσιεύτηκε: 11:04 μμ Οκτώβριος 30th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Για ριζικά διορθωμένη εικόνα όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων έκανε λόγο ο Υπουργός Παιδείας σε απάντησή του στη Βουλή στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ο Κώστας Γαβρόγλου σημείωσε ότι έγιναν 17.500 προσλήψεις αναπληρωτών έως τώρα.

Επίσης ο Υπουργός τόνισε ότι όταν διαπιστώνεται ανακολουθία στα κενά ανάμεσα στο ηλεκτρονικό σύστημα και αυτά που έρχονται στο Υπουργείο αυτά ελέγχονται γιατί δεν μπορεί να διορίζει γενικά. «Τα δημοσιονομικά μας δεν είναι καλά και επίσης δεν θέλουμε να υπάρχουν πλεονάζουσες ώρες από εκπαιδευτικούς που η τοπική κοινωνία το σχολιάζει» υπογράμμισε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι αναγκάστηκε να προχωρήσει σήμερα σε προκαταρκτική εξέταση σε διευθυντές σχολείων για τους οποίους υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι στέλνουν λάθος στοιχεία.» Αυτό αν οδηγήσει σε ΕΔΕ ή σε πειθαρχικό θα το πάμε όπου εκεί οδηγήσει η προκαταρκτική εξέταση, αλλά είναι σεβασμός προς την Πολιτεία των δημόσιών της λειτουργών να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα που ισχύει στο σχολείο τους» τόνισε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Σημειώνουμε ότι τα παραπάνω αναφέρθηκαν μεταξύ των άλλων σε απάντηση του Υπουργού σε ερώτηση  του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Ιωάννη Δελή, σχετικά με την κάλυψη κενών σε εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Δείτε

την ερώτηση


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...