Τελευταία Νέα

Saturday, 02/24/18, 00:50Πόσες περίπου πιστώσεις θα διατεθούν για Α/θμια στη β φάση προσλήψεων

Δημοσιεύτηκε:

11:52 μμ Οκτώβριος 6th, 2017

Ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει για τις επόμενες προσλήψεις αναπληρωτών

Απο την προηγούμενη εβδομάδα, βλέποντας τα προβλήματα στην στελέχωση, τόσο των πρωινών όσο και των ολοήμερων τμημάτων, δημοτικών και νηπιαγωγείων, μεταφέραμε τη θέση μας στον Υπουργό και στην Διεύθυνση Προσωπικού πως έπρεπε άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών, γενικής και ειδικής, που απαιτούνταν για να λειτουργήσει η πρωτοβάθμια ομαλά.

Η επικοινωνία μας συνεχίστηκε κι αυτήν την εβδομάδα με το μοτίβο του “πρώτα οι αποσπάσεις” (οι οποίες προέβλεπαν πως θα ήταν λίγες!) να επαναλαμβάνεται από τη μεριά του Υπουργείου ως προαπαιτούμενο για τα επόμενα βήματα.

Το ΚΥΣΠΕ εν τέλει θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα με σκοπό(;) να τελειώσει με τις αποσπάσεις κι έτσι να μπορέσουν οι προσλήψεις αναπληρωτών, που όλοι περιμένουμε, να γίνουν από…Τρίτη και μετά.

Ο λόγος όμως της προσχηματικής για εμάς κι απίστευτης αυτής καθυστέρησης δεν είναι άλλος φυσικά από τον μικρό αριθμό διαθέσιμων πιστώσεων, το έχουμε ξαναγράψει και η προσπάθεια δια της καθυστέρησης να προστεθούν ανθρωπομήνες για να βγουν τα απαιτούμενα κονδύλια.

Εκτίμησή μας είναι λοιπόν πως από τις πιστώσεις που έχουν απομείνει, την ερχόμενη εβδομάδα, θα δοθούν για προσλήψεις 350 με 450 για όλες τις ειδικότητες της πρωτοβάθμιας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ενδοκυβερνητικός καβγάς για την κερκόπορτα που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για ιδιωτικά ΑΕΙ

Περισσότερες θα ήταν καλοδεχούμενες αλλά αυτό θα σήμαινε πως έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον πιστώσεις από κρατικό, ΠΔΕ ή από τις άδειες άνευ αποδοχών, πράγμα που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει. Δεν αποκλείεται βέβαια αυτό να γίνει στο μέλλον και προσλήψεις πάνω από τις 500 θα σήμαιναν προεξόφληση αυτού του σεναρίου.

Θέλουμε τώρα να πιστεύουμε πως θα πρυτανεύσει το συμφέρον των μαθητών και η αναγκαιότητα για κανονικότητα στην εκπαίδευση και δεν θα σπάσουν οι προσλήψεις σε δυο φάσεις (Οκτωβρίου η μεγαλύτερη, Νοεμβρίου η συμπληρωματική) προκειμένου να εξοικονομηθούν κονδύλια.

Αυτό θα φανεί από τον τρόπο υπολογισμού των κενών καθώς αν χρησιμοποιηθεί το myschool ως οδηγός, είναι σίγουρο πως θα καλυφθεί μέρος αυτών και θα χρειαστεί να ξαναπάμε σε προσλήψεις το αμέσως προσεχές διάστημα.

Τέλος από την επόμενη εβδομάδα μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη περιμένουμε με τη σειρά Γενική και Ειδική (ΣΜΕΑΕ, ΤΕ), ΖΕΠ, Παράλληλη και ΔΥΕΠ.

Με την προϋπόθεση πως οι 350 ΤΥ θα φύγουν όλες μαζί, εκτιμούμε πως ο κατώτερος αριθμός ΠΕ70 που θα προσληφθούν σταδιακά μέχρι 10/11 είναι 700 και περιμένουμε να κινηθεί αρκετά ψηλότερα.

ΠΑΣΑΔ

          

     

3 Σχόλια

  1. ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

    ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ΔΗΛΑΔΗ…

  2. Δηλαδή για να το απλοποιήσουμε περισσότερο: οι 700 ΠΕ 70 είναι ο σίγουρος αριθμός έως τις 10/11;; Επομένως θα μπορούσε να είναι και παραπάνω; π.χ. 800;;
    Ή οι 700 είναι πιο ρεαλιστικό;;;

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόγραμμα Διδακτικής των Ξένων Γλωσσών του ΔΠΘ

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η εγκριτική απόφαση  του Προγράμματος ...

Μοιράσου!