Home / Featured / Πόσα ΕΠΑΛ θα αφορά η εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία. Το επόμενο έτος γενίκευση

Πόσα ΕΠΑΛ θα αφορά η εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία. Το επόμενο έτος γενίκευση

Δημοσιεύτηκε: 9:49 μμ Οκτώβριος 24th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

«Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ» ονομάζεται το πρόγραμμα που αφορά τα ΕΠΑΛ και  το οποίο θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ. Ήδη έχει εκδοθεί η σχετική πρόσκληση προς τους φορείς που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Αντικείμενο της πρόσκλησης αποτελεί μια δέσμη παρεμβάσεων στην Α΄ τάξη Λυκείου των ΕΠΑΛ αρχικά σε 9 πιλοτικά σχολεία και στη συνέχεια στη φάση διεύρυνσης σε 340 περίπου σχολικές μονάδες. Οι παρεμβάσεις αφορούν σε ψυχοκοινωνική και γνωστική υποστήριξη των μαθητών, δημιουργία δικτύων υποστήριξης, υλοποίηση σχεδίων δράσης καθώς και συμπληρωματικών δράσεων. Δευτερευόντως η δράση της εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας θα εφαρμόζεται και σε άλλες τάξεις.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης περιλαμβάνονται οι ακόλουθες επιμέρους παρεμβάσεις:

• ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΠΑΛ (Δικαιούχος: Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ – Τομέα Παιδείας): Υποστήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών, Δίκτυο ψυχολόγων, Εναλλακτική Ενισχυτική Διδασκαλία, Επιστημονική υποστήριξη παρεμβάσεων, Διάχυση και αξιολόγηση παρεμβάσεων
• ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ (Δικαιούχος: Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής): Υλοποίηση επιμόρφωσης, Καλές πρακτικές
• ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ (Δικαιούχος: NOESIS – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας): Υλοποίηση Σχεδίων Δράσης (projects τύπου STEAM, κοινωνικά θέματα), Βραβεύσεις Σχεδίων Δράσης

Η διάρκεια υλοποίησης των παρεμβάσεων είναι 4 σχολικά έτη, με έναρξη υλοποίησης δράσεων από τον Αύγουστο 2017, ώστε να υλοποιηθούν οι προγραμματισμένες ενέργειες του σχ. έτους 2017-18.

Όπως αναφέρεται και στη σχετική ανάρτηση του Υπουργείου Παιδείας το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί πιλοτικά σε 9 ΕΠΑ.Λ. της χώρας για το σχολικό έτος σε 2017-18 και θα γενικευτεί από την επόμενη  σχολική χρονιά σε όλα τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Σημειώνουμε ότι όπως αναφέρεται στη σελίδα του Υπουργείου η εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία για την ενίσχυση του γλωσσικού και αριθμητικού γραμματισμού των μαθητών της Α΄ τάξης θα πραγματοποιείται ταυτόχρονα στην τάξη με την πρόσληψη  δεύτερου εκπαιδευτικού στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...