Home / HEADER-NEWS / Πιλοτική εφαρμογή και φέτος της Περιγραφικής Αξιολόγησης

Πιλοτική εφαρμογή και φέτος της Περιγραφικής Αξιολόγησης

Δημοσιεύτηκε: 1:50 μμ Οκτώβριος 11th, 2017  


Πιλοτικά εφαρμόζεται και φέτος η περιγραφική αξιολόγηση σε ορισμένα σχολεία της χώρας. Τόσο το 2016-17 όσο και το 2017-18 είναι έτη πιλοτικής εφαρμογής του νέου τρόπου αξιολόγησης που στόχος είναι να εφαρμοστεί σε όλα τα σχολεία της χώρας το 2018-19, σύμφωνα και με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα για την Πιλοτική Εφαρμογή της Περιγραφικής Αξιολόγησης στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση,  στο  ΥΠ.Π.Ε.Θ., Αθήνα, από τις 10:00 έως τις 13:00.  Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΠΕΘ: Διευκρινίζεται ότι δεν προβλέπονται δαπάνες για μετακίνηση ή/και διαμονή για τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες.

Η ημερίδα θα αναμεταδίδεται ζωντανά από την ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και θα μαγνητοσκοπηθεί. Το βίντεο της ημερίδας θα αναρτηθεί την επόμενη εβδομάδα από την πραγματοποίηση της ημερίδας, στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Η είσοδος στην Ημερίδα είναι ελεύθερη για όλους τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη της εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρονταν σε διευκρινίσεις του ΙΕΠ η όλη διαδικασία κατά την πιλοτική φάση θα έχει χαρακτήρα δυναμικό και ως εκ τούτου προβλέπεται διαρκής υποστήριξη των σχολείων από την Ομάδα Έργου του ΙΕΠ και τους αρμόδιους Σχολικούς Συμβούλους.  Τα σχολεία που συμμετέχουν στην πιλοτική φάση θα πρέπει κατά διαστήματα (π.χ.
ανά τετράμηνο) να παρέχουν ανατροφοδότηση βάσει υποδειγμάτων που θα αποσταλούν από το ΙΕΠ σχετικά με την πορεία της εφαρμογής (παρατηρήσεις, προβλήματα, αποτελέσματα κ.λπ.).

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα πρέπει να προσαρμόσουν τη διδασκαλία τους και την αξιολόγηση των μαθητών με βάση τις σχετικές οδηγίες και το υλικό που θα τους δοθεί, παράλληλα με τον ισχύον σύστημα αξιολόγησης. Το ΙΕΠ θα διαμορφώσει σχετικό επιμορφωτικό-υποστηρικτικό υλικό (εργαλεία,
φύλλα αξιολόγησης κ.λπ.) για την ενημέρωση των σχολείων σχετικά με την περιγραφική αξιολόγηση αλλά και την πιλοτική εφαρμογή της (σχολ. έτη 2016-17 και 2017-18)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...