Home / Featured / Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών αν το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά της χώρας

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών αν το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά της χώρας

Δημοσιεύτηκε: 10:22 μμ Οκτώβριος 3rd, 2017  


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Συνάδελφοι, χθες ο ΠΣΑΕΠ έδωσε το παρόν στην ομιλία του Υπουργού κ. Γαβρόγλου στο Αιγάλεω με θεματολογία τις αλλαγές στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση. Ως επίσημος φορέας της α/θμιας ζητήσαμε και πήραμε τον λόγο και με παρέμβασητοποθέτηση μελών του Δ.Σ. και της Ε.Ε. του συλλόγου μας, τονίσαμε συνοπτικά στην πολιτική ηγεσία πως:
“Πραγματική επιστροφή στην κανονικότητα για όλους εμάς τους αναπληρωτές με εκφραστή τον ΠΣΑΕΠ, σημαίνει μαζικούς μόνιμους διορισμούς και εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων – αναπληρωτών, ως αποτέλεσμα της αύξησης των δαπανών στη δημόσια εκπαίδευση, την μόνη επένδυση που ποτέ και πουθενά δεν πήγε χαμένη”.
Ζητήσαμε να υπάρξει ευρύτερη πολιτική συναίνεση γύρω από το μείζον αυτό θέμα και να υπάρξει επιτέλους λύση για όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που στηρίζουν με αυταπάρνηση επί σειρά ετών τα δημόσια σχολεία σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας. Τέλος, λόγω της αντιφασιστικής ιδιότητας της εκδήλωσης αναφερθήκαμε εκτενώς σε θέματα εκπαίδευσης των προσφύγων και ότι αφορά τον προγραμματισμό και τις προσλήψεις ΖΕΠ και ΔΥΕΠ.
Ο Υπουργός, σε απάντηση του προς τους ομιλητές μας, επισήμανε τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας για τερματισμό της αδιοριστίας, ανακοινώνοντας τη σύσταση, για πρώτη φορά, μιας ειδική επιτροπής κοστολόγησης όλων των επιμέρους δομών που χρήζουν στελέχωσης από μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, συνδέοντας βέβαια συνολικά το θέμα και με την πορεία των δημοσιονομικών της χώρας.
ΠΣΑΕΠ
Να σημειώσουμε ως xenesglosses.eu ότι ήδη έχει συνδεθεί το θέμα των μόνιμων διορισμών και με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας για την οποία υπάρχει δέσμευση με τους θεσμούς.

 

Ένα σχόλιο

  1. Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών;
    Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...