Home / HEADER-NEWS / Μέχρι την Τετάρτη κατάθεση αιτημάτων παρέκκλισης για τη συγκρότηση επιπρόσθετων τμημάτων Β ξένης γλώσσας

Μέχρι την Τετάρτη κατάθεση αιτημάτων παρέκκλισης για τη συγκρότηση επιπρόσθετων τμημάτων Β ξένης γλώσσας

Δημοσιεύτηκε: 9:42 μμ Οκτώβριος 1st, 2017  


Μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη καλούνται οι σχολικές μονάδες να καταθέσουν αιτήματα παρέκκλισης από την Υ.Α του Μαρτίου 2017 για τη συγκρότηση Τμημάτων Β ξένης γλώσσας όταν διαπιστώνουν ότι  υπάρχουν μαθητές/τριες που θα υποχρεωθούν να αλλάξουν Β΄ Ξένη Γλώσσα. Το έγγραφο της Διεύθυνσης Σπουδών που δημοσιεύει η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας αναφέρει:

 Μετά από ερωτήματα που δέχτηκε η υπηρεσία μας για τη δημιουργία τμημάτων Β΄ Ξένης Γλώσσας στο Γυμνάσιο, καλούνται όσες σχολικές μονάδες (Γυμνάσια) διαπιστώνουν ότι, λόγω της εφαρμογής της με αρ. πρωτ. 53476/ΓΔ4/28-03-2017 Υ.Α. (Β΄ 1171), υπάρχουν μαθητές/τριες που θα υποχρεωθούν να αλλάξουν Β΄ Ξένη Γλώσσα να διαβιβάσουν μέσω των οικείων Δ.Δ.Ε. στις Περιφερειακές Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αίτημα παρέκκλισης στο οποίο θα αναφέρεται  ο αριθμός μαθητών της τάξης ή των τάξεων όπου εμφανίζεται το πρόβλημα, ο αριθμός των τμημάτων Γενικής Παιδείας, καθώς και ο αριθμός μαθητών/τριών που έχουν επιλέξει την καθεμία γλώσσα (Γαλλικά και Γερμανικά). Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να συμφωνούν με τα στοιχεία του συστήματος myschool, αλλιώς το αίτημα δε θα εξεταστεί.

Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αφού εξετάσουν τα σχετικά αιτήματα και διαπιστώσουν ότι πράγματι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στο πλαίσιο της ισχύουσας Υ.Α., παρακαλούνται να συμπληρώσουν το επισυναπτόμενο και να το αποστείλουν στη Δ/νση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο e-mail: spudonde@minedu.gov.gr το αργότερο μέχρι 04-10-2017.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Ακολουθεί η ανάρτηση της ΠΕΚΑΓΕΠΕ:

ΕΠΕΙΓΟΝ – Μέχρι 04-10-2017 τα Γυμνάσια μπορούν να καταθέσουν αιτήματα παρέκκλισης για συγκρότηση επιπλέον τμημάτων Β΄ Ξένης Γλώσσας (29.09.2017)

Παρακαλούμε ενημερώσετε άμεσα όλους τους συναδέλφους που διδάσκουν το μάθημα της Β΄ Ξένης Γλώσσας στα Γυμνάσια για την παρακάτω θετική εξέλιξη:

Με εγκύκλιο του Διευθυντή της Δ/νσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σπ. Κωνσταντάτου καλούνται τα Γυμνάσια να υποβάλλουν αιτήματα παρέκκλισης μέχρι 04-10-2017, ώστε να συγκροτηθούν επιπλέον τμήματα Β΄ Ξένης Γλώσσας, καθώς διαπιστώνεται, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, » ότι λόγω της εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης της 28ης Μαρτίου 2017 (πατήστε

), υπάρχουν μαθητές/τριες που θα υποχρεωθούν να αλλάξουν Β΄ Ξένη Γλώσσα» .

Λόγω του επείγοντος του θέματος για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει στείλτε μήνυμα στο info@pdv.org.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...