Home / Featured / O Κώστας Γαβρόγλου για την προσχολική εκπαίδευση

O Κώστας Γαβρόγλου για την προσχολική εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 8:50 μμ Οκτώβριος 1st, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Βούληση του ΥΠΠΕΘ είναι να καταστεί υποχρεωτική η προσχολική εκπαίδευση πέραν των νηπίων Α ηλικίας και για τα νήπια Β ηλικίας (προνήπια). Κατά τα λοιπά ισχύει η με αρ. πρωτ. Φ. 6/ΦΜ/67172/Δ1/125-04-2017 εγκύκλιος εγγραφών στα νηπιαγωγεία της χώρας.

Τα πιο πάνω αναφέρει σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή κ. Θεοχάρη με θέμα «Καθυστέρηση στη Θεσμοθέτηση της Διετούς Προσχολικής Αγωγής».

Ο Υπουργός Παιδείας προσθέτει ότι στο Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΠΕΘ και συγκεκριμένα στη Συλλογική Απόφαση Έργων (ΣΑΕ) 047 υπάρχει ενταγμένο έργο για την κάλυψη μισθοδοσίας αναπληρωτών, ωρομισθίων και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Επίσης, για το σχολικό έτος 2016-16 εξασφαλίστηκαν και αξιοποιήθηκαν κονδύλια με συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 καθώς και του ΠΔΕ συνολικού ύψους 24.831.575 ευρώ με στόχο την αναβάθμιση της παρεχόμενης ποιότητας της εκπαίδευσης στην προσχολική ηλικία, συμπεριλαμβανομένης της δίχρονης προσχολικής ηλικίας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...