Home / HEADER-NEWS / Κινητοποίηση ξενόγλωσσων εκπαιδευτικών την Τετάρτη 24/10

Κινητοποίηση ξενόγλωσσων εκπαιδευτικών την Τετάρτη 24/10

Δημοσιεύτηκε: 9:36 μμ Οκτώβριος 19th, 2017  


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ      N.Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης  Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία 6906059765 – 6940389945 –  6983026656              mail: segseferis@gmail.comgseferisedu@gmail.com                site : www.gseferisedu.blogspot.gr Ν. Ιωνία  16/10/2017                                      Προς : τα μέλη μας, τον τύπο, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ και ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/10  ΣΤΙΣ 14.00

Με  τη συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων εκπαιδευτικών,  που διδάσκουν στα  δημοτικά σχολεία  της  Β΄ Αθήνας  Γαλλικά ή Γερμανικά ως  γλώσσες  δεύτερης  επιλογής,   πραγματοποιήθηκε  την  Τετάρτη  11 Οκτωβρίου 2017 η σύσκεψη που είχε καλέσει  το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» στα  γραφεία  του συλλόγου.

Μέσα από τις τοποθετήσεις  τους οι συνάδελφοι που πήραν τον λόγο εξέφρασαν  με αγανάκτηση την αντίθεσή τους  :

Α)  Στις  νομοθετικές  ρυθμίσεις  που καταδικάζουν τους μαθητές  που μειοψηφούν  στην επιλογή  της δεύτερης ξένης γλώσσας να παρακολουθήσουν  τη γλώσσα  που επέλεξε η πλειοψηφία  ακόμα και με οριακή διαφορά.

Β) Στην αδικία του νόμου  που εξαναγκάζει  συναδέλφους  να διδάσκουν  σε τμήματα  με παραπάνω  από 25 μαθητές  (σε περίπτωση λειτουργίας  και γαλλικού και γερμανικού τμήματος)   χωρίς  το δικαίωμα  ο σύλλογος διδασκόντων  να  τα  χωρίσει γιατί  θα συμβάλει  στην κατάργηση  του  δεύτερου ξενόγλωσσου  τμήματος  που μειοψήφησε   στις  επιλογές  των μαθητών.

Γ) Στις εξοντωτικές μετακινήσεις  τους  σε  5 – 6 σχολεία τη βδομάδα,  ακόμα  και σε  δύο την ημέρα μετακινούμενοι ανάμεσα στα διαλείμματα , για τη συμπλήρωση του ωραρίου τους  και σε μαθήματα  που δεν είναι της  ειδικότητάς τους,  δουλεύοντας  ταυτόχρονα  και  στα πρωινά  αλλά και  στα  ολοήμερα  τμήματα  στα οποία καλούνται  να κάνουν και  εφημερία για να βγει το πρόγραμμα ενός προβληματικού  στη λειτουργία του, αλλά  πάντα στην υπηρεσία της αγοράς,  νέου  τύπου σχολείου.

Ύστερα από τις παραπάνω περιγραφές μιας ωμής αντεργατικής και αντιπαιδαγωγικής πραγματικότητας  εκφράστηκε ως  κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκομένων  ότι  αυτή  η πολιτική επιλογή  της κυβέρνησης  (για  χάρη του εξορθολογισμού  των  δαπανών  που  απαιτούν  ο ΣΕΒ και  τα τρία μνημόνια)  οδηγεί  στην σταδιακή  κατάργηση  της μιας από τις ξένες γλώσσες  της β΄επιλογής και ανοίγει τον δρόμο της  οριστικής κατάργησης  της β΄ ξένης  γλώσσας  και τους συναδέλφους  στη διαθεσιμότητα  και  στις απολύσεις , κάτι που  προοικονομεί   την ίδια τύχη και σε  άλλες ειδικότητες  με τις αναθέσεις  των μαθημάτων  τους  σε  άλλους εκπαιδευτικούς προκειμένου να συμπληρώσουν το ωράριό τους…

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν  και  υιοθετήθηκαν  από το  Δ.Σ. ήταν

  1. Να αποσυρθεί η νομοθετική ρύθμιση για τη β΄ξένη γλώσσα
  2. Να δοθούν σε όλους τους συναδέλφους οργανικές θέσεις.
  3. Να δοθεί άμεσα  η δυνατότητα  χωρισμού  του ξενόγλωσσου τμήματος  με πάνω από 25 μαθητές  χωρίς την  κατάργηση  του δεύτερου ξενόγλωσσου τμήματος  που συγκέντρωσε τις λιγότερες  προτιμήσεις των μαθητών ( όπως κατά παρέκκλιση  αποφασίστηκε  φέτος  από διάφορες  Δ/νσεις  στη Δευτεροβάθμια  Εκπ/ση, ύστερα από την  πίεση ΕΛΜΕ  και συλλόγων γονέων ).
  4. Μείωση του διδακτικού ωραρίου με  τον  συνυπολογισμό του  χρόνου  μετακίνησης των συναδέλφων από σχολείο  σε σχολείο.
  5. Κάλυψη των κενών ωρών του κάθε διδακτικού αντικειμένου  από τον εκπαιδευτικό της  αντίστοιχης  ειδικότητας . Υπάρχει θέληση από τους ξενόγλωσσους για μετακίνηση  σε επιπλέον σχολεία για την κάλυψη του ωραρίου τους αρκεί να διδάσκουν  στο πρωινό πρόγραμμα  το αντικείμενό τους, αντί  σε λιγότερα σχολεία απασχολούμενοι σε   Ε.Ζ. ή σε  παράλληλη στήριξη (αφού δεν έχουν τη σχετικές επιστημονικές γνώσεις) ή σε ολοήμερα τμήματα.
Για την ικανοποίηση  των παραπάνω αιτημάτων  ο ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» παίρνει την πρωτοβουλία για κινητοποίηση

στην περιφερειακή Δ/νση Αττικής  στην  οδό Τσόχα

την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017  στις 14:00

κηρύσσοντας 3ωρη διευκολυντική στάση  13.15 – 16.00

και καλεί τους  άλλους  ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ  να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση παίρνοντας  αντίστοιχες αποφάσεις.

 

 

ΤΟ  ΔΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...