Home / Featured / Τα κενά εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά

Τα κενά εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά

Δημοσιεύτηκε: 7:32 μμ Οκτώβριος 9th, 2017  


Έχει περάσει ένας μήνας από την έναρξη του σχολικού έτους και παρά τους πανυγυρισμούς για επιστροφή στην κανονικότητα και άνοιγμα των σχολείων χωρίς ελλείψεις, η πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά στα σχολεία είναι εντελώς διαφορετική.

Περιφερειακά σχολεία δεν μπορούν να καλύψουν ούτε το πρωινό πρόγραμμα λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, πληθωρικά τμήματα δεν μπορούν να χωριστούν ,ενώ τα ολοήμερα τμήματα υπολειτουργούν σε πολλά σχολεία, τμήματα υποδοχής δεν λειτουργούν, πολλά παιδιά με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες δεν υποστηρίζονται για  τις ώρες που έχουν εγκριθεί, ή δεν υποστηρίζονται καθόλου, οι 38 εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν υποστηρίζουν 66 μαθητές, ενώ τα αιτήματα ξεπερνούν τα 100.

Οι αρχικές προσλήψεις αναπληρωτών στις 6-9 δεν επαρκούν για την πλήρη ανάπτυξη του προγράμματος των σχολείων , ούτε για τις υποστηρικτικές δομές αλλά όύτε και για την αναπλήρωση των ολιγοήμερων αδειών.

Επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά ότι η απουσία μόνιμων διορισμών για 8 συνεχόμενα χρόνια είναι το μεγαλύτερο από τα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση για τη δεύτερη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών και οι λόγοι είναι γνωστοί.

Η τακτική να γίνονται οι προσλήψεις αναπληρωτών με δόσεις , μετρώντας κερδισμένες ανθρωποώρες , είναι προσφιλής τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις.

Τα σχολεία όμως για να λειτουργήσουν προς όφελος  των μαθητών χρειάζονται όλες τις απαραίτητες ειδικότητες και τις υποστηρικτικές δομές, από την πρώτη μέρα.

Η άποψη ότι αν εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις λειτουργίας του πρωινού προγράμματος , ακόμα και χωρίς όλες  τις απαραίτητες ειδικότητες, η λειτουργία του σχολείου θεωρείται ικανοποιητική μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.Ουσιαστικά αυτό ισχυρίζεται η πολιτική ηγεσία ανακοινώνοντας  από τα πιο επίσημα χείλη ‘οτι“ θα γίνουν σύντομα οι  αναγκαίες προσλήψεις και έως την 1 Νοεμβρίου και για την παράλληλη στήριξη”.

Εμείς διεκδικούμε μόνιμους διορισμούς για όλες τις ανάγκες της εκπαίδευσης.

Τα κενά εκπαιδευτικών στα Χανιά:

Δάσκαλοι : 26 για πρωινό και ολοήμερο πρόγραμμα

Δάσκαλοι ΕΑΕ:10

Δάσκαλοι για παράλληλη στήριξη:47

Νηπιαγωγοί EAE: 2

Νηπιαγωγοί για παράλληλη στήριξη :18

Φ. Αγωγής :7

Αγγλικής :4

Γαλλικής :2

Γερμανικής :2

Καλλιτεχνικών :10

Θ. Αγωγής :3

Μουσικής :8

Πληροφορικής :1

Πληροφορικής ΕΑΕ; 1

Φ. Αγωγής ΕΑΕ:1

Καλούμε τα μέλη μας σε Τακτική Γ. Συνέλευση τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στις 6.30 μ.μ.  στο 16ο Δ. Σχολείο.

Η φυσική παρουσία όλων μας είναι απαραίτηση για να διαμορφώσουμε τις προτάσεις του Συλλόγου μας εν όψει της Συνέλευσης των προέδρων που θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου.

Τα οξυμένα προβλήματα που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας αφορούν όλους μας ,ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας ή την ειδικόττητα.

Η απουσία μόνιμων διορισμών , οι παγωμένοι μισθοί μας , οι εργασιακές σχέσεις, η αξιολόγηση που επανέρχεται, η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή και εκπαίδευση, οι αλλαγές που προβλέπονται  με την εφαρμογή του Π.Δ 79 και άλλα είναι τα θέματα που θα μας απασχολήσουν.

Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι ορατή και δυνατή.Γι αυτό είναι αναγκαία  η συμμετοχή  όλων τόσο στη λήψη αποφάσεων , όσο και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Για το Δ.Σ.

O Πρόεδρος                 Ο  Ειδικός Γαμματέας

Σεραφείμ Ρίζος               Ζορμπάς Αχιλλέας


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...