Home / Featured / Γαβρόγλου για τα κενά, τις αλλαγές στο Λύκειο και τις επιμορφώσεις εκπαιδευτικών

Γαβρόγλου για τα κενά, τις αλλαγές στο Λύκειο και τις επιμορφώσεις εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 8:56 μμ Οκτώβριος 3rd, 2017  


«Δρομολογημένες είναι οι αλλαγές για το λύκειο«, επανέλαβε σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, λέγοντας: «Οι αλλαγές έχουν δρομολογηθεί, έχουμε μιλήσει με τους φορείς«.

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω, ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή Γ λυκείου» και επανέλαβε το σχέδιο μεταρρύθμισης, το οποίο προβλέπει μια Γ λυκείου-γέφυρα προς το πανεπιστήμιο, με λιγότερα μαθήματα, περισσότερες ώρες διδασκαλίας για το κάθε μάθημα και διάνθιση του τρόπου διδασκαλίας με εργασίες, δραστηριότητες κτλ.

«Το ζητούμενο είναι τα παιδιά να εξοικειωθούν με τη διαδικασία απόκτησης γνώσης», είπε.

«Δεν θα πετύχει τίποτα», πρόσθεσε», «αν δεν εντείνουμε τις επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών, αν δεν ενισχύσουμε τις εκπαιδευτικές δομές και εισάγουμε νέα προγράμματα σπουδών».

Επίσης, ο υπουργός αναφέρθηκε στα κενά που υπάρχουν ακόμα στα σχολεία τονίζοντας ότι «θα γίνουν κι άλλες προσλήψεις αναπληρωτών για να καλυφθούν όλα τα κενά«.

Εξάλλου, ο υπουργός υπερασπίστηκε για μια ακόμη φορά τον νόμο για τα μεταπτυχιακά, που ψηφίστηκε τον Αύγουστο, και επανέλαβε ότι επαναφέρει ακαδημαϊκούς κανόνες στα πανεπιστήμια.

Νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Γαβρόγλου σχολίασε, για το μάθημα των Θρησκευτικών, ότι «δεν υπάρχει κάποιο θέμα», καθώς «υπάρχει συμφωνία με την Εκκλησία».

Τέλος, καταδίκασε την κλήση εκπαιδευτικών του 5ου δημοτικού Κερατσινίου από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά ύστερα από ανώνυμη καταγγελία, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη».


 

6 Σχόλια

  1. Φιλόλογος ειδικής αγωγής

    Πλεον μας κοροιδευουν. Γνωρίζουν τα κενά και δεν κάνουν προσλήψεις. Συγκεκριμένα στην ειδική αγωγη ,η οποία πληρώνεται από το ΕΣΠΑ
    και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προυπολογισμο , είναι απαράδεκτο να μην γίνονται προσλήψεις. Ακομα πιο συγκεκριμενα στη ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ τα κενά δεν καλύπτονται ΠΟΤΕ σε αντίθεση με την α βαθμια που φέτος έχουν καλυφθεί με το καλημέρα σας στα σμεα και τε. Γιατί αυτή η διαφοροποιηση ανάμεσα στις δύο βαθμίδες? Τα παιδιά ξαφνικά όταν αλλάζουν βαθμίδα εξαφανίζουν τις ανάγκες τους? Σίγουρα οι συνδικαλιστες τους είναι άσσοι στη δουλειά τους σε σύγκριση με αυτούς τις β βαθμια οι οποίοι. ….. !!!! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αδικούμε τα παιδιά και σίγουρα και τους συναδέλφους της β βαθμια οι οποίοι θέλουν να δουλέψουν και αυτοί διεκδικώντας πιστώσεις από την τη β βαθμια. –Αν περισσεύουν πιστώσεις από την α βαθμια στα τε και σμεα να μεταφερθούν στην β βαθμια η οποία έχει πολλά κενά
    – Να οριστούν συγκεκριμένες ημερομηνίες προσλήψεων ώστε να μην ξημερώνούμε πάνω από έναν Η/Υ.
    -Αν δεν θέλουν να κάνουν άλλες προσλήψεις στη β βαθμια ειδικης να το ανακοινώσουν ώστε να ψάξουμε να βρούμε άλλη δουλειά είτε εδώ είτε στο εξωτερικό .

    • Διαχωρισμός των μορίων ειδικής και γενικής τώρα!
      Καμία μεταφορά μορίων από τον πίνακα ειδικής στον πίνακα γενικής αγωγής.
      Να σταματήσει αυτή η αδικία!

      • Φιλόλογος ειδικής αγωγής

        Αδικια τι θα πει στα μάτια και στο μυαλό του καθενός είναι κάτι το υποκειμενικό!

        Αρχικα ένας καθηγητής πχ φιλολογος έχει σε πρώτο επιπεδο το ίδιο πτυχίο με όλους τους υπόλοιπους φιλολόγους. Έπειτα εξειδικευεται σε κάποιο τομέα όπως της ειδικής αγωγής.
        Λαμβάνοντας αυτό υπόψη με αυτά που υποστηρίζεις( διαχωρισμό των δύο πινακων) είναι σαν λες ότι ο φιλόλογος ειδικης δεν είναι φιλόλογος αλλά μόνο ειδικός παιδαγωγος. Αλλα σε τι?Αυτό δεν μπορεί να ισχύει .σε κάτι έχει ειδίκευση και έπειτα έρχεται η εξειδίκευση. Με άλλα λόγια ο φιλόλογος ειδικης αγωγης διδάσκει πάλι τα φιλολογικά μαθήματα αλλά με άλλο τρόπο, τεχνικές και μεθόδους.

        Εγώ θα μπορούσα να σου αντιστρέψω το επιχείρημα και να σου πως οι ειδικοί παιδαγωγοί θα πρέπει να προηγούνται σε όλες τις προσλήψεις ακόμα και στη γενική διότι είναι οι κατάλληλα εκπαιδευμένοι να εντοπίζουν τις μαθησιακές δυσκολίες και να παρεμβαίνουν σε πρώιμο στάδιο. Μάλιστα μεσα στην ιδια την ταξη ωστε να μην διαχωριζονται οι μαθητες. Προσόν που δεν έχουν όλοι οι παιδαγωγοι. Όποιος νοιάζεται για το επάγγελμα του φροντίζει να επί μορφώνεται.
        Επομενως μη ζητάς διαχωρισμό των δύο πινάκων δεν συμφέρει. Θα έρθει η στιγμή που για να δουλέψει κάποιος στην εκπαίδευση θα πρέπει να έχει αρκετά προσόντα.

  2. έχετε κάποια ενημέρωση για προσλήψεις δευτεροβάθμιας γενικής? ευχαριστώ.

  3. Δρομολογημένο είναι και το μαύρο που θα φάτε στις εκλογές. Κατάμαυρο.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...