Home / HEADER-NEWS / Ενημερωτική εγκύκλιος για τις προϋποθέσεις λειτουργίας παιδικών σταθμών σε δήμους

Ενημερωτική εγκύκλιος για τις προϋποθέσεις λειτουργίας παιδικών σταθμών σε δήμους

Δημοσιεύτηκε: 9:51 μμ Οκτώβριος 14th, 2017  


Το Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας εγκύκλιο με θέμα : «Ενηµέρωση για τις ρυθµίσεις του π.δ. 99/2017 «Καθορισµός προϋποθέσεων  αδειοδότησης και λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθµών που λειτουργούν εντός νοµικών προσώπων των δήµων ή υπηρεσίας των δήµων». Σε αυτή αναφέρονται τα ακόλουθα:

Σας γνωρίζουµε ότι στο ΦΕΚ 141/τ.Α΄/28.9.2017 δηµοσιεύτηκε το Προεδρικό ∆ιάταγµα 99/2017, το οποίο εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση της παρ.1 του άρθρου 43 του ν.4369/2016 (Α΄13), και µε το οποίο καθορίζονται οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των παιδικών βρεφικών και βρεφονηπιακών σταθµών που λειτουργούν εντός νοµικών προσώπων των δήµων ή υπηρεσίας των δήµων, οι τεχνικές προδιαγραφές, οι ειδικοί όροι καταλληλότητάς τους, καθώς και η διαδικασία ελέγχου τους.

Ειδικότερα, µε τις διατάξεις του ως άνω προεδρικού διατάγµατος καθορίζεται το θεσµικό πλαίσιο για την έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των δηµοτικών παιδικών, βρεφικών και βρεφονηπιακών σταθµών, η οποία χορηγείται από το ∆ήµο (περ.22 παρ. 3Β του άρθρου 94 ν.3852/2010, όπως ισχύει).

Στο πεδίο εφαρµογής του υπάγονται οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθµοί που θα ιδρυθούν και θα λειτουργήσουν από τους ∆ήµους και τα νοµικά τους πρόσωπα, καθώς και οι ήδη λειτουργούντες παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθµοί, ανεξάρτητα από τη νοµική τους µορφή είτε λειτουργούν εντός νοµικού προσώπου δηµοσίου δικαίου, είτε ως υπηρεσία δήµων, είτε πρόκειται για δοµές που λειτουργούσαν στο πλαίσιο επιχείρησης και η λειτουργία τους έχει µεταφερθεί σε υπηρεσία του δήµου ή σε νοµικό πρόσωπο δηµοσίου δικαίου αυτού, είτε λειτουργούν στο πλαίσιο κοινωφελούς επιχείρησης ΟΤΑ.

Στα άρθρα 2 και 3 του π.δ/τος ορίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση της άδειας, η διαδικασία αδειοδότησης και οι τεχνικές προδιαγραφές των κτιρίων. Με το άρθρο 4 ορίζονται οι κατασκευαστικές διατάξεις των χώρων του σταθµών, ενώ µε τις διατάξεις του άρθρου 5 καθορίζονται τα καθ’ ύλην αρµόδια όργανα ελέγχου των σταθµών, ήτοι οι τεχνικές υπηρεσίες των δήµων, οι υπηρεσίες υγειονοµικού ελέγχου της περιφέρειας και ο Κοινωνικός Σύµβουλος της Π3β/Φ.32/ΓΕΝ.31542/02 ΥΑ, όπως ισχύει. Τέλος, οι διατάξεις του άρθρου 6 αφορούν στους ήδη λειτουργούντες δηµοτικούς παιδικούς, βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθµούς και στη µεταβατική προσαρµογή τους στο πλαίσιο
αδειοδότησης.

Περισσότερα στην εγκύκλιο που ακολουθεί:


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...