Έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά τα Χριστούγεννα και στη Γ φάση αναπληρωτών αλλά όχι για την Β φάση.

Δημοσιεύτηκε:

6:59 μμ Οκτώβριος 12th, 2017

Από την ΠΕΑΔ.

Συνάδελφοι, μετά από επικοινωνία που είχε η ΠΕΑΔ με το γραφείο του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού, ενημερωθήκαμε ότι λόγω της έλλειψης χρόνου για συνεννόηση με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες όταν ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις της β’ φάσης (9/10/2017), δεν κατέστη εφικτή η χορήγηση έκπτωσης στους συναδέλφους που τοποθετούνται σε νησιωτικές περιοχές όπως συνέβη στην α’ φάση (5/9/2017).

Υπήρξε ωστόσο η δέσμευση ότι αυτό θα γίνει ενόψει της γ’ φάσης, ενώ έχει αναληφθεί πρωτοβουλία για χορήγηση έκπτωσης ενόψει των διακοπών των Χριστουγέννων.

Η ΠΕΑΔ επαναδιατύπωσε το αίτημα για μόνιμη και σταθερή εκπτωτική πολιτική στα ακτοπλοϊκά τουλάχιστον εισιτήρια χωρίς περιορισμούς.

…………………………………………………………………….

Μετά και την τελευταία μας επικοινωνία με το Υπουργείο Ναυτιλίας που πραγματοποιήθηκε πριν από μια ώρα περίπου, στην ύστατη προσπάθειά μας για να μπορέσουν οι συνάδελφοι να μετακινηθούν τις επόμενες μέρες στις περιοχές πρόσληψης ακτοπλοϊκώς με έκπτωση, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση ν ανακοινώσουμε πως αυτό δεν θα καταστεί δυνατό.

Θα έπρεπε 4 μέρες πιο πριν να είχε ειδοποιηθεί το Ναυτιλίας για να μπορέσει να δράσει, όπως έγινε και στην πρώτη φάση, όταν το Παιδείας ενημέρωσε για τις επερχόμενες προσλήψεις πολύ πιο πριν και υπήρξε η συνεννόηση με όλους τους ακτοπλόους.
Στόχος μας πλέον είναι να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός έγκαιρης ενημέρωσης και συνεννόησης μεταξύ των εμπλεκομένων που θα βοηθήσει να παγιοποιηθεί η διαδικασία από τις επόμενες προσλήψεις και μετά, εκεί επικεντρωνόμαστε και γι αυτό συνεχίζουμε τις προσπάθειες.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Οδεύει για τη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Δομές. Αξιολόγηση μόνο για τα στελέχη

Οφείλουμε εδώ να ευχαριστήσουμε το Υπουργείο Ναυτιλίας και ειδικά όσους συνεργάζονται μαζί μας για την ταχύτητα με την οποία αντέδρασαν (αν και τα χρονικά περιθώρια ήταν απαγορευτικά) κι αντιδρούν και τις προσπάθειες που κατέβαλαν και καταβάλλουν για την επίτευξη των κοινών στόχων. Ελπίζουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο αμέσως μπροστά μας χρονικό διάστημα.
Κλείνοντας θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως για τους 34 συναδέλφους που δεν είχαν τύχει της έκπτωσης 50% και που μας έστειλαν τα στοιχεία τους θα ειδοποιούνται τηλεφωνικώς για τον τρόπο με τον οποίο θα διευθετηθεί το ζήτημα από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες κι αυτό έχει ήδη ξεκινήσει.

ΠΑΣΑΔ

………………………………………………………………………

Το πρωί το xenesglosses.eu είχε κατακρίνει την πρακτική του υπουργείου να μην χορηγήσει την έκπτωση στους αναπληρωτές β φάσης:

Εκπτώσεις στα εισιτήρια ακτοπλοϊκών μόνο για Α φάση. Στην β φάση τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας για τις ηλεκτρονικές εγγραφές

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας για τις ηλεκτρονικές εγγραφές Την περίοδο αυτή διενεργούνται ...

Μοιράσου!